Ahojte, chcem sa opýtať ako to funguje v nemocniciach ak idem na vyvolávanie pôrodu ? Keď ma príjmu napr. v pondelok tak hned v ten deň vyvolávajú alebo až na další deň ? Konkrétne ma to čaká v nemocnici Agel - Šaca ak ma niekto skúsenosť s týmto práve z tejto nemocnice budem vam vďačná.
Vyvoláva sa deň po prijatí na odd
Pred 2 mesiacmi som mala vyvolavany pôrod v Šaci, 01.10. ma prijali, začalo sa s preindukciou (tabletka každých 6 hod odspodu), 02.10. mal byť vyvolaný pôrod oxytocínom, bolo mi aj povedané, že ideálne by bolo mat všetky 3 tabletky zavedené, v noci sa vyspať a ďalší deň samotné vyvolávanie. V mojom prípade už po druhej tabletke som začala mať kontrakcie, do hodiny od toho veľmi silné kontrakcie, ale neotvarala som sa ,brali ma na box, tam cca po hodine a pol som sa naďalej neotvarala a malej klesali ozvy, nakoniec to skončilo sekciou keďže malá mala pupočnik okolo krku a narodila sa ešte prvého pred polnocou 🙂
@autorka nakoľko takmer každý vyvolávany porod konci akútnou sekciou, ja som nesúhlasila s vyvoavanim. Som normalne doktorovi povedala ešte na poradni, že odmietam byt pokusnym králikom a niekde sa 3 dní trápiť a potom ma aj tak polovisilenu rozrezu. Chvalabohu som sa tomuto vyhla... inak mam 3 známe, 3 vyvolavania, 3 akútne sekcie.
Ja som dostala vyvolávacku ráno o 8 a o 15 sa mala narodila prirodzene.
Ja som rodila v Rakusku. Došla som na 7mu rano, hneď mi zaviedli tabletku, okolo 11tej príšerne bolesti, dali mi niečo od bolesti, potom mi dávali oxytocin, strašne bolesti, vecer o 22hej už take, že som myslela, že idem rodit, tak vravím, nech mi daju epiduralku, nechcela moc pôrodná, že mi to môže zastaviť porod. 22:30 mi ju nakoniec dali, potom som po nejakej dobe zaspala, zobudila som sa na bolesti, tak má pozerali a že otvorená na 9 a ideme rodit, tak volala som mužovi, ten letel za mnou. Už som citila, že sa mi prediera hlavička a telo dieťa vypudzuje, praskla plodová voda, ja prekrizene nohy, že nemôžem, kým muž nepride (prvé dieťa bolo pre neho najemotivnejsi zazitok v zivote a puto medzi Nimi je nadpozemske doteraz). Bol začiatok covidu, takze ešte sa zdrzal na hraniciach a na vstupe do nemocnice na selekcnych otázkach🙄 dobehol a isli sme na to, dieťa bolo veľmi rýchlo vonku 2:11 a malo skoro 5 kil😀 takze nemusi každá vyvolavacka končiť sekciou a veľa bab poznam, ktoré boli na vyvolavacke a normálne porodili
v BA, vyvolávanie v ten deň balonikmi a tabletkou, porodila som na druhý deň prirodzene.... všaaaaaade som čítala aká je to smrrrrrť a teraz ti poviem, že keby som vedela čo ma čaká, tak si dám vyvolať kľudne aj o týždeň skôr (už som prenášala) 🤷
ja so mala porod vyvolavany prostagladinom, dost narocny zazitok, oxytocin mi nezabral, pri vyvolavacke nie su prirodzene pauzy medzi kontrakciami ako pri prirodzenom porode, cize su nasekane za sebou, dost vycerpavajuce, porod trval 7 hodin, cize z 0 otvorenia na porod, prenasala som 2 tyzdne
Mala som vyvolané obidva. V stredu som nastúpila, pri prvom som mala vysoký tlak. Večer mi zaviedli tyčinku. Mala som ju celú noc. Bola som týždeň pred TP. Ráno dali tabletku na vyvolanie. Okolo pól 9 začali bolesti a maly sa narodil 11:23. Pri druhom nástup tiež v stredu, to som bola 2 dni po termíne. Kvôli predchádzajúcim anamnézam ma nechceli nechať moc prenášať. Hneď poobede zaviedli balónik. Ktorý mi však vypadol. Ráno dali tabletku. Kontrakcie začali po pól 9 a maly sa narodil 9:49. Najhorsie bolesti u mna začali pichnutim plodovej vody
Moj vyvolavany porod v BA: Pondelok o 7.00 prijem do nemocnice, o 13h zavedeny balonik, celu noc som nespala, chodila na wc a ctg, nad ranom mi ho vybrali, vraj sa zosmykol a neotvorila som sa. V utorok o 7.00 zavedeny gel, a zacali sa mi kontrakcie bez pauzy, tlmili mi ich infuzkou, postupne som sa otvarala aj s tymi kontrakciami od rana do pobedia, porodila som v ten den o 20.00 h s epiduralmi, oxytocinom, nakolko som uz nevladala, nespala som 2 noci a nejedla 😀
To predsa zavisi od konktetneho pracoviska, konkretneho pripadu.. neda sa povedat striktne, ze sa vyvolava na druhy den. Niekedy sa vyvolava aj v ten den alebo na 3,4,5… den.
Mne vyvolávali deň po prijatí do nemocnice. V deň nástupu len urobili 2x pásy, zobrali krv a moč a potom som len čakala. Ráno o 5 ma zobudili, zobrali znovu na pásy, o 6 som dostala tabletku a infúziu. Keď videli o 10h cca, že som celkom dosť otvorená, pichli mi jednu dávku oxytocínu, o 14.45 sa narodila dcérka. Išlo to celkom rýchlo teda a pomimo toho, čo mi tiekla infuzia som mala voľný pohyb po oddelení.
Aj ja som mala ísť na vyvolávanie, prostaglandínom a balónikom v 41+3. Veľmi som sa snažila tomuto zákroku vyhnúť. Od 20. tt som mala poslíčkov veľmi často, celý 9. mesiac som pila alchemilku s maliníkom a rebríčkom plus pupalkový olej. Skúšala som vaňu, náparku. V TP sa nič nedialo a gynekologička ma začala strašiť. Ale mala som pocit, že bábätko ešte nie je pripravené. Nasadila som si homeopatiká od najmenšej potencie po najväčšiu, manžel si plnil povinnosti 2 - 3x denne, pohojdávala som sa na lopte a posledná vec, ku ktorej som sa dlho odhodlávala bol Stadelmann kokteil. Zabral na druhý krát! Od prvej kontrakcie po bábätko v náručí to trvalo niečo cez 3 hodiny. Vyskúšajte, ak by nezabralo, na umelý oxytocín sa dá spoľahnúť vždy.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Nemám skúsenosť v tejto nemocnici ale skúsenosť z vyvolanim pôrodu áno, mňa prijali v pondelok a vyvolávať začali v utorok ráno tabletkami, neskôr oxytocin [uzbby som z oxytocinom nesúhlasila nikdy) porod nepostupoval a chvalabohu to skončilo sekciou🙂