Ako dlho sú ženy po pôrode v pôrodnici?

16. jún 2020

Ahojte, chcela by som sa informovať ako dlho sú ženy po pôrode v nemocnici pokiaľ rodia prirodzene alebo aj cisársky keď je žena prvorodička? Púšťajú už po pár dňoch alebo až po týždni?

ukulela
16. jún 2020

4 -5 dni. Pokial nema komplikacie, resp aj babo.

mima1
16. jún 2020

Pokial nema babo zltacku pusta po 72hodinach

ukulela
16. jún 2020

@mima1 na slovensku? bezne nie, resp tak na reverz.

henka123123
16. jún 2020

na stvrty den po prirodzenom porode..v den porodu sa nerata ak porodis po 12tej..ked do 12tej rata sa ti aj ten den... 🙂

sara07
16. jún 2020

min 4 dni, zdôvodnuju to že na neviem či 3 alebo 4 sa robí screenigom dietata

sara07
16. jún 2020

@mima1 na sk nie , držia to tam aj ked je zdravé

zuzanockamt
16. jún 2020

@ukulela úplne bežne sa púšťa na SR po 72 hod. ... rodila som v stredu podvečer a presne po 72 hod ma v sobotu prepustili ... bez problémov ... bolo to na začiatku tohto roka

sara07
16. jún 2020

@zuzanockamt ano pokial maju stav aby baby nedávali na chodbu tak pustia skorej ale inak ta tam sušia alebo potrebuju cisaraky presunut na izbu

zuzanockamt
16. jún 2020

@sara07 nie...oficiálne platí 3*24 hodín ... dlhšie nie je na to dôvod, ak je žena a dieťa v poriadku

ukulela
16. jún 2020

@zuzanockamt uplne bezne nie. rodila som na SVK dva krat, nei tuto stredu, ale ani nie roky dozadu. pravdou je, ze niektore porodnice pustia skor, pripadne ak maju plno, ale ako pisu baby, bezne a vacsinou sa pusta na 4 den (a to sa nerata den porodu, ak zena rodi popoludni)

zuzanockamt
16. jún 2020

@ukulela u nás je to takto

sonnenshein
16. jún 2020

@ukulela Uplne v pohode aj na Slovensku. Samozrejme za urcitych predpokladov - vaha neklesla o viac ako 10% a po zacati laktacie stupa, babo nema zltacku, matka je schopna sa plnohodnotne postarat, atd.
Mna pustili uplne bez problemov po 3 dnoch, rodila som na Antolskej pred 2 mesiacmi.

ukulela
16. jún 2020

@zuzanockamt ved pisem, u vas. a co je u vas, inde nie je bezne. rodila som v piatok, pustili ma utorok, rodila som v nedelu, pustili vo stvrtok. v oboch pripadoch bez problemov, bez zltacky fyziologicky porod. takze v obochpripadoch cele 3 dni plus den porodu a den odchodu.

ukulela
16. jún 2020

@sonnenshein ako som pisala - niekde sa uz konecne doba hospitalizacie skracuje, ale urcite to nie je bezne a ani vacsinove. nemozme porovnavat pristup v BA a v Michalovciach, ci Ziari nad Hronom. normalne by bolo zdravu zenu a babo pustit cim skor a ostatne veci riesit ambulantne, resp domacou navstevou.

zuzanockamt
16. jún 2020

@ukulela ja som rada, že som tam nemusela trčať dlhšie ako bolo nevyhnutné a že pôrodnica to má takto zaužívané

mima1
16. jún 2020

@ukulela
@sara07 u nas 72 hodin ako pisem rodila som dva a pól tyzdna nazad

miskooo1987
16. jún 2020

Ako píšu baby, pri rannom pôrode to bolo 72 hodín, pri neskoro večernom to bolo asi o 10 hodín viac.

tamvtme
16. jún 2020

Mala sa narodila sekciou utorok ráno a domov sme šli v sobotu okolo obeda... Ale tak isto šla domov aj spolubývajúca a ta rodila sekciou v noci z utorka na stredu

sandrika1986
16. jún 2020

Porodila som v stredu a v nedelu ma pustili domov.

lucia851
16. jún 2020

Mňa pustili po 5 dňoch

bodkolienka81
16. jún 2020

72h, ale vsetky vysetrenia museli byt hotove a vsetko bolo v poriadku

elizabeth175421
16. jún 2020

Ja keď som rodila, tak jedna porodila v sobotu poobede a v utorok šla domov, akurát to, že rodila o piatej, tak musela čakať do pol šiestej, vraj aby dodržali lehotu 72hod. Všetkých tak púšťali 🙂 ja som bola dlhšie, ale boli komplikácie, takže som musela

gerfinka
16. jún 2020

Rodila som pred 3 týždňami. V utorok ráno som porodila, v piatok doobeda ma pustili domov, keďže bolo všetko v poriadku. Ale sama som sa pýtala už v piatok, inak by ma asi v sobotu prepustali

mariska1989
16. jún 2020

@henka123123 to bolo kedysi teraz pustia keď už ma 72hodin aspoň u nás a napr keď jedna porodila po obede o 6 tak ju pustili o 4 po obede bola vtedy dosť hotová že aj ju púšťajú

sofiia87
16. jún 2020

Rodila som v nedelu nadranom a v stredu sla domov

lenuska9999
16. jún 2020

Keď som tam bola ja, tak ženy čo rodili klasický púšťali domov po 3 dňoch , ja som bola cisárskym a išla som na 4. Deň domov a na ďalší deň som len prišla vybrať tie klipsy z brucha či ako sa to volá. No ale všetko záleží aj od bábätka , či dostane novorodenecku žltačku atď. My sme nemali

mortysa810
29. feb 2024

@mima1 aj ja som to tak počula pretym museli byť 4 dni a na 5 deň prepúšťali Teraz neviem ako to je

mortysa810
29. feb 2024

Uvidím aj ja lebo na druhý týždeň mám termín a som už viac rodička toto je 4 Tehotenstvo tak sa spitam potom ja po pôrode

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre