Ako dlho ste boli v nemocnici s dvojičkami?

mamickalisticka
18. okt 2020

Ahojte, asi tu budem furt otravovať, ale chcem sa opýtať maminiek dvojiciek, kolko dní ste pobudli v nemocnici celkovo? Pred pôrodom, po pôrode a aj ak sa vyskytli komplikacie počas tehotenstva, boli ste tam celý čas až do pôrodu alebo len nejaký čas? Ďakujem za odpovede.

nikpa
18. okt 2020

@mamickalisticka tak toto je veľmi individuálne. Záleží od toho kedy porodis, pri dvojičkách je vyššie riziko predčasného pôrodu, vtedy by ste tam asi pobudli dlhšie. Ja som rodila v 34tt, v nemocnici sme boli mesiac pred pôrodom a cca 11 dní po pôrode. Držím palce aby všetko dobre dopadlo 😉

makaronka01
18. okt 2020

@mamickalisticka najskôr som bola v nemocnici okolo 27 týždňa, 3 dní asi, pichli mi, už si nepamätám ako sa to vola, ale aby sa deťom pľúca skôr vyvinuli. A potom necelé 3 týždne pred pôrodom a necelé 2 po pôrode. Deti narodené v 37 týždni. A myslím keby som bola doma tak by deti vydržali v brušku dlhšie 🙂

alurabe
18. okt 2020

@nikpa to je velmi individualne, ja som nebola vôbec pred porodom, rodila som v 39 tyzdni a po 4 dnoch som isla domov

mamickalisticka
autor
18. okt 2020

@nikpa
@makaronka01 ďakujem vám žienky, veľmi dúfam že bude všetko ako ma byt a dostanem sa tam len na pôrod, a nemusela som tam ležať skôr ale celkom ste ma upokojili že to nemusí byť až tak hrozne...samozrejme počítam so všetkým ale som len na začiatku, takže ešte dlhá cesta pred nami

mamickalisticka
autor
18. okt 2020

@alurabe waaaaau, vliali ste do mňa nádej, že to bude všetko ok ❤️❤️❤️❤️

alurabe
18. okt 2020

@mamickalisticka chapem ta ze mas obavy, mala som doma dve male deti, mladsia mala iba 14 mesiacov ked som otehotnela s dvojickami, šetriť sa mi nejak nedalo ale tym ze bolo vsetko ok som to nejak neriesila. Narocny bol velmi posledny mesiac, dvojicky boli velke tak to bolo uz narocne. Drzim ti velmi palce nech mas bezproblemove tehotenstvo aj pôrod.

misa1308
18. okt 2020

Ja som bola od 30tt, len kvoli tonu aby som bola pod dohľadom.. Dvojky narodené v 39tt a po 5 dňoch nás pustili domov 😊

jeemima
18. okt 2020

je to ozaj velmi individualne...ja som bola hned v 6tt kedze moja gynekologicka vtedajsia vzhlasila ze ide o mimomaternicove tethotenstvo, potom okolo 20tt strasne som zvracala ( podla mna to ale nebolo tehotenstvom ale jednoducho som cosi chytila) a potom od 29tt do 31tt kedy som porodila...po porode v nemocnici 2 mesiace.....ale mam kolegynku boli sme spolu tehotne s dvojickami ona dva mesiace popredu....a ona ukazkovo cele tehotenstvo bez problemov a rodila 8 dni pred terminom vyse trojkilove babatka. dodnes sa smejeme ze som jej ukradla termin, lebo ja som porodila na jej povodny termin porodu ...len pre mna to znamenalo ze to bolo 2 meiace skor

bubinko1506
18. okt 2020

Ja som bola den pred sekciou a na 4. den sme isli domov. Rodila som 38+0

torysheer
19. okt 2020

Tyzden v nemocnici, pre ich velku vahu na uzv, cakalo sa na ukoncenie 36.tyzdna kvoli vyvoju pluc a tiez som si cele tehu pichala injekcie na riedenie krvi. Prvy den 37tt sekcia (3030, 3120), 4dni.

mamickalisticka
autor
19. okt 2020

@torysheer tak to boli krásne veľké detinky ❤️ ďakujem za odpoveď

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre