Ahojte, narodila sa mi dcérka v 34.týždni s mieramy 46 cm a 2460 g. Je zdravučká len trošku sa jej zle dýchalo a bola jej zimka tak ju dali do inkubátora. Ale že vraj nič vážne povedalo že to bude len na jeden deň. Chcela by som sa spýtať ako dlho ste boli v nemocnici s takýmto bábätkom, a ako to prebiehalo dá sa že mamička pôjde skôr domov ako dieťa? Mám doma ešte jednu dcérku a neviem či to bezomňa vydržií ďakujem za odpovede 🙂 Som v Prešovskej starej pôrodnici.
@zuzka725 ahoj ja som rodila v 35 tt maly mal 2090 gramov a v nemocnici sme boli ešte 10 dni , bol zdravotne v poriadku no čakalo sa na jeho priberanie
Dcera v 33tt, 2230g a 46cm. prekladai nas z jednej nemocnice do druhej. Domov nas pustili po mesiaci. Dcera mala silnu žltačku, anemiu na transfuziu...
Syn v 37t, mal malaadaptaciu pluc, dva dni bol v inkubatore. Nakoniec vsetko ok, na izbu mi ho uz nedali, ale nakoniec sme isli domov na 5 den. Doktorka skonstatovala ze je ok a moze ist domov.
@zuzka725 moje 33tt, 2200g a 44cm, bola vyse 4 tyzdne v nemocnici z toho ju nechali 10 dni inkubatore. ( neudrzala si teplotu a mala zltačku) . Potom sa dlho čakalo na mna ( zdravotne problemy) aby som ku nej prišla a po 4 dnoch nas pustili. Kamoška bola 2 tyzdne , rodila 34+4tt okolo 2750g a 47 cm, dieta bolo iba na vyhrievacej podložke.
Veľa zalezi od dietata, jeho zdravotneho stavu a zrelosti.
@zuzka725 mladšia 33.týždeň 2220g, 47 cm v PO v starej. Boli sme presne 4 týždne. Dýchala od začiatku sama, ale...druhý deň ju prevážali do KE na chirurgiu a následne späť. Starší mal vtedy 3 a znášal to lepšie ako ja bez neho...Taťo to mal o držku, ale s pomocou mám to dali na pána.... Držte sa a veľa zdravia.
V Po v starej co pamatam boli normalne mami s detmi kym bolo treba, ale ked bolinpredcasniatka z daleka tak jasne isli mami domov a chodili za nimi.
Moj sa narodil v 35tt. 2950g a 51 cm. Bol v inkubatore a ked som sa dala dokopy po cisarskom na druhy den mi ho dali a na treti sme ficali domov. Tiez ma doma cakala mala dcera tak som sa pytala cim skor.Asi to vzdy zavisi od stavu babatka. Drzim palce
Ahoj,mne sa malinka narodila tiez o mesiac skor pred terminom porodu,mala iba 2kila a nejakych 46 cm,no dostala do toho tu silnu novorodenecku zltacku a tak sme v nemocnici pobudli dva tyzdne.Ak mas doma malinku dceru este a bojis sa,ci vydrzi..ja ti nemozem poradit,lebo ani ja neviem,co by som robila..ale snad to zvladne..v prvom rade musis ty,aby si bola zdrava a silna,neboj sa,vsetko bude ok
Urcite vydrzi, neboj, Ja som bola 1.5mesiaca, 31tt.1900kg, nevedel vobec nic, akurat tak otvorit oci, dychat nevedel, sat nevedel, zap.pluc dostal, krv mu davali a nevedel si udrzat teplotu a co ja viem co este, apgar 2/8
Ja som bola 12 dní s dvojickami v 34. tyzdni my sme cakali kym nebudu mat vyse 2.5 kg inak by nas nepustili.
ahoj, my sme boli 3tyždne v PP, narodila sa 34tt akutnym cisarskym, 2,2kg a 44cm.. držim palce
@mirka2405 prosim vas chcem sa vas spytat, zatial ste chodili za nim len na navstevy (ze vy doma a on v nemocnici) ci ste cely cas lezali tam aj vy? Ja som takto porodila dcerku vcera a lezime v BB a tiez je v inkubatore, sama si dycha aj pekne papa, len dostala tiez atb kvoli dakej infekcii
@mary39 ja som bola cely cas v nemocnici, doma som nemala druhe a im som povedala, ze ja isto neodidem
Narodili sa mi v marci dvojičky detto 34.tyzden a boli sme 2 týždne troska sa to predĺžilo kvôli žltačke ale predcasky nechávajú aspoň týždeň.
Moja v 32.t., 1360g, mesiac v inkubátore, ale mna poslali po tyzdni domov, lebo vraj nebolo miesto. Dochadzala som denne vyse 50 km tam a 50 nazad, po tyzdni som ochorela, tak som nemohla za malou, na posledny piaty tyzden sme uz boli spolu v nemocnici a potom 2200g domov. Nemala ani infekciu, aj si sama pekne dychala, len teplotu si nevedela udržať, tak bola stale vyhrievana. Po vsetkom tom odluceni a nezáujmu personalu sa mala vobec neprisala a mlieko som odsavala 15 mesiacov.
@danielahamar no ja sa budem pytat domov, ak nebudem moct byt s malou, lebo doma ma caka este 3 rocny syn a tu som tym padom zbytocna, ked nemozem byt s nou
@mary39 3 dni som bola na gyn-por. odd. a potom ma prepustili a prijali na izbu, ktore su k dispozicii pre detsku JIS(oproti na chodbe, ja nadstandard.izbami), jeden den som bola sama, bez maleho, iba som ho chodila krmit a na druhy den, mi ho dali na izbu a po dvoch dnoch nas pustili domov, kedze nemal ziadne zdr.komplikacie, Apgar pri narodeni 10/10, len slabu zltacku. Pokial dietatko papa a nechudne, tak nezdrziavaju zbytocne, nas prepustali s vahou 2,2 kg , pri narodeni 2,49 kg.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Syn sa takisto narodil v 34. týždni s podobnými mierami, v nemocnici sme boli 7 dní, z toho 4 dni bol v inkubátore. Bral antb. kvôli infekcii plodovej vody, inak bol úplne v poriadku. Boli sme v BB.