Zaujimalo by ma ake su deti po normalnom a po cisarskom porode.Ci je medzi nimi rozdiel alebo je to individualne. Mamicky, ktore ste mali oba porody, skuste trochu porovnat. Ktore su kludnejsie... atd. Dakujem za odpovede.
individualne....a myslim ze to s porodom zriedka suvisi...vela zohrava genetika a to, ako si nervacila/nenervacila pocas tehotenstva a po porode aj od toho ako sa spravas ty. dieta citi matkinu nervozitu, a kludne nebude, inokedy ho trapi kolika, alebo chlad, teplo,hlad a kopec inych veci....na porod by som to nezvalovala 😉 ja som mala iba spontanny, dieta nervozne, lebo 5 mesiacov kolika, a ja tiez nie som kludas 😝 moja segra sa narodila cisarom, ja normalne, a boli sme obe vcelku kludne, mne sa povaha potom otocila 😀
starší sa narodil prirodzene a dvojky sekciou...
na deťoch som nevidela a nevidím nejaký rozdiel, plakali rovnako...😎
všetci majú svoju povahu a prejavovali sa rôzne...
mlieko som mala na 3. deň po obidvoch pôrodoch, pri sekcii som ako tak chodila na 3. deň po normálnom pôrode za 4 hodky, síce 2 týždne sa mi horšie sedelo, ale rekonvalescencia bola podstatne kratšia...
ja som rodila sekciou a moja dcera je a bola velmi kludne a zlate dietatko. nikdy s nou nebol problem, ci pri spani v noci, alebo cez den. plakala, len ked jej naozaj nieco bolo. inak sa stale smeje a je velmi sikovna 😉
Podla mna to so sposobom porodu absolutne nesuvisi. Ale za seba: maly bol sekciou a je dost aktivny a kludny tiez zrovna nie je. Skor by som videla suvislost medzi pohybmi v brusku a pripadnou aktivitou ci naopak. Moj kopal jak divy a to mu ostalo
sposob porodu ma velky vyznam pre matku i pre dieta...
matka pri fyziologickom porode pride do bodu,kedy prekona sama seba a odvtedy ide do života s pocitom,ze to dokazala,ze zvitazila
dieta pri fyziologickom porode prejde prvym obrovskym stresom,/hladiny adrenalinu su u niektorych novorodencov tak vysoke, ze taku hladinu ten jedinec nedosiahne uz nikdy v zivote/ a tiez si jeho telo "zapamata" ze "zvitazilo"..a tento pocit ho ho urobi psychicky odolnejším v dospelosti....alebo aj psychicky zranitelnejším, ak s nim bolo zachádzané necitlivo..
jednoznažne mi z toho vychadza lepsie fyzilogicke tehotenstvo a fyzilogicky porod uvolnenej matky BEZ STRESU a s okamzitym bondingom...
http://soft-os.cz/index.php/rocnik-2011/84-cisl...
mame dva druhy pamate...jedna pamat je pamat tela, ktora je pocitova, druha pamat je v amigdale, ktora sa dovyvija az v cca 18 mesiacoch zivota....teda...telo si pamata...
a verte,ze sposob,akym sa dieta vytiahne z maternice pri CR ma velmi daleko do šetrnosti
ja som mala spontanny porod po termine...pocas tehotenstva som teda moc kludna zotaciatku nebola...mala je ale velmi kludnucna a nema ziadny problem 🙂
To, ako rodíš podľa mňa dieťa neovplyvní v tom smere či bude " kľudnejšie " alebo nie, nato vplýva koopec iných faktorov, či dobre strávi mliečko, či ho nebolí bruško, či si odgrglo a asi najviac vplýva psychická pohoda a vyrovnanosť maminy, pretože to dieťatko cíti a potrebuje 😀
no ja som mala cisársky pod narkózou, a malý bol prvé tri mesiace kľudný, spal veľa a potom sa t zmenilo a je taký živý že to hraničí s hypertoniou...
Prajem pekný den mamičky.Ja by som mala jednu otázočku.Som 37tt a už uvažujem akým sposobom by som chcela rodit a ako by to bolo pre mna lebšie po zdravotnej stránke.Som po operácii vaječníka ktorý mi odoperovali a neviem či pri prirodzenom porode by mi v buducnosti nesposobyl problemi.Viete mi poradit.Ešte som to zatial s doktorkou nekonzultovala aj sa na to chystám.Len som chcela vedtiet či stým nemáte niektorá z vás skusenosti...Dakujem vám za odpoved.... 🙂
Ahoj, neviem v ktorom state byvas a ides rodit, ale co ja viem, na SR ak nie je dovod, tak sekciu nerobia na poziadanie. aspon na kramaroch nie. ja som mala "tu cest" rodit oboma sposobmi. dvakrat som isla prirodzene a raz sekciou. ak by som si mala vyberat ja, tak urcite by som volila prirodzenu cestu. Aj ked oba maju nejake plusy a minusy. plusom pri cisarskom je, ze to mas bez predporodnych bolesti a za par minut je babatko von. pre mna osobne to bolo velmi neprijemne. prvy den po cisarskom, nehovoriac o tom,ze mas iste obmedzenia, co sa tyka pohybu, lebo mas bolesti.
pri cisarskom si predtym bez bolesti, ale potom si isto uzijes a pri normalnom si to odtrpis predtym a potom mas uz klud a oddychujes. urcite su tam nejake poporodne stavy ako je sitie, ale to je oproti cisarskemu nic. kazdopadne treba zvolit vhodny sposob pre babatko, my to uz nejako vydrzime. ale ja som za prirodzenu cestu. :D drzim palce.
Prvy porod bol prirodzeny ale s vakuom....druhy bola sekcia.....obidvaja chlapci....co sa tyka spravania tak zatial nevidim ze druhy syncek je iny.este by som povedala ze je kludnejsi.co sa tyka zotavovamia tak ovela lepsie som sa zotavovala po sekcii
No ja som mala planovanu sekciu a podla mna je moja Sofia rovnaka,ako aj deti rodene prirodzene.Je sice moc ziva,az by som niekedy povedala ze hyperaktivna ale oboch rodicov ma takych zivych 🙂
..ja som rodila prirodzene..ani ma nenapadlo to inak riešiť..pokiaľ je dieťa,alebo matka v ohrození života,tak samozrejme cisársky je nutný..pokiaľ je to "len márnivosť a slabosť"tak normálne a prirodzené to nie je podľa mňa..ale či to ovplyvňuje povahu dieťaťa,to neviem..v mojom okolí sú deti aj také aj onaké a je jedno ako prišli na svet..
ake su? no neviem, ak sa pytas na povahu, tak kazde po svojom 🙂 ale mozno ti viac povie toto vcelku kratke videjko:
čo sa ne/kľudnosti týka..aká matka,taká Katka...u mňa to platilo pri všetkých troch deťoch 😉
@lala077
no podľa mňa sa to nedá takto posudzovať, nakoľko každé dieťa sa narodí s inými povahovými črtami
aby sa to dalo porovnať, muselo by sa každé dieťa narodiť 2x - raz cisárskym rezom a raz prirodzene a potom môžeme posudzovať rozdiely v správaní a chovaní sa dieťaťa podľa spôsobu narodenia
tak toto vobec, ale vobec nezalezi od toho, ci je dieta narodene sekciou, alebo norlany porod. prvy porod som mala do vody, druhy sekciou a obe deti su zive, az "dive", ale velmi sikovne. a aj tie tabulky, co tu su, tak to je taka blbost. vobec tomu neverim. to, ake dieta je zalezi od genetiky, od vychovy, od okolia a prostredia a nie od toho, ako sa narodil a kedy mu odstrihli pupocnikovu snuru.
neviem, ci porod ovplyvnje charakter dietata. myslim, ze to je skor vec genetiky, ale mozno niesom zbehla 🙂 mam iba jedn dietatko, porod bol normalny, a mala je riadne ziva, co ona bola uz v brusku. to som nemohla ani jest, ani spat, ani sediet, proste nic, to dieta sa stale hybalo, este aj v cakarni u lekarky ma kopala, som tam podskakovala 😉 a to jej asi ostalo. a teraz, ked sa naucila chodit, nehovoriac! pocas tehotenstva som pracovala, mala som dost stresujuce dni, a mala je dost nervak, mozno jej dopomohli tie moje nervy, ked este bola v brusku? je placko, ale aj ja, aj manzel sme ako deti boli. kazdopdane, mne to skor vychadza, ako to pozeram, na tu genetiku
som si ista,ze tato otazka denne zamestnava nie jeden zahranicny psychoanaliticky institut s tisickami zamestnancami,ktori maju mesacny plat vyssi ako moj rocny......a som si ista aj tym,ze si daju zalezat na tom,aby na nic konkretne a podstatne nevyvratitelne neprisli moc skoro,lebo by prisli o velmi dobre platene zamestnanie.Jedna hypoteza doplna ci vyvracia tu druhu. A ta tabulka od @olejka je naozaj obdivuhodna....len mi je luto tych deti,ktore prisli na svet matkam,ktore zazili vsetkych 6 vymenovanych aspektov pocas porodu.Neexistuje ziadny fakt,ktory dokazuje vpliv porodu na spravanie sa dietata...vsetko je to len uboha hypoteza.Ak sa jeden z jednovajecnych dvojiciek bude bat v tme,tak to znamena,ze akurat vypadla ekektrika na porodnej sale,ked sa narodilo? 😅
charakter dietata sa porodom nemeni ale urcite je rozdiel v tych prvych dnoch ci tyzdnoch prirodzeny porod sa pre nieco prirodzenym nazval
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
ja som teda nemala oba porody, a aj mamicky, co mozno mali, ti nepovedia s urcitostou, ci je jedno dieta kludne, lebo slo tak, alebo hentak ... vzdy je vsetko individualne ... vo vseobecnosti sa hovori, ze ak je az moc rychly porod, tak su deti nervnejsie, a ze cim viac si to chuda odtrpi pri porode, je kludnejsie, proste ze si musi prejst tym "riadnym" porodom ... ale ci je to naozaj tak ...z toho by mi vychadzalo, ze je pre toto lepsi normalny porod, ale aj tak pochybujem ...