Ahojte baby, vedeli by ste mi prosím poradiť aké popôrodné vložky by som si mala kúpiť a ostatné veci do pôrodnice som prvorodička a ešte sa v tom moc nevyznám tak aby som niečo nevynechala 🙂
@paulinkaa2 Má zoznam ale tam je všetko pre dieťa , budem rodiť v NZ a tam že čo pre mamičku je napísane všetko pre dieťa a nič spomenuté pre mňa ako matku
Na internete je toho kopu čo pre maminu aj pre dieťa
Mne tiež nedali v pôrodnici žiadny papier čo zo sebou zobrať
Odporucam 2-3 kojenecke nocne košeľu župan ak robíte v chladných dňoch,poporodne vlozky (ja som si brala 30 ks),jednorazové podlozky(odporucam) kojenecku podprsenku plus tampóny do podprsenky ,ponozky prezývky do sprchy a na izbu
Mala som aj jednorazové nohavicky ale tie nedovolili nosiť až keď som šla domov som využila,tmavšie osusky a malé uteráky a samozrejme hygienické potreby (kefka pasta mydlo alebo sprchové šampón hrebeň krém a atd
Odporucam nejakú knihu alebo časopis a krížovky ak by ste mali čas nato
Ja odporúčam tieto. Chválili mi ich aj sestričky v pôrodnici.
https://hygienicke-vlozky.heureka.sk/chicco-pop...
Ja som šla do pôrodnice ako prvorodička s tromi druhmi 🤦. Samu classic boli pre mňa príliš malé a krátke, vzhľadom na to, že som dosť krvácala. (Mamička vedľa mňa krvácala málo a stačili jej obyčajne Lydie). Bella sa nedali prilepiť a vôbec nedržali, kde mali. Preto ti odporúčam Canpol babies ( mala tri vzorky od kolegyne) a manžel mi potom v lekárni kúpil Akuku, tie boli tiež super. Oba druhy široké, mega dlhé a absorbčné. Ešte by som ti odporúčala aj popôrodné nohavičky, ja som ich vyhadzovala rovno s vložkami. A vždy natiahla nové a samozrejme jednorazové podložky.
Ja som prve dni mala chicco, co mas vyssie link. Bezkonkurencne najvacsie, nesmrdeli chemiou a necitili umelinou. Ked krvacanie nebolo uz intenzivne, stacili mi aj lacnejsie a mensie. Ale tie prve dni som s chicco bola velmi spokojna.
Klasicke lyze z tesca z buniciny dlhe siroke k tomu sietkove nohavicky 3ks stacia preprala.dom a za chvilu boli suche..potom doma upne obycajne hociktore co nemaju sietkovu vrstvu a vela tmavych nohaviciek.
Chicco su velmi dobre
ale poporodne by sa praveze nemali lepit, lepiace by som z vyberu vyradila ako prve
@zuzanka.zuzu Tak takto som veru nerozmýšľala, možno na prvé dni ich len správne nakombinovať s jednorazovými nohavičkami. Ďakujem za info.
Nám dávali v pôrodnici od hartman myslím, obrovské a jednu za druhou do nohaviciej jednorazových. Ale rodila som v zahraničí
Ja som to mala silné fakt dva dni a potom stačila jedna a doma za 4 dní najlacnejšie clever bez krídel, som menila po každej toalete
Určite niečo na ranu ak sa stane
Poporodne sa nelepia nohavicky po pôrode v nemocnici nosiť nebudete to Vám nedovolia kvôli každodennej vizite
Ja som to mala tak a nie dávno 4 mesiace do zadu
@gvenduska a keď ste nemohli nosiť nohavičky tak to ako ste fungovali? Hádam keď z vás tečie krv tak si nohavičky musíte dať nie
@patricia512 normalne chodila bez a pekne to držalo
Keď budete mat každodennú vizitu nebudú čakať kým sa vyzleciete aspoň tam kde som ja rodila nečakali
Normalne som to nosila bez nohavičiek
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ahoj
Bella mamma vložky
A ja som na pve noci používala pre dospelých plienky.
Pôrodnica kam ideš rodit nemá zoznam ?