caute, neviete mi niekto poradit ake vlozky zobrat do porodnice? v lekarni maju jeden druh nejake hrube ale bez toho lepiaceho pasika a mne sa tieto velmi nepozdavaju,ved to sa bude posuvat. Neviete niekto odporucit nejake dobre a kde ich kupit?? take klasicke co pri menstruacii sa pouzivaju tak to budu tenke? treba mi nejake hrubsie? dakujem za rady.
@martina374 kup si tieto z tesca, tie maju aj lepiaci pasik. osobne si neviem predstavit, ako sa to da nosit bez nohaviciek...ved to musi spadnut, co sa to prilepi o stehna? 😲 alebo ja som potom pri prvej pouzivala take velke always night a v pohode http://potravinydomov.itesco.sk/sk-SK/ProductDe...
@martina374 z tesca boli najlepsie, dlhe, lacne 🙂 taky ruzovy obal
ja som kupovala tie z lekarne,nemala som ani nohavicky,nerobilo mi to ziadny problem.Tie som mala ale len v porodnici,domov som uz isla s normalnou vlozkou a gatkami:D
ja som mala tie z Tesca - tie majú lepiaci pásik, aj Hartmann - Samu z lekárne - tie nemajú a oboje boli dobré, hlavne na tie prvé dni po pôrode keď sa dosť krváca treba vložky pôrodnícke, tie hrubšie, potom na doma už stačia obyčajné, menštruačné, najlepšie tie čo sú určené na noc, ideálne ak sú priedušné, bez igelitovej fólie, aby sa to tam dole dobre luftovalo a hojilo. Nám aj v pôrodnici odporúčali chodiť bez nohavičiek, len s vložkou a keď sme ležali v posteli, ale nespali sme, tak len ležať na tej podložke a na vložke. Do postele je fakt dobré dávať si pod seba aj tú podložku, aby si nemala stále ušpinenú plachtu.
najlepsie su z Tesca, v ruzovom baleni, take klasicke dlhe,maju aj kridelka, nestaci urcite jedno balenie, budes ich potrebovat viac. Gatky kupis aj sietkovane v zdrav.potrebach, alebo svoje bavlnene pouzivaj, v com sa dobre citis hlavne, zober si starsie, vyhodis, alebo operies, to nebudes vobec riesit uz potom. A pod seba podlozku tiez kupis v zdrav. potrebach 🙂 mozno ti daju aj v porodnici, ja som mala svoje, nepotrebovala som, tak som ich pouzivala ked som rozbalovala malu 🙂
@borkavan
Ja si minula jedno balenie aj niečo, odporúčam kúpiť dve balenia, často to treba meniť. A tie položky kúpiť buď v lekárni, alebo v zdravotníckych potrebách, alebo ja som mala tie položky pre bábo na prebalovanie, kúpila som v Kauflande s máme ich dodnes, sú medzi plienkami🙂
ja odporucam vlozky long akekolvek , ja som kupovala zomzdravotnickych potrieb lebo predsa po porode to mas ako silny menzes, krvacala som presne dva tyzdne a doma som presla na osvedcene always super plus
@martina374 Tieto mi vsetci zavideli 😀
http://www.brendon.sk/Products/Details/22684
@martina374 http://www.docsimon.sk/search.php?find=samu&fin...
Vyborne makkucke a super save su samu, hned po porode som mala velkost midi 56ks su dost dlhe + sietkovane nohavicky + na posteli podlozka. Neskor stacia samu mini.
Mala som aj tescove a bella, ale tie su v porovnani s nimi drsne a malo save.
@borkavan
Veru, to vetranie je na nezaplatenie..🙂
@borkavan ja som mala 3 balenia tescových a 2 balenia z lekárne a stačilo bohate, ja som ich potom doma domíňala, tiež som nevedela koľko ich budem potrebovať, tak som si kúpila viac, aby som potom nemusela nikoho otravovať s dokupovaním. Po pôrode som sa čistila 8 týždňov, takže potom nebol problém ich minúť. Nohavičky som mala tie sieťované, ale dosť ma omínali a zrolovávali sa mi, tak som chodila bez gatiek, len keď mala prísť návšteva, tak som si obliekla bavlnené, obyčajné z Kauflandu, čo ich tam je tuším 6 ks v balíku. Podložku som mala z lekárne, dá sa použiť aj tá na prebaľovanie bábätiek, ale je o dosť šmykľavejšia a veľmi rýchlo sa rozdrobí to vatové vnútro. Ešte som si spomenula, že niektoré dievčatá mali v pôrodnici popôrodné vložky z drogérie Tevos, tie vyzerali ako kedysi tie komunistické vatové vložky v takej sieťke a veľmi si ich chválili na tie prvé dni po pôrode, že veľmi dobre sali. Sťahovacie nohavičky som mala tiež kúpené, ale nenosila som ich, lebo to bola samá umelina a bála som sa zaparenín a zlého hojenia, asi by bol lepší ten pás, aby to tam dole vetralo.
mne tie vlozky este ostali..mozem ti ich poslat ak chces...tie ruzovre z tesca dsu super
tie z lekarne su dobre ked začneš rodit lebo su dost velkea dobre saju, ked ti bude odtekat plodova voda, ja ked som prisla na prijem tak mi povedali prezliect do nočnej košele, gatki si nedavajte len vlozku medzi nohy aby to s teba netieklo na zem a aj tak ta kyždu chvilu kontroluju. a potom su dobre tie s tesca mama vložky, oceniš počas šestonedelia ked sa organizmus čisti a nebudeš sa musiet bat či nepretečieš. a možeš sa v pohode venovat len babatku.
@borkavan To máš pravdu, tie sieťkové sú dobré len v tom, že dobre sajú, inak je veľká nevýhoda, že sa do tej sieťky zachytávajú štichy a je to potom pri pohybe bolestivé. Ja som ich nemala, ale dve dievčatá ich mali. Mne dvakrát vyoperovávali cysty na Bartholinovych žľazách, raz na jednej, potom o 2 roky na druhej strane, takže som tiež mala štichy skoro ako po pôrode a aj som slabo krvácala, takže som musela nosiť vložku a vtedy mi tiež kázali chodiť bez nohavičiek, aby tam bol prístup vzduchu a dobre sa to hojilo. Takže ja už som bola vytrénovaná v chodení bez vložky. Je to len otázka zvyku, ale niekto to neznesie, boli v pôrodnici aj také dievčatá, je to individuálne, veď sama uvidíš. A keď gaťky, tak čistá bavlna, tá je krásne priedušná, nie s umelinami.
@martina374 ja som mala Chicco kupovala som ich v obchode predeti. Bola som s nimi velmi spokojna
suhlasim s vacsinou, tie z tesca boli naj 😉 mala som aj tie samu, co tu niektora davala link, ale tie su kratke, male, este mam cele balenie od prveho porodu doma, co som nevyuzila ani jednu...
@martina374 ja som si kupila v zdravotnych potrebach vlozky na unik mocu tena pri oboch detoch, boli dlhe, dobre sali, urcite boli bez parfumov, mali lepiace pasiky, kridelka...mala som "istotu" ze ani v noci by som nemala pretiect...tam v zdravotnickych potrebach mali vsetky druhy rozbalene, tak som videla ake su a podla toho som si vybrala...
klasicke vatove lidie,aj na oddeleni sestonedelia mi ich kazali nech si dam kupit,boli najlepsie aspon pre mna
@lusily o akych sietovanych nohavickach tu hovorite? to ake su?...nestacia mi klasicke co normalne nosim?..kupim si nejake vacsie cislo aby som do nich vosla a teda aj vacsia vlozka aby vosla a nie velmi tesne a to mozem aj v noci aj cez den mat oblecene ci nie?
@renca910 nemohla by si mi prosim poslat nejaky link na obrazok ako vyzeraju tie vatove vlozky lidie?
@brady1 teda to este pred porodom uz budem musiet nosit vlozky keby nahodou som zacala krvacat? prepac ze sa tak pytam ale ide o moj prvy porod a vobec neviem na co sa mam pripravit..... kolko dni pred ocakavanym porodom treba nosit vlozku pre istotu? a nestaci vtedy klasicku ako pri menstruacii?.....a druha otazka ako si to myslela s tym ze ked si prisla na prijem tak ti povedali :prezliect do nočnej košele, gatki si nedavajte len vlozku medzi nohy aby to s teba netieklo na zem a aj tak ta každu chvilu kontroluju.,, to ma ako potom zoberu na salu bez gatiek len s vlozkou, to budem vtedy krvacat ci nie ci ako? sorry za taku otazku
@martina374 nohavicky z hartmannu kupis v lekarni,resp. v zdravotnickych potrebach mozes ich oprat, alebo jednorazove, ze vyhodis v nemocnici. necakaj nic sexy ciste prakticka vec.
@martina374
daju sa kupit v hypermarkete alebo v jednote aj bezne v drogerii,a cenovo su uplne lacne tak sa nezlakni 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@martina374 tieto vlozky nemaju lepiaci pasik, a maju byt take hrube
nosi sa to v pohode, ja som ich nosila aj bez nohaviciek, a ani sa neposunuli, ani nespadli 🙂