Aké máte skúsenosti s plánovaným cisárskym pôrodom?

jargre
9. máj 2014

Ahojte baby, Chcem sa spýtať aké máte skúsenosti s plánovaným pôrodom. Ja to chcem navrhnúť môjmu lekárovi. Najprv som si myslela že budem rodiť normálne, chodím pravidelne cvičiť tehotenskú jógu, ale stále keď mám poradňu, tak mi lekár hovorí že malý je väčší tak o dva týždne aj má dĺžku, ved my s manželom sme obidvaja vysokí, tak sa asi nemôžeme čudovať, ale postupom času mám stále väčší strach, že keď bude takto veľký tak pôrod bude ťažký. Čakám čo mi v júni povie na poradni, termín mám 11.7., takže uvidíme. Nechcem žiadne názory na pôrod prirodzený a niektoré baby, čo odsudzujú pôrod cisárskym rezom. Z môjho pohľadu sme v 21.storočí a ja sa snád sama rozhodnem, ked si platím aj za pôrod ako budem rodiť a keď by som mala byť ubolená, zošitá, roztrhanná, tak to je len a len moja vec, ako sa rozhodnem. Chcela by som sa ešte spýtať, že aké máte skúsenosti s plánovaným cisárskym rezom, pretože mňa kedysi operovali plastiku zadného krížneho väzu na kolene a pichli ma do chrbtice som bola umrtvená a dostala som spinalnu cefaelu, čo som nemohla dva týždne ísť ani na wcko, ani sa postaviť z postele, lebo som myslela, že umrem od bolesti. Takže mi potom museli robiť krvnú zátku, lebo mi stále vytekala tekutina z miechy a robila vnútro lebečný tlak do mozgu. Preto obávam sa toho pichnutia, lebo ja do miechy sa pichnúť nedám po mojich skúsenostiach. A chcem sa spýtať, ak by ste mali skúsenosti, že koľko ste platili lekárovi, či ste len tak si ho zazmluvnili, alebo ste mu ešte niečo platili mimo toho?
Ďakujem Vam

havana_frost
9. máj 2014

Bez indikácie sa u nás o cisársky rez nedá požiadať. To však neznamená, že sa tak nerobia, všakáno. Ja som ho mala indikovaný z hľadiska veku prvorodičky (áno aj nad tým tu už pár kobyliek krútilo hlavou), nemala som žiadne problémy s otehotnením ani s tehotenstvom. Ty si už so spinálom problém mala, môže sa to opakovať, ale mohla to byť aj náhodná epizóda. Možno ti to len zle pichli, to sa dá veľmi ľahko. Doktora som mala dohodnutého, nič som nikomu neplatila. Sám mi navrhol sekciu, pritom som počas tehotenstva problémy nemala, syn bol tiež o 2 týždne väčší, nakoniec mal necelé 4 kg. Sekcie apriori by som sa nebála.

nicolle21
9. máj 2014

ja som taky mala, ak chces podrobnosti, tak mi napis ip 🙂 vsetko sa vybavit da a teraz na svoj "porod" spoiminam velmi rada, vsetko prebehlo na jednotku 😉

lucinka2811
9. máj 2014

@jargre Ahoj... ja som si mohla vybrat ci chcem normalne alebo cisarskym .. nakolko som astmaticka..tak mi dal doktor na vyber.. vybrala som si cisarsky.. nechcela som ryskovat ze dostanem astmaticky zachvat a oni budu mysiet ze to je kontrakcia..tak som sa pekne pobalila doma pripravila vecicky a sla som.... musim ti povedat..ze som max spokojna.. bolesti som skoro ziadne nemala... na treti den som uz "lietala" po oddeleni ..len ku veceru uz ma zacal boliet rez lebo som neposedela :D ... co sa tyka ..pichania do miechy.. pichli ma hned na prvykrat. ..neplatila som si doktora.. ani nic som nedavala..a prisiel ma odrodit sam primar ..plus som mala "gratis" ze mi dal vstrebatelne stehy takze som nemusela ani ist vyberat. 🙂) prajem vela stastia 🙂)

euka210
9. máj 2014

vybrat sa neda, moji boli velki a prave z tohto dovodu som sla na sekciu...hoci velmi som chcela prirodzene :( Neplatila som nic

lucia446
9. máj 2014

Mám za sebou dva cisárske. Prvý neplánovaný, neotvárala som sa, v poslednej chvíli mi robili cisársky. Všetko prebehlo rýchlo a bez komplikácií, po 12 hod. ma postavili na nohy a dali malého na izbu, tak som bolesť nemala ani kedy vnímať. Druhý som mala vybavený, spinál som mala zle pichnutý, cítila som toho viac ako som mala - bolo to hrozné. A keby som sa mala rozhodnúť tretí krát - znovu cisársky, len by som sa dala už asi uspať. Jednoducho sa bojím bolesti. Bolesť "potom" mi už vôbec nevadí, takmer ju nevnímam a pomáhajú aj lieky proti bolesti. Po druhom som sa tiež po 12 h postavila a snažila sa čo najviac chodiť - bolelo to, čoby nie, ale oveľa rýchlejšie som sa z toho zotavila. Po troch dňoch som z nemocnice išla už úplne v pohode, narozdiel od mojej spolubývajúcej, ktorá bola taká potrhaná, že nemohla ani ležať. Rodiť normálne do konca som neodrodila, ale tie bolesti, čo mi pri kontrakciách vystreľovali do chrbtice, boli pre mňa 100 krát horšie ako rana po cisárskom.

veryhappy
9. máj 2014

Ja budem tiez rodit cisarskym, ale kvôli tomu, ze nemam polovicu pluc....ale moja znama mala tiez vacsie babatko, mesiac pred pôrodom cvicila s balonikom epi-no a mala uplne lahucky porod (prvorodicka), ziadne nastrihy, ani extra bolesti a dlhy porod, nic podobne, takze skus pozriet aj takuto moznost. Ja by som brala radsej prirodzeny porod, keby som mohla. Su tu aj temy ohladne toho balonika .....https://www.modrykonik.sk/forum/porod/balonik-epino-ano-ci-nie/

siska53
9. máj 2014

Ja som mala len,zazmluvneneho. Nechcela som cisarsky,ale bola to nevyhnutnost u mna. Prvy som mala naplanovany asi tak,ze vecer o 20 mi povedal,ze rano na 7 sa mam hlasit v nemocnici. Na druhy som isla tak,ze po poobednom vysetreni mi povedal,ze zbalit tasku a sup do nemocky a na dalsi den rano sme rodili,ale tam som,termin vedela asi mesiac pred porodom. To bolo 3dni pred terminom,maly bol 5dni,ale tam sa mi uz spustal porod.
myslim,ze bez dovodov ti cisarak neurobia. Ja dufam,ze v buducom zivote budem rodit prirodzene. Videla som cisarsky pred 2.porodom v telke a veru ani som niektore useky nemohla pozerat.a ked si predstavim,co vsetko mi rezali,ta ciara na podbrusku nenaznacuje,vo vsetko musia rezat,aby vybrali babo.
obe som mala v ciastocnej.
mna inak uputal hypnoporod,kebyze nie su u mna dovody na sekciu,tak by som sa prihlasila na kurz hypnoporodu. Lenze ja mam uterus bicornis,uzku panvu a som mala vyskovo,tak dr.nechcel prirodzenak riskovat.

natinecka
9. máj 2014

Ja som mala tiež oba cisárske, obe boli nutné....pri prvom ma uspali a pri druhom sa ma pýtali či chcem spinál, alebo uspať celkovo...ja som chcela celkovo, lebo tiež v rodine nemáme dobré skúsenosti so spinálom...ked by som mala mať cisarsky tretí krát tak tiež sa dam uspať celkovo

keiperka
10. máj 2014

moja plánovaná sekcia dopadla relatívne dobre. týždeň pred termínom a nelutujem, pretože som sa prirodzeného bála. nezazmluvnila som si nikoho a mala som spinál. a po ňom týždeň bolesti hlavy pri každom postavení sa, ako keby moja hlava mala 100 kíl, strašné....to bolo jediné negatívum. ináč na plánovanej sekcii je super to, že vieš hodinu a aj priebeh, zbytočne sa netrápiš s kontrakciami,,,,

kataryna25
25. máj 2014

Ja som mala tiez planovany cisarsky a dopadol celkom fajn. Spinal mi pichli velmi dobre na prvy krat. Postavili ma po 24 hod.Bolesti rezu sa dali vydrzat, nebolo to nic hrozne. Prirodzene som nerodila, tak to neviem porovnat ale v tu chvilu som bola rada, ze som rodila cisarskym, lebo cely cas ako som lezala po, tak som pocuvala tie zeny, ktore rodili prirodzene a nebolo to nic prijemne. Ale kazda ma na to iny nazor....Mala som vybavenu porodnu asitentku.

adkat13
25. máj 2014

@keiperka "zbytočne sa netrápiš s kontrakciami" to ma pobavilo 🙂))

hnedka
25. máj 2014

ja som sa nebala prirodzeneho a som tu ! ja som sa tesila na porod .Iba tolko dodam ANI NEVIES O PRICHADZAS to je tajomstvo; ktore Baby co sa boja bolesti nikdy neodhalia pokial sami neporodia 😕 😀

atrami
25. máj 2014

Pokiaľ máš sekciu plánovanú z medicínskeho dôvodu, neplatíš. Ja som mala plánované sekcie z dôvodu veľkého plodu a úzkej panve. Pri prvej plánovanej mi začali bolesti, tak sme sa museli ponáhľať. Pri druhej som nastúpila večer do nemocnice a ráno som išla na sálu. Ja som sekcie, mám celkovo 3 znášala veľmi dobre, nemala som bolesti hlavy, jazva nie je skoro vidieť. Lekára som nemala zamluvneného.

kozicka
29. máj 2014

Ja mam za sebou dva cisarske a kebyze mozem vratit cas, tak nikdy viac. Ale vlastne nazory proti cisarskemu nechces pocut...

dollynkaa
30. máj 2014

Mala som pred dvomi mesiacmi planovanu sekciu. Nechceka som prirodzeny porod. Doktora som mala zaplateneho 400eur. Chvalim.prebehlo rychlo,mala som spinal. Vpich bez problemov ani po problemy len pre mna osobne velke bolesti este par dni

exquisite
9. júl 2014

Ja som rodila prve dieta prirodzene v Ruzinove. Od rana 6:00 do 22:10 som sa neskutocne trapila kontrakciami a ziadnym otvaranim.davali mi snad vsetko dostupne a islo to velmi pomaly.po 2.davke epi prestala zaberat a od 5tej poobede som si bolesti uzila naplno. Pred samotnym porodom ma museli cievkovat lebo som sa nevladala ani postavit a ist na Wc, ked som isla tlacit zacala som od vycerpania vracat. Sitie ma bolelo neskutocne. Dcerka sa narodila zdrava, zosita som bola velmi a jedla, pila a citala som po stojacky :( . Ak mi niekto tvrdi ze je to krasny zazitok, ano ak nezazije to co ja.ja som uz nic nevnimala ku koncu a cela sa triasla od bolesti a vycerpania. Napriek tomu som sa rozhodla znova rodit prirodzene na Kramaroch. Opat som sa dobre neotvarala, pustili mi vodu, dali vyvolavacku a nakoniec nastali komplikacie a maly mal zle odozvy.takze som skoncila v plnej narkoze a malinkeho vyberali. Celkova anest. je tazsia na zotavenie urcite, ale cisarsky pre mna tazka pohoda.bolest sa neda porovnat s kontakciami, samozrejme je to indiv.
Pre mna jednoznacne cisarsky v spinalnej .
Nech ti hovori kto chce co chce je to velmi individualne. A je to len na tebe ako sa rozhodnes.

maminka142
13. júl 2014

Suhlasim čo napísala @exquisite ta ktora nema ťažky pôrod si pôrod užíva, su ženy čo maju z prirodzenych pôrodov neviem kolko rokov traumu :-/ A su take, ktore maju zasa dobry zažitok z pôrodov...
Ja som jednoznačne za cisarsky rez, aj babätko a aj matka je menej vystresovane a lepšie sa adaptuju.. Ale to píšem za seba 😉

mirkami7
13. júl 2014

ja som mala prvú sekciu neplánovanú,kvôly nepostupujúcemu pôrodu,ďalšie dve už boli plánované,prave kôli tej prvej.Keby som si mala vybrať,radšej by som rodila normálne.Ja sa nezťažujem,rodila som v celkovej anastéze a hojila som sa dobre,samozrejme bez bolesti to nejde.Mala by si zvážiť ale aj ďalšie veci ktoré sekcia obnáša,napr.nastanú komlikácie a nebude sa ti rana hojiť,môžu sa ti neskôr vytvoriť zrasty,ktoré bolievajú,mňa na príklad rez bolieva,dosť často,ked sa mení počasie,ked mám mať menzes,ale aj ked sa viac namáham,ďalšia vec je aj to že pravdepodobne,ked budeš chcieť ďalšie dieťa,tak ti budú znova robiť cisársky.Ja ťa neodsudzujem kôly tomu že chceš cisarák,len som ti chcela povedať,že to nieje zasa med lízať,väčšina žien ktoré rodia normálne o chvílu ani nevedia že rodili,ja osobne som závidela babám v nemocke ktoré rodili v ten istý deň prirodzene a už mohli bez väčších problémov chodiť a ja som sa ledva postavila z postele,takže skús zvážiť aj ďalšie okolnosti ktoré sekciu sprevádzajú

zulinka23
12. aug 2014

Ja som mala planovany cisarsky rez,odporucany ortopedom.Myslela som,ze mi daju spinal,ale nakoniec sa pri predoperacnych vysetreniach rozhodlo,ze budem v celkovej anesteze.Skoro som sa po sekcii zotavila,takze ja mozem len odporucat 🙂

monicka9
13. aug 2014

Mala som dva krat plánovaný cisarsky rez na odporúčanie neurologa. Rodila som v celkovej anestéze a vsetko dobre dopadlo😊velmi rýchlo som sa zotavila,žiadne ťažkosti, komplikácie😊 chystám sa treti krat otehotniet a bude to opäť sekcia a opäť celková anestéza nakoľko spinal kvôli chronickych migrenam,nízkemu tlaku a krivej chbtici ani memožem😊

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre