Aké čaje pomáhajú, aby som mala lepší pôrod?

bicigel
18. júl 2014

Ake čaje pomahaju pre lepši puorod

madono
18. júl 2014

puorod? pôrod?

luckymummy
18. júl 2014

Ostružina malinová 🙂

mirinka9
18. júl 2014

ostruzina malinova, ale pozor, odporucam ju davkovat pomaly od 2t pred porodom a postupne najpr 1xdo dna a potom 2x dna.

ukulela
18. júl 2014

kopírujem z webu:
Asi od 35. týždňa môže tehuľka začať popíjať čaj z listov ostružiny malinovej. Táto bylinka vplýva na svalstvo malej panvy. Pitie čaju z listov ostružiny malinovej sa odporúča tehotným ženám asi posledné štyri až šesť týždňov pred pôrodom pre rýchlejší a ľahší priebeh pôrodu.
Okrem ostružiny malinovej sa z podobných dôvodov odporúča aj odvar z alchemilky žltozelenej. Táto bylinka posilňuje maternicu a tým ju pripravuje na pôrod, ktorý by aj vďaka pitiu alchemilkového čaju mal byť menej bolestivý.
V neposlednom rade spomeňme aj ľanové semiačka, ktoré by tehuľka taktiež mala zaradiť do svojho jedálnička. V posledných týždňoch tehotenstva sa odporúča pripravovať si odvar z ľanových semiačok, ktorý je síce na pohľad nechutný (vznikne totiž slizovitá hmota), no podľa našich starých materí (ale aj pôrodných asistentiek) je tento odvar spôsobom, ako prispieť k ľahšiemu „vykĺznutiu“ dieťatka na svet.

... a off topic, ale sorry, že puorod 🙂🙂🙂

borkavan
18. júl 2014

čo s tým odvarom? ako ho pripraviť a potom ako ho dávkovať? myslím odvar z ľanového semena

maria.vinea
19. júl 2014

ziadna ostruzina ti nepomoze ani iny caj

vodnicka
19. júl 2014

No ja som zacala pit caj s ostruziny malinovej v 36 tt a 3 dni na to som porodila doma v spalni neplanovane a necakane zdrave dievcatko a porod.Super ziaden krik od lekara ci sestricky do posled.chvili som chodila po byte a asi 20 30 min.pred samot.vytlacenim som si lahla a naraz zo mna vysla plod.voda aj dcerka pripadala som si jak nejaka romka alebo jak niekedy zeny rodili na poli rychlo a bolest to bolo jak keby som mala menzes myslim tym bolest v krizoch a krce nic nove 😉

daniki
3. sep 2014

@vodnicka ty si rodila doma?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre