Ahojte , prosím vás som prvorodička , je vysoka sanca že by som porodila aj o týždeň skôr ako mám termín ? Alebo dá sa niečo preto urobiť aby ten pôrod prišiel skôr ?😁 (mám nato dôvody ale nechcem to tu vysvetľovať) ďakujem 🙂
@stefanny ale bežne ženy rodia aj týždeň pred termínom nie ?
To je uplne individualne 🙂 v mojom okoli castejsie prvorodicky prenasali nez rodili skor..ale zase kolegyna nedavno porodila v 33tt, ziadne komplikacie predtym nemala...to neovplyvnis 🙂 mozes porodit o tyzden skor aj prenasat 2t 🙂
Poraď sa so svojím lekárom, ktorý pozná tvoj zdravotný stav a aj priebeh tehotenstva. On ti bude vedieť snáď aj povedať čo by mohlo spôsobiť pôrod pred termínom a zároveň neohrozilo teba ani plod.
Bežne sa rodí aj dva týždne skôr ale sama neexperimentuj.
1.tehotenstvo 1 deň po termíne, 2.tehotenstvo 5 dní pred termínom.... nič som nerobila inak 😀 je to veľmi individuálne
Vedia lekari medikamentozne aj vyvolat porod skor, ale nie len tak z rozmaru (aby bolo babatko znamenie vahy a nie skorpion, aby bolo narodene na manzelove narodeniny atd) 🙂
Neurobis nic. Vedia Ti zeny (aj ja) ktore prenasali povedat ze vyskusali vsetky mozne aj nemozne veci nech to uz pride, ale proste dieta ma svoj cas a neurychlis to. A ano aj tyzden pred to na Teba kludne moze prst - rovnako ako tyzden po.
Ak by sa jednalo o dovody, ktore su dolezite pre zivot dietata ci matku, isto to riesite s Dr. Predpokladam ze to nie su taketo dovody - takze rodit mozes od toho 38 do 42tt realne uplne hocikedy, neexistuje ziadna vacsia/mensia pravdepodobnost... Takze zbytocne sa nad tym zamyslat 🙃
Nastav si to tak v hlave. Sestra tiez potrebovala porodiť skôr. Už rok pred porodom mala kúpenú letenku koli sťahovaniu si inej krajiny. Nastavila sa presne na konkrétny dátum 😂 a v ten deň aj porodila. 11 dní pred termínom, babo zdrave, žiadny problém 😁 Proste jej to vyšlo.
Z mojho okolia kazda prvorodicka rodila po termine alebo vacsina mala vyvolavany porod ako aj ja.
Je to individuálne väčšinou prvé deti sa neponáhľajú môj prvý 10 dni po termíne jedine čo u mňa bolo Skorej bola dcéra ale tá bola až piata tá išla o 2 týždne skôr
Termín je len orientačný - za normálne sa považuje dva týždne pred a dva týždne po predpokladanom týždni pôrodu - teda 38. - 42. týždeň.
Prvý sa narodil presne týždeň pred termínom. Druhý 3 dni pred.
Starsi syncek sa narodil 10 dni pred terminom,takze ano, rodia sa takto deti 🙂
Mam 3 dcéry. 1. týždeň pred termínom, 2. 11 dní pred termínom, 3,. vyvolávany deň po termine
Ano
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prirodzene prostaglandiny su v spermiach yakze ak mozte tak sex, potom chodza prechadzky..