Dobrý deň ja viem je to možno blba otázka ale čakáme baby som prvorodička a trošku mam strach z pôrodu viete tu bolesť k niečomu prirovnať ? Že asi aká to je bolesť 😊
med lízať to určite nie je...no každý má iný prah bolesti
Tá bolesť ťa prekvapí lebo to bude niečo úplne iné než čo by si čakala. Tam je dôležité si uvedomiť dve veci: všetky sme to vydržali, a na konci tej bolesti ťa čaká tvoje krásne dieťatko. Neboj, to dáte 🙂
velmi vela zavisi od toho, ci sa porod bude rozbiehat prirodzene a postupne - vtedy si vies pomaly na silnejucu bolest pekne zvyknut, predychat atd. vyvolavanie ci ina umela podpora pri porode bolesti zhorsuju.
Prirovnala by som to k bolestiam pri menstruacii, ale tie bolesti su asi tisic krat silnejsie. Fakt na umretie.
Ako pisu vyssie,kazda znasa bolest inak a aj kazda zena ma ine bolesti.je rozdiel,ak zena rodi niekolko desiatok hodin-tam uz je aj vycerpanie, alebo ak jej porod postupuje velmi rychlo.ja som sa tiez velmi bala,vsetci ma strasili pribehmi, a nakoniec ako prvorodicka som od prasknutia vody porodila za 1h:35min na 3 zatlacenia.pre mna bola ta bolest skor silny tlak,treba spravne predychavat a pocuvat lekara kedy a ako tlacit.mna skor bolelo sitie a hojenie.
Drzim palce,neboj dobre to dopadne 😉
Ak mozem odporucit epiduralku ja som bez nej rodila 5 krat raz s nou skoda ze az posledne a bol to najlepsi porod ostatne boli pre mna strasne bolestive
Každý má iný prah bolesti a iný porod. Niekomu bolesti začínajú postupne, niekto má hneď silne. Niekomu treba vyvolat. Tam to môže byt horsie. Prirovnať sa to asi k ničomu nedá. Ale vedci to intenzitou prirovnávajú k situácii keď sa to zlomí 20 kosti naraz 😅 poznám ale aj baby čo nemali skoro žiadne bolesti. Takte je to strašne individuálne
@althejka 😂
Čo bojíš. Je to síce 100 rokov u mňa a vtedy ani net nebol ani podobne iba babky čo strašili a v pohode. Áno bolí to, ale dá sa to zvládnuť. Ako sa dcérka (24 rokov). Narodila povedala som si fajn idem aj do ďalšieho . Pri synovi (21) to bolo silnejšie ale aj rýchlejšie. Kamoška porodila za 3 hodiny od začiatku do porodenia. A že šak bolelo to a to ona je upipana ako 10 chlapov spolu
Véd si DAJ epi a v pohode. Žijeme 21.storocie ak si môže žena pomôcť tak. Prečo nie
zeny uvedomte si ze kazda ma iny prah bolesti, ja by som to prirovnala k extra silnej menstruaciia aj to skor tupa pomala bolest co sa dala predychat, rodila som prve dieta 5hod druhe cca 2hod a kedze oboje boli rychle porody( do nemocnice som prisla vzdy tak ze sa akurat vypisali papiere +30min) , poslednych 15min pred tlacenim bolo brutal , to mi vtedy dieta vodu prasklo a potom to slo expresom cize na jacanie nebol cas. na epidural nebol cas a zaplatpanboh ani na klystyr :D
Ja som sa tiež bála. A katastrofické scenáre som si predstavovala a nakoniec som išla na poradňu 2tyzdne pred pôrodom a povedal mi primár že či mám veci že som na 6cm otvorená hovorím že čo 😂a okolo 17 som išla do pôrodnice a 19:30 praskli vodu a 22:48dcerka bola na svete takže v pohode ako bolesť to je záleží aj aky máš prah bolesti ... Ale teda môžem povedať že dalo sa to zniesť úplne v pohode aj bez epi ...☺️takže nemaj strach a teš sa že čo chvíľa budeš držať to voňavé malinké klbko šťastia. 🥰...každá to preziva inak...
Najlepšie je keď nebudes nič a nikoho počúvať. Iba zbytočne stupňujes strach a to nie je dobre. Treba si hovoriť že to bude v pohode. Ja som sa vôbec nestresovala a pôrod som mala max v pohode, keď nevieš čo čakať tak to zvládneš lepšie ako keď budeš panikáriť ale to bude bolestivé..
ako kto, ale za seba mozem povedat ze som tam chcela hryzat steny...priserne
Ahoj moj popis porodnych bolesti je ako ked mas silnu zapchu a nemozes ist na velku, ta bolest je v krizoch nie v bruchu a hlavne nieje to bolest ako v americkych filmoch od prvej sekundy zacatia porodu. Je to postupne a vies kadzu predychat. Velmi Ti ulavi horuca sprcha ak Ti bude umoznene sa sprchovat pre mna to bol hotovy wellness😆
Netreba sa toho báť, mne pôrod vyvolávali, bola som prvorodička a musím sa priznať, že som čakala väčšie bolesti. Veľmi som sa toho bála, lebo "múdre" tetušky mali stále v hube "A ty si ešte neporodila? Preboha to keď ti budú vyvolávať to bude hrozný pôrod..." Načo je toto dobré? Áno, treba mať rešpekt, ale netreba sa báť.
ja mam prah bolesti veeeeeelmi nizky...a dala som to aj bez epiduralky ale dala som si radsej rajsky plyn :D ten odporucam...dychas ho pri kontrakcii, predychavas ale medzi kontrakciami si oddychnes, dokonca som mala aj mikrospanok a rychlejsie sa otvaras lebo si uvolnena...a prirovnala by som to k silnej menstruacii, mna skor boleli tie kontrolne vysetrenia pocas kontrakcii
najhorsie bolo ani nie ta bolest,ale tie nervy ked stary pisal mame pocas mojich kontrakcii sms ze mam kontrakcie. prisambohu keby vladzem, tak ho vysmarim z okna. stareho
Dá sa to prirovnať k mučivému umieraniu. To je bolesť ako keď vám zaživa lámu kosti. Ešte horšia v tom, že aj psychika je v keli, vplyvom výbuchu hormónov. Nie, nedá sa to ku ničomu prirovnať, musí sa to zažiť. Ja mám doteraz nočné mory z toho. Prepáčte za úprimnosť. Každá žena je iná, verím, že máte vysoký prah bolesti. Snáď to pomôže.
Ja som to nejako neriešila.. Proste porodiť musím. Mala som strach jedine z toho, že idem rodiť dcérku KP. To mi kamoška hovorila, či som sa zbláznila.. Ona mala strašný pôrod, tak nechápala, že chcem rodiť prirodzene a ešte aj KP.. Ale konzultovala som to s viacerími Dr a všetci sa zhodli, že som ideál rodiť KP, tak som im verila.. (panva, veľkosť dcérky, jej poloha) Mala som epi a nakoniec to bol krásny zážitok. Bolesti boli, ale vďaka epi nič extra.. Epi dobre zabrala a mala vyšla na 3 zatlačenia. Normálne ma po pôrode napadlo, že a to je všetko? 🙈😂 Takže radím, dopredu nad tým nerozmyslat, lebo nevieš, aké to bude. Proste to príde a musis tým prejsť.. A ešte, co môžem poradiť, tak dat si epi a ak sa bude dat, cvičiť s balónikom. Pomôže to nielen fyzicky, ale aj psychicky.. Naučíš sa ako máš tlačiť a dodá ti to odvahu, že to zvládneš, lebo vieš ako na to. Aspoň u mňa to tak bolo.. 🙂
Za mňa prvý pôrod bez bolestí nepostupujuci a sekciou, druhý pôrod bolesti menšie ako napr. pri bežnej silnej bolesť brucha, ale trvajúce niekoľko dní, po oxitocine to bolo trochu extrémnejšie samozrejme 😂, ja som horšie ako celý pôrod znášala šitie 😭to som dost dávala aj najavo...ja som sa na to snažila psychicky pripravovat v zmysle ako napr. že bolesť je prirodzená súčasť na vypudenie bábätka na svet, že to nie je malina ani pre to bábätko, ze to zvládli milióny iných žien...a podobne. A okrem toho som si dala sluchátka s obľúbenou hudbou na plné pecky a sústredenie išlo aj inde nielen na bolesť tak dúfam to dám aj nabudúce tak ako naposledy😁😁😁ale tak každý pôrod iný, každá žena iná...
Kazda ti tu napise ako sa citila ona ale nemusi to tak byt aj u teba. Mna vsetci strasili aka je to strasna bolest a tak. Cele tehu ma bolievalo brucho ako pri menstruacii. Takze ked ma bolelo uz som to neriesila. Sla som s tou bolestou spat, ved mi to v spanku prejde. Nakoniec som sa zobudila o 3rano ze to asi neni len taka bolest a o 4tej sme sli do porodnice. Tak sme zistili ze moja bolest ako pri menstruacii znamena otvorena na 8cm. Nic strasne to nebolo. Prvy porod bol celkom rychlo o 10tej uz bol syn vonku. Pri druhom to bolo skoro rovnako, len rychlejsie a bolesti tu poslednu hodinku boli uz riadne intenzivne ale nic co by som nezvladla. Takze za mna v pohode. Preto sa nemozes spoliehat na inych, kazdy to ma inak aj s intenzitou aj s prahom bolesti.
Za mna radsej porod ako preventivka u zubara. Porod neboli, bolia kontrakcie, tie su ako silne menstruacne bolesti. Rodila som 2x prirodzene bez epiduralky a bolo to v pohode. Ked mas dohodnutu epiduralku, tak nemas co riesit. Tes sa na babatko 😊
Mne spravil lekar rano o siedmej hamiltonov hmat a povedal,ze ak je mala pripravena tak sa to spusti. O pol deviatej som prisla na kontrolu a uz som bola otvorena na 3cm. Bolesti asi ako pri menstruacii. Na 4 cm mi pichli epiduralku a bola som v pohode. O 12 na obed sa mi narodila mala. S muzom sme si to uzili v klude a urcite si ju dam aj nabuduce ked mi bude doprate este jedno dietatko. Akurat to pichnutie epiduralu bolo neprijemne...Drzim palce a neboj,vsetko zvladnes...
Riadne sme ju tu vystrašili 😀😀 ale zasa klamať si nebudeme, že to neboli. Každá to znáša inak a každý pôrod môže byť iný. Ja prvý (v UK)po 20 hodinách trápenia mi pichli epi a museli vytiahnuť kliešťami, druhý pôrod už tu na SK lahoda pohoda, ani šitie nebolo potrebné, .... A posledný pôrod pred 2 rokmi, ja nastavená že pohoda ako posledný, no opak bol pravdou, za mňa najhorší, najbolestivejsi, a potrhana že až... No narodil sa mi po dvoch babach vysnený chlapček...❤ Na tu bolesť rýchlo zabudneš!!! Mnohé žienky čo sa im nedarí, čo by za túto bolesť dali 😔. Test sa na bábätko, držím palce!!!!
Ako keď máš silné kŕče pri žalúdočných ťažkostiach...zrazu príde kŕč ,no kŕč je taký silný,že sa ani vystrieť nevieš poriadne... Ale neboj,plakať nebudeš...nepoznám ženu, ktorá by od porodnych bolesti ronila slzy...je to síce divný pocit,tie kontrakcie,ale nie na plač,,, budeš mať jedinú myšlienku, len nech to už čím skôr skončí a nech máš dieťatko už na rukách 🤩
@belllinka / toto prirovnanie...no neviem ja mam bolesti pri menstruacii take ze myslim ze ma roztrha zvonka takmer nemozem sediet a krce sa stupnuju pretrvavaju bez tabletky kludne cely den a noc neviem ci sediet lazat alebo co so sebou ale bolest je ukrutna do toho pocit na odpadnutie a tecie mi doslova nohami na zem...aj v noci..... to tecie ale bolest ak je taka pri porode este silnejsia tak si to ani predstavit nechcem....mozno baba co ma pohode menstruaciu to hodnoti inak....ja mam skutocne silne bolesti kde si vsak mozem na 2 hodiny pomoct tabletkou....dlhsie mi neucinkuje....pri porode niet pomoci jedine EPI
Kazdy pôrod je iny je to ozaj o žene.
Ja som mala 3 pôrody. Z toho dva normalne.
Prvý bol dlhší ale nebolelo to tak.
A posledný strasne rýchlo veľmi bolestivý obydve bez epiduralky.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
ja som rodila po vyvolavacke. a bolo to strasne, rozbehlo sa to za 20m a myslela som v sprche, ze naozaj umriem. Potom som si nechala zaviest EPI a zvysok porodu bol krasny. Bez EPI by som take bolesti 10 hodin urcite nevydrzala. Urcite aj druhy porod jedine s epiduralom.