Je to pravda? Ja si myslím, že žena môže aj po sekcii rodiť prirodzene. Je tu nejaká taká mamička?
@majlo1234 a asi aj musí ubehnúť nejaký ten čas od pôrodu.?
Je veľa žien a porodnic,ktoré sú za prirodzený pôrod po sekcii... ja osobne by som to neriskovala...
Ak je akútna sekcia druhá nemusí byť. Ale ak sú zdravotne problémy a sekcia je plánovaná tak každe dieťa sekciou. Ja mám napríklad posunuté platničky rodila som prvého sekciou budem aj druhé.
ja, prvé sekcia druhé po 5 rokoch prirodzene , tretie po 15 rokoch prirodzene 😉
Rodila som 17 mesiacov po sekcii a dostala som možnosť rodiť aj prirodzene. V nemocnici, na ktorú tu čítam často hejty. Celkovo som v nej rodila trikrát a vždy som bola spokojná.
Otehotnela som 6 mesiacov po sekcii. Kamoška otehotnela po šestonedelí od sekcie. Lekári odporúčajú aspoň 1rok
Je tu aj skupina po sekcii prirodzene.
Ja osobne som mala prvy porod akutnou sekciou. A dalsie dva prirodzene-vyvolavane.
po prvej sekcii som rodila tri deti prirodzene. Odstup 2 roky medzi porodmi. vsetko ok.
Nie je pravda, mam sa sebou vbac a pre mna to bol splneny sen🥰
Poznam zenu,ktora po 2 sekciach rodila prirodzene,dokonca malo dietatko 4.5kg..bez nastrihu,bez poranenia..treba mat porodnicu,ktora to podporuje,a hlavne podpori rodit v polohe,ktoru si zena sama vyberie 😉
Ja som mala.prvu sekciu pre opacne ulozene babatko. Druhe ma ale nechali v nemocnici rodiť prirodzene. Iba ma hospotalizovali ked uz bol termin. Bohuzial sa to neodarilo a skoncilo to tiez sekciou.
Dr vravel, ze nerobia automaticky druhu sekciu, prave naopak, ak to ide, snazia sa prirodzene
Treba si vybrať správnu pôrodnicu..ja som o tom nevedela a keďže bola prvá sekcia, druhú robili automaticky.. večer pred cisárskym mi sestrička povedala, že keby idem do susedného mesta, môžem rodiť prirodzene.. akože dosť neskoro som sa dozvedela a ani žiaden z doktorov mi nepovedal že je možnosť rodiť klasicky.. bola som aj nahnevaná aj sklamaná, a teraz po dvoch sekciách neodporúčajú tretiu..takže pozistuj a radšej prirodzene ak sa dá 👍
Rok, idealne dva na dokonale uhojenue a znizenie rizik. Idealne, aby jazvu na maternici skontroloval gynekolog pred otehotnenim
Prvý pôrod akútna sekcia pre polohu plodu, druhý by bol prirodzený, odstup som mala viac ako 2 roky, avšak kvôli malého diagnóze zas sekcia, tretí bude sekcia bez debaty kvôli krátkemu odstupu od druhej sekcie. Prirodzene po sekcií sa rodiť dá,ale nie vždy. Dôležité sú okolnosti
Moja spolubyvajuca v porodnici rodila prirodzene po 2 sekciach po sebe
Vola sa to VBAC, je to bezne praktizovane, ak cisarsky rez bol aspon s 2 rocnym odstupok od dalsieho tehu a tiez po kontrole jazvy ultrazvukom. Tiez aky bol dovod. Ci nahoda,ci opakujuca sa vec. To zhodnoti lekar a tiez priamo porodnik.
Ano a je ich vela. 3m po sekcii som otehotnela a rodila prirodzene a potom zaa prirodzene. A aj teraz planujem,ak nebudu komplikacie.
Sledujem na instagrame profil mamagang. Majú aj podcast. Jedna z nich, Adela, partnerka Michala Trubana takto rodila prirodzene po sekcii. Venovala sa tomu vo viacerych príspevkoch a myslím aj na blogu. Skus to pozrieť, veľa to riešila. Vola sa to VBAC (vaginal birth after section)
Ja som mala prvý sekciou a po 5,5 roku prirodzene. Sama som tak chcela
Môžeš rodiť prirodzene. Mám tri deti, po poradí - prirodzený, sekcia, prirodzený. Myslím si, že po dvoch a viac sekciách ale už by prirodzený pôrod mohol byť problém.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Nie je to pravda, je kopec zien, ktore porodili druhe vaginalne, samozrejme treba podporu v porodnici a od gynekologa, a byt zdravotne ok