Ak raz porodíš sekciou, na prirodzený pôrod zabudni

27. sep 2022

Je to pravda? Ja si myslím, že žena môže aj po sekcii rodiť prirodzene. Je tu nejaká taká mamička?

majlo1234
27. sep 2022

Nie je to pravda, je kopec zien, ktore porodili druhe vaginalne, samozrejme treba podporu v porodnici a od gynekologa, a byt zdravotne ok

autor
27. sep 2022

@majlo1234 a asi aj musí ubehnúť nejaký ten čas od pôrodu.?

zuzi0911
27. sep 2022

Je veľa žien a porodnic,ktoré sú za prirodzený pôrod po sekcii... ja osobne by som to neriskovala...

85miska
27. sep 2022

Ak je akútna sekcia druhá nemusí byť. Ale ak sú zdravotne problémy a sekcia je plánovaná tak každe dieťa sekciou. Ja mám napríklad posunuté platničky rodila som prvého sekciou budem aj druhé.

nela4
27. sep 2022

ja, prvé sekcia druhé po 5 rokoch prirodzene , tretie po 15 rokoch prirodzene 😉

galganka
27. sep 2022

Rodila som 17 mesiacov po sekcii a dostala som možnosť rodiť aj prirodzene. V nemocnici, na ktorú tu čítam často hejty. Celkovo som v nej rodila trikrát a vždy som bola spokojná.

85miska
27. sep 2022

Otehotnela som 6 mesiacov po sekcii. Kamoška otehotnela po šestonedelí od sekcie. Lekári odporúčajú aspoň 1rok

maryetta
27. sep 2022

Je tu aj skupina po sekcii prirodzene.
Ja osobne som mala prvy porod akutnou sekciou. A dalsie dva prirodzene-vyvolavane.

negymama
27. sep 2022

po prvej sekcii som rodila tri deti prirodzene. Odstup 2 roky medzi porodmi. vsetko ok.

weronca22
27. sep 2022

Nie je pravda, mam sa sebou vbac a pre mna to bol splneny sen🥰

tani777
27. sep 2022

Poznam zenu,ktora po 2 sekciach rodila prirodzene,dokonca malo dietatko 4.5kg..bez nastrihu,bez poranenia..treba mat porodnicu,ktora to podporuje,a hlavne podpori rodit v polohe,ktoru si zena sama vyberie 😉

margaretka_
27. sep 2022

Ja som mala.prvu sekciu pre opacne ulozene babatko. Druhe ma ale nechali v nemocnici rodiť prirodzene. Iba ma hospotalizovali ked uz bol termin. Bohuzial sa to neodarilo a skoncilo to tiez sekciou.
Dr vravel, ze nerobia automaticky druhu sekciu, prave naopak, ak to ide, snazia sa prirodzene

lenka_mat
27. sep 2022

Treba si vybrať správnu pôrodnicu..ja som o tom nevedela a keďže bola prvá sekcia, druhú robili automaticky.. večer pred cisárskym mi sestrička povedala, že keby idem do susedného mesta, môžem rodiť prirodzene.. akože dosť neskoro som sa dozvedela a ani žiaden z doktorov mi nepovedal že je možnosť rodiť klasicky.. bola som aj nahnevaná aj sklamaná, a teraz po dvoch sekciách neodporúčajú tretiu..takže pozistuj a radšej prirodzene ak sa dá 👍

majlo1234
27. sep 2022

Rok, idealne dva na dokonale uhojenue a znizenie rizik. Idealne, aby jazvu na maternici skontroloval gynekolog pred otehotnenim

liloastitch
27. sep 2022

Prvý pôrod akútna sekcia pre polohu plodu, druhý by bol prirodzený, odstup som mala viac ako 2 roky, avšak kvôli malého diagnóze zas sekcia, tretí bude sekcia bez debaty kvôli krátkemu odstupu od druhej sekcie. Prirodzene po sekcií sa rodiť dá,ale nie vždy. Dôležité sú okolnosti

henka123123
27. sep 2022

Moja spolubyvajuca v porodnici rodila prirodzene po 2 sekciach po sebe

kiki68
27. sep 2022

Vola sa to VBAC, je to bezne praktizovane, ak cisarsky rez bol aspon s 2 rocnym odstupok od dalsieho tehu a tiez po kontrole jazvy ultrazvukom. Tiez aky bol dovod. Ci nahoda,ci opakujuca sa vec. To zhodnoti lekar a tiez priamo porodnik.

ivangeline
27. sep 2022

Ano a je ich vela. 3m po sekcii som otehotnela a rodila prirodzene a potom zaa prirodzene. A aj teraz planujem,ak nebudu komplikacie.

kate_cs
27. sep 2022

Sledujem na instagrame profil mamagang. Majú aj podcast. Jedna z nich, Adela, partnerka Michala Trubana takto rodila prirodzene po sekcii. Venovala sa tomu vo viacerych príspevkoch a myslím aj na blogu. Skus to pozrieť, veľa to riešila. Vola sa to VBAC (vaginal birth after section)

didush27
27. sep 2022

Ja som mala prvý sekciou a po 5,5 roku prirodzene. Sama som tak chcela

mimazara
7. okt 2022

@galganka môžem sa spýtať v ktorého pôrodnici to bolo ?

galganka
8. okt 2022

@mimazara v nitrianskej.

mimazara
8. okt 2022

@galganka wau 😆 a to si prišla už asi na veľa otvorená ci podporovali ta ?

galganka
8. okt 2022

@mimazara tak, zhodnotili sme pre a proti a mala som opäť sekciu. Ale doktor sám od seba prišiel za mnou a ponúkol, že ak chcem, skúsiť to môžeme, jazva boka ok. Na príjme som mala tuším 6 cm.

mikadooo
8. okt 2022

Môžeš rodiť prirodzene. Mám tri deti, po poradí - prirodzený, sekcia, prirodzený. Myslím si, že po dvoch a viac sekciách ale už by prirodzený pôrod mohol byť problém.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre