Ahojte. Čakám druhé bábo, moj prvý syn bude mať v case pôrodu 3 roky. Keď som čakala syna, bola som mesiac hospitalizovaná, mala som komplikácie. Je dosť možné že sa budú opakovať. Ako sa toto rieši , keď manžel bude musieť ostať doma so starším dieťaťom ? Dovolenka neprichádza do úvahy toľko jej ani nebude mať k dispozícii. Existuje v tomto prípade možnosť ísť na ocr alebo ako sa toto rieši ? Ďakujem moc...
Este ma chlap narok aj na tie 2 tyzdne otcovskej dovolenky po narodeni + zvysok asi len OČR
Moze ist na tu 2 tyzdnovu otcovsku hned po narodeni dietata. Alebo ak ty uz budes na materskej, moze ist so starsim do jeho 3 rokov na matersku on.
Ja ked som bola v nemocnici, tak 3 rocna uz chodila do skolky, takze to s ttinom zvladli.
To áno ale tie dva týždne potrebuje aby mi po pôrode pomohol, budem mať druhu sekciu , okrem toho táto dovolenka sa dá brat od narodenia do 6tyzdnov od pôrodu či ? A i tak by to nestačilo, bola som hospitalizovaná pred pôrodom mesiac a potom sme boli v nemocnici ešte 10 dní...
A ak ocr je to bežný postup alebo mu môže niekto robiť problémy ? A kto tu ocr vlastne vystaví ? Mali ste to tak niekto ?
Poviem ti ako to bolo u nás 4 roky dozadu. Po pôrode tiež bol muž doma so staršou. Keď som porodila, na druhý deň išiel muž k detskej lekárke mojej staršej dcéry. Vysvetlil jej situáciu prečo potrebuje OČR a ona mu ju vystavila - na staršiu dcéru, nie na mňa. Normálne bol potom dva týždne doma, nikto ho nekontroloval. Aj ja som mala druhý pôrod komplikovaný.
OCR mu vystaví lekár na dieťa a potom rodičovská, ak bude neskôr potrebné OCR na teba ale to musíš byť doma z nemocnice.
OČR si môže zobrať, vystaví ju detská lekárka kde ona zaškrtne že osoba starajuca sa o dieťa je hospitalizovaná.
ocr od detskej na starsie 3r dieta.
OČR je ošetrovanie chorého dieťaťa, takže pediater ju nemusí vypísať....a už vôbec nie na mesiac.....
Zavolaj si do soc. poistovne, ci vyplacaju ocr pre zdrave uz 3 rocne dieta, ak nechodi do skolky a rodic, ktory sa o neho bezne stara, tak sa kvoli zdraviu nemoze. Je to mozne pre dieta, ktore este nema 3 roky, ale neviem, ci to plati aj pre starsie dieta.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Áno OČR je možnosť.