Ahojte, babo by sa malo hybat min.10krat pocas 12hodin, alebo 4krat pocas hodiny po jedle...Posledne dva tyzdne Ta moja mala vystrajala riadne, ze som nemyslela nic extra sledovat,ci ratat..proste bola cele dni ako z divych vajec. Dnes sa ale hybe malinko, bolo tam tych 10pohybov,AJ tie 4po jedle, ale pride mi to divne..trochu sa obavam...myslite,ze by som radsej mala ist do nemocnice?
Asi má len málo miesta v brušku, aj moja sa ku koncu málo hýbala. Ak si však nie si istá a máš obavy choď k Dr.
ak sa nehybe vobec utekaaj do nemocnice ak ju citis aspon raz za den tak je to tym ze ma malo miestaa....ja som svoju citila od nejakeho 35tt mozno raz za den chodila som na pasy, vsetko bolo o.k resp bola leniva moc sa jej nechcelo a tym ze som mala placentu vpredu tak som to necitila tak...
ak citis pohyby, je to ok...este som o tom, ako by sa malo hybat, nepocula....to sa predsa neda vyjadrit - ze 4x po jedle? to su blbosti podla mna....
nerataj prosim ta, len ta to bude deptat,dieta google necita... ked sa hybe tak je dobre🙂
A čo chceš povedať v tej nemocnici, že čo ti je??? Voda ti neodteka, bolesti nemáš a pohyby citiš - nikto sa ta nebude pytať kolko ich za ten den bolo proste boli a nebolo ich malo ved 14 pohybov za den je slušne, zvlašť teraz ked tam uz nema tolko miesta na pohyb. Len aby sa ti nestalo ze tam prideš a natrafiš na ,,sluzbu,, ktora ti začne ,,pre istotu,, porod vyvolavať.....a potom budeš asi pokojna. Ja by som nikde nešla lebo ti nič nie je len hladaš problém tam kde nie. Kecy o tom ako ,,raz zbytočne ako...,,ano, suhlasim ale ak je objektívny dovod...a tu zjavne ziadny nie je - pohyby citi. Fakt sa niekedy tym lekarom nečudujem ze su na nervy ked tam kazdy chodi aj so zarazenym prdom...toť moj nazor - kazdy nech si urobi ako chce.
Ja by som určite išla. Nič tým nepokazíš. Radšej ísť 10 krát zbytočne...
ja som pohyby neratala, moje deti neboli akcne, ale pokial som citila pohyby, bola som v pohode, ano som nevedela, ze dieta sa ma pohnut napr 4 x po jedle, ale ak sa bojis chod
keď má bábo chvíľu pred pôrodom, hýbe sa pomenej, šetrí si energiu na ten veľký príchod.... jednoducho oddychuje...Mne keď sa malé nehýbali, vždy som ich štuchla, či sú ok 😀 ... ak sa hýbe, aj keď už menej, panika je zbytočná...a sledovať aj nejaké tabuľky či množstvo odporúčaných pohybov zbytočne len stresuje.... takže kľud a priprav sa na pôrod 😉
@sardinka335 kedze poznam pripad kedy sa babo menej hybalo a potom sa uz nehybalo vobec 😔 , som toho nazoru ze ked sa matke cokolvek nezda, ma ist na kontrolu. pozru ultrazvukom, mozno skontroluju prietoky, natocia monitor. s najvacsou pravdepodobnostou ma babo len menej miesta, ale moze to byt aj nieco ine.
Sardinka mi hovorí z duše.V živote som nepocula o to že koľkokrát sa má bábo hýbať a ze po jedle.pokial sa hýbe tak nestresuj.cim bližšie k TP tak krpec bude mať menej a menej miesta.tiez som mala dni ked sa ku koncu tehu malej veľmi nechcelo hýbať trošku sa pomrvila a dosť.A už ako mamina máš hádam nejakú intuíciu ked sa ti to nevidi a máš zlý pocit,tak choď.ja som toto nikdy neriešila lebo som bola presvedčená že je vsetko OK.tu ti zbytočne niekto povie že utekaj a ty pôjdeš uplne zbytočne a pošlu ťa papa alebo si tam vysediš hodiny.a keď ti poradia ze načo tam pôjdeš ved je to Ok,tak niekedy to fakt nemusí byt v poriadku.Čize je to na tebe ako sa rozhodneš,je to tvoje bábo a ty by si sa mala najlepšie poznať.
A/ kde ste nabrali blud, ze dieta ma ku konci malo miesta v bruchu? malo miesta mozu mat tak trojcata a nie jedno dieta. B/ ak dieta bezne byvalo aktivne a zrazu je zmena treba ist to kontrolovat neporovnavajte to s detmi ktore sa hybali nie tak casto alebo nebolo citit cele tehotenstvo. Kamaratke tak zomrelo dievcatko pupocnikom sa omotalo 2 t pred porodom, v pia vecer vsetko v poriadku bola na kontrole , sobotu sa dieta menej hybalo ale mali ist k dr. v pondelok tak cakali, v pondelok nebola akcia. Radsej panikarit alebo ist 5 dni predcastne von akoby to malo dopadnut zle.
Urcite chod! Tiez som bola na pohotovost a bolo vsetko ok, no kamoske zachranili dieta o 5 min 12, lebo dovod slabych pohybov bola odumreta placenta
Urcite by som isla, tasku zo sebou, ani by som do rana necakala. A vzdy sa mi oplatilo v tehu mierne vsetko zvelicit. Proste sa malo hybe a nemas dobry pocit. Chod, nech nelutujes....
ja by som nešla. dieťatko už môže byť veľké, nemá v brušku miesta resp. málo. Pri prvom tehu som syna nepočula 2 mesiace. Bolo mi to jedno, bola som ešte študentka....
myslim, ze radsej zbytocne, nez neskoro.
Nemáš angelsound? Ak nie, choď...radšej byť za hysterku ako si niečo vyčítať...
Kludne chod, ale do buducna citaj menej statistik, tabuliek, lebo ta odvezu na psychiatriu
uplne ta chapem, bola som pred poslednym (tretim) porodom v uplne rovnakej situacii. Tiez inak velmi akcne dieta sa zrazu hybalo ovela menej, riadne ma to vystresovalo. nastastie som uz vtedy mala kontroly kazdy druhy den takze v ten den niekedy vecer som sla k dr. Ale tu cestu autom si dodnes pamatam, az sa mi plakat chcelo ako som sa bala. nastastie vsetko ok 🙂 drzim palce
Napi sa velmi studenej vody, babo by malo okamzite zareagovat. Popripade si daj nieco velmi sladke, alebo si skus lahnut na bok. Ak nebude reagovat na nic tak chod radsej do nemocnice. Verim vsak, ze to bude v poriadku a babatko zareaguje 🙂
Ak máš neistotu chod...nepýtaj si rady tu..pretoze tu ti daju aj veľa ťažkých prihod a pripadov..pravda je ze miminko moze mat ku koncu menej miesta...moj malinky mal 4kg a tiez sa uz len hmyril ale po sladkom vyvadzal...mesiac som pred pôrodom bola v nemocnici a velakrat ho museli sestricky požduchovať aby namerali pohyby..ak sa bojíš chod...ziadne vyvolávačky ani nic podobne ti riesit nebudu...daju ta na monitor skontroluju srdiecko a hotovo...bola som aj ja tak v nemocnici zlakla som sa lebo som mala trochu špinenie...ak nemáš istotu chod,,,
Ahoj radsej chod do nemocnice nech skontroluju ci je v poriadku . Radsej sto krat ako neskoro . Vies moze sa stat vela zlich veci. Ja by som na tvojom mieste isla . Ja som nemala este termin pri druhej a malo sa hybala utekala som do nemocnice mala som kontrakcie a zacinal sa mi porod co mi museli zastavit .
Boze zeny, prestante sa uz tolko sledovat 😕
urcite by si mala ist a dufam ze si sla..... moze byt ze ma malo miesta, ale moze byt aj neskoro
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Radsej chod,pre istotu.Radsej 100 krat zbytocne ako raz a neskoro.