Ahojte chcem sa spýtať otázočku.. možno to niektorým príde ako sprostosť ale ja naozaj tomu nechápem.. chcela som skúsiť vyvolať si porod sama .. keďže už budem prenášať... A idem prasknúť... Pohyby cítim intenzívne... Malemu neklesla hlavicka a brucho mám stále hore.. môžem sa pokúsiť vyvolať si porod ajtak? Chcela som skúsiť horúcu sprchu.. dasa to skúsiť aj keď má malý hlavu hore ešte ? Teda neklesnutu? Máte skúsenosti?
Horúca sprcha môže pomôcť tak isto sex až do konca alebo väčšia fyzická námaha. Mne žiaľ nepomohlo ani jedno ale vyskúšať to môžeš isto tým neublížiš.
@lusinda1989 sex som nemala už pol roka🤣😂 takže to asi nie ale ten kúpeľ skúsim
Ja som nemala brucho viditelne dole ani 2 dni pred porodom a to som rodila v 42tt 😅 mozes uz skusat babske recepty kludne - teply kupel, fyzicku namahu (upratovanie, dlhsiu prechadzku), zjest stiplave. Ale davaj na seba pozor s tymito experimentami v tomto teple.
Neviem ci si tymi babskymi radami vyvolas porod 😀 ja mam 3 deti, 2x som prenasala a nepomohol ani sex,ani zataz fyzicka...vydrz,oddychuj,zberaj silu na porod. Priroda vie co robi,porodis ked ti da babatko pokyn ze chce ist vonku,ze je pripravene😉
Ja som rodila 42tt nepomohlo nič :D
Tiwz som prenasala 8dni ale pomohlo mi chodit po schodoch od 1 na 8 poschodie..2x po sebe 2x za den..ale svokra chodila so mnou,pre istotu..do nemocnice som prisla otvorena na 4..🤞
Ale ja blba som to zacala robit az na 5den prenasania 😂
@mimer byvame na dome máme 4schody 🙈🤣 keď nepočítam koľko prejdem hore dole aj by stačilo 😂😂 ale chodím.vela stále niečo robím.. dokonca pingpong hrám.. ako nie tak vážne ale hybem sa pritom aj šípky hrávam a zohybam sa hocco pohyby mám ozaj veľa.. aspoň podľa mňa ale už nevládzem tak pretože 10min stojim na nohách keď varím a už ma bolia strašne som pribrala 20kg ... Takže pre mňa zataz
@mira2222 pred par tyzdnami ma slo porazit...lebo som presne toto riesila 😀 nechcela som, aby mi porod vyvolavali... mne pomohlo nasledovne: 1) uplne som snazila nemysliet na to - s manzelom a syncekom sme si spravili maly vylet po okoli. 2) dala som si stiplavy obed. 3) prechadzali sme sa vsetci traja a standovali. 4) mali sme sex. 5) dala som si horucu sprchu kolko mi bolo prijemne iba na krize...alebo vana. 6) nalozila som 20 mes. synceka na bicykel a isli sme sa bicykolovat. 7) vybehla som 10x po schodoch .... no a vsetko som to robila iba tak...ze som pri tom nemyslela na to, ze chcem porodit...ale iba tak, ze to chcem....no a po takychto dvoch dnoch sa mi pekne v noci rozbehol porod...este som si dala teply kupel. O 5 rano sme sli do nemocky a o 8 sa narodila dcerka❤❤❤. Bez ziadnych zasahov...a bez nastrihu.... cvicila som s aniball a mala som 1 kozmeticky steh 👍❤ drzim palce.
Sex ale bez ochrany a až do konca a aspoň 2x za deň - mne to 2x pomohlo
Urcite sex, ale taky poriadne na plno, ziadne flakanie :D do hodiny mi potom zacali kontrakcie. Akurat mi ale napadlo, ze vecer predtym mi kamoska poslala clanok, kde bolo napisane, ake akupresurne body na tele treba stlacat na vyvolanie porodu, takze mozno mi zabralo to. Skus pohladat na nete, isto to najdes 🙂
@mira2222 prvy aj druhy porod sa mi rozbehol vzdy rano po tom, ako sme sa boli vecer pred tym prejst na poriadne dlhu a pre mna uz aj trocha namahavu prechadzku, prvy som uz tyzden prenasala, druhy sa rozbehol presne 7 dni pred terminom. riconove koktaily by som neskusala, o tom som niekde citala aj nejake negativne veci. skor skus naozaj - ak vladzes - ten pohyb, aby dietatko kleslo.
Ja keď som bola v nemocnici a moja spolubývajúca prenasala tak píla tonic.
Mne pomohla rozbehnut porod horuca vana. To, ci je hlavicka este vysoko neries, nemusi predtym vyrazne klesnut... drzim palce 🍀
@mira2222 horuca voda ,sex, a ja som bicyklovala do dna pôrodu😅a narokom som chodila cez jamy..a opalovala som sa..ja som sice presne na termin na datum co mi vypocitali porodila .. ale som nechcela prenasat...dieta bolo velke 4.5kg..lekar mi povedal keby ze 2tyzdne skor porodim nebolo by zle lebo je bars velky je vyvinuty....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ja sice nemam skusenost .. ale asi by som sa poradila s doktorom co a ako .. zbytocne by som to nesilila ..