40tt a domáce tipy na privolanie pôrodu, hoci ešte nemá hlavičku otočenú?

mira2222
22. jún 2019

Ahojte chcem sa spýtať otázočku.. možno to niektorým príde ako sprostosť ale ja naozaj tomu nechápem.. chcela som skúsiť vyvolať si porod sama .. keďže už budem prenášať... A idem prasknúť... Pohyby cítim intenzívne... Malemu neklesla hlavicka a brucho mám stále hore.. môžem sa pokúsiť vyvolať si porod ajtak? Chcela som skúsiť horúcu sprchu.. dasa to skúsiť aj keď má malý hlavu hore ešte ? Teda neklesnutu? Máte skúsenosti?

lucka12399
22. jún 2019

Ja sice nemam skusenost .. ale asi by som sa poradila s doktorom co a ako .. zbytocne by som to nesilila ..

lusinda1989
22. jún 2019

Horúca sprcha môže pomôcť tak isto sex až do konca alebo väčšia fyzická námaha. Mne žiaľ nepomohlo ani jedno ale vyskúšať to môžeš isto tým neublížiš.

mira2222
autor
22. jún 2019

@lusinda1989 sex som nemala už pol roka🤣😂 takže to asi nie ale ten kúpeľ skúsim

liduska12
22. jún 2019

@mira2222 len si neobar brucho prilis teplou vodou. Este aj chodenie po schodoch pomaha vyvolat porod, ale mne pri prvej dcere nepomahalo nic, prenasala som 5 dni..

alasea
22. jún 2019

Ja som nemala brucho viditelne dole ani 2 dni pred porodom a to som rodila v 42tt 😅 mozes uz skusat babske recepty kludne - teply kupel, fyzicku namahu (upratovanie, dlhsiu prechadzku), zjest stiplave. Ale davaj na seba pozor s tymito experimentami v tomto teple.

zuzankkaa1
22. jún 2019

Neviem ci si tymi babskymi radami vyvolas porod 😀 ja mam 3 deti, 2x som prenasala a nepomohol ani sex,ani zataz fyzicka...vydrz,oddychuj,zberaj silu na porod. Priroda vie co robi,porodis ked ti da babatko pokyn ze chce ist vonku,ze je pripravene😉

candies
22. jún 2019

Ja som rodila 42tt nepomohlo nič :D

mimer
22. jún 2019

Tiwz som prenasala 8dni ale pomohlo mi chodit po schodoch od 1 na 8 poschodie..2x po sebe 2x za den..ale svokra chodila so mnou,pre istotu..do nemocnice som prisla otvorena na 4..🤞

mimer
22. jún 2019

Ale ja blba som to zacala robit az na 5den prenasania 😂

alasea
22. jún 2019

@candies ani mne 😃 ale tak skusala som vselico 😅

mira2222
autor
22. jún 2019

@mimer byvame na dome máme 4schody 🙈🤣 keď nepočítam koľko prejdem hore dole aj by stačilo 😂😂 ale chodím.vela stále niečo robím.. dokonca pingpong hrám.. ako nie tak vážne ale hybem sa pritom aj šípky hrávam a zohybam sa hocco pohyby mám ozaj veľa.. aspoň podľa mňa ale už nevládzem tak pretože 10min stojim na nohách keď varím a už ma bolia strašne som pribrala 20kg ... Takže pre mňa zataz

alasea
22. jún 2019

@mira2222 ja som pribrala 22 🤦🏼‍♀️ Ale bola som v pohode, chodila som kazdy den jak trafena, 12tis krokov cca som mala a aj tak mi to nepomohlo a porod nakoniec vyvolavali. Tak sa na to mozno vykasli a oddychuj, za chvilu uz nebudes 😉

andrea_ff
22. jún 2019

@mira2222 pred par tyzdnami ma slo porazit...lebo som presne toto riesila 😀 nechcela som, aby mi porod vyvolavali... mne pomohlo nasledovne: 1) uplne som snazila nemysliet na to - s manzelom a syncekom sme si spravili maly vylet po okoli. 2) dala som si stiplavy obed. 3) prechadzali sme sa vsetci traja a standovali. 4) mali sme sex. 5) dala som si horucu sprchu kolko mi bolo prijemne iba na krize...alebo vana. 6) nalozila som 20 mes. synceka na bicykel a isli sme sa bicykolovat. 7) vybehla som 10x po schodoch .... no a vsetko som to robila iba tak...ze som pri tom nemyslela na to, ze chcem porodit...ale iba tak, ze to chcem....no a po takychto dvoch dnoch sa mi pekne v noci rozbehol porod...este som si dala teply kupel. O 5 rano sme sli do nemocky a o 8 sa narodila dcerka❤❤❤. Bez ziadnych zasahov...a bez nastrihu.... cvicila som s aniball a mala som 1 kozmeticky steh 👍❤ drzim palce.

ewhita
22. jún 2019

Sex ale bez ochrany a až do konca a aspoň 2x za deň - mne to 2x pomohlo

rebeca40
22. jún 2019

@mira2222 moja pokial sa drobcovi nechce nepomôže ti nic ja som takto rodila 42tt+2 a mohla som robit co som chcela sex ,tepla sprcha, štipľavé jedlo az som sa rozhodla dat faaakt dlhu prechádzku do kopca ale ci ta zabrala bohvie

thoughtfulweirdo
22. jún 2019

Urcite sex, ale taky poriadne na plno, ziadne flakanie :D do hodiny mi potom zacali kontrakcie. Akurat mi ale napadlo, ze vecer predtym mi kamoska poslala clanok, kde bolo napisane, ake akupresurne body na tele treba stlacat na vyvolanie porodu, takze mozno mi zabralo to. Skus pohladat na nete, isto to najdes 🙂

papywest
22. jún 2019

Toto skúšala aj moja sesternica a pôrod sa jej spustilll.... Vypiješ tento koktejl a preženie ťa po ňom..... aj u na mk ho skúšalo pár báb a viacaerým zabral

mimer
22. jún 2019

@mira2222 ja som tiez pribrala 22kg..viem o com hovoris😂 ja ak budem mat raz druhe tak urcite skusim aj sex,na ten som sa nahovorit nedala,kedze som sa ledva otocila v posteli 😂 ale aj mne dali vyvolavacku a keby jednu...

mira2222
autor
22. jún 2019

@mimer no veď práve mne sex nehrozí... 🙈

mira2222
autor
22. jún 2019

@papywest počula som už o tomto koktejli ale radcej to nechávam ako poslednú možnosť 🙂

mira2222
autor
22. jún 2019

@andrea_ff super gratulujem .. dúfam že aj ja budem mať taký úspech 😂🙊🙈🙈🙈

kika485
22. jún 2019

@mira2222 sex ale aj s pánskym vyvrcholením.. To obsahuje látky na uvoľnenie toho všetkého medicínsky potvrdene

ave17
22. jún 2019

@mira2222 prečo sex nehrozí??

mira2222
autor
22. jún 2019

@ave17 sex som nemala už pol roka.. max len tak na 2min.. 🙈🙈🙈 muž mal zlomenú nohu.. a ešte sa nezahojila boli ho stále ...

ave17
22. jún 2019

@mira2222 no tak to vám nezávidím:(

mira2222
autor
22. jún 2019

@ave17 no nejak tak ... 🙈 Úplne stiahnutá po pol roku a ešte ma čaká pôrod 😂🙊🙈

ukulela
22. jún 2019

@mira2222 prvy aj druhy porod sa mi rozbehol vzdy rano po tom, ako sme sa boli vecer pred tym prejst na poriadne dlhu a pre mna uz aj trocha namahavu prechadzku, prvy som uz tyzden prenasala, druhy sa rozbehol presne 7 dni pred terminom. riconove koktaily by som neskusala, o tom som niekde citala aj nejake negativne veci. skor skus naozaj - ak vladzes - ten pohyb, aby dietatko kleslo.

janynyna
23. jún 2019

Ja keď som bola v nemocnici a moja spolubývajúca prenasala tak píla tonic.

kaia
23. jún 2019

Mne pomohla rozbehnut porod horuca vana. To, ci je hlavicka este vysoko neries, nemusi predtym vyrazne klesnut... drzim palce 🍀

ildiko36
23. jún 2019

@mira2222 horuca voda ,sex, a ja som bicyklovala do dna pôrodu😅a narokom som chodila cez jamy..a opalovala som sa..ja som sice presne na termin na datum co mi vypocitali porodila .. ale som nechcela prenasat...dieta bolo velke 4.5kg..lekar mi povedal keby ze 2tyzdne skor porodim nebolo by zle lebo je bars velky je vyvinuty....

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre