3x cisársky rez

lenuska333
12. dec 2021

Ahojte prvý porod cisarskym rezom som mala 2012 druhý pol 2020 a teraz som zase tehu 9 týždeň je tretí cisarsky rizikový ako ste to zvladli maly ste neake problémy prosim vas mam dost strach doktor nic take nepovedal ale sestricka ked pocula ze som zase tehu ta k hned ze co to robi ze treti cisarak nieje dobré mať tak mam trosku obavi Vopred Ďakujem za odpovede

pribinak
12. dec 2021

@lenuska333 Moja kamoska má 4 sekcie. V západnej Európe je to bežný počet. Treba na to kvalitne sono a byt pripravená že ku konci tehotenstva môžeš chodiť častejšie na kontroly
U nás sú niektorí lekári veľmi konzervatívni

eikenella
12. dec 2021

aj victoria beckham ma za sebou 4 sekcie. vzdy sa moze nieco zomliet, mozno jedni z rizik je, ze placenta by prerastala do jazvy, ale to sa moze udiat hned aj po prvej sekcii v druhom tehotenstve, ze rastie na prednu stranu. viem, ze su zeny, co mali tri sekcie a ziaden problem

vsetkounas
12. dec 2021

@lenuska333 za pár dní 27 ma čaká tretia sekcia a jediné čo počúvam teraz ku koncu je sterilizacia a prečo ju nechcem ale sú ženy čo majú bežné 4 .sekcie a aj viac .Ako ďalšie neplánujem určite si dám dobrý pozor a sama som zvedavá ako bude natom moje telo po tretej sekcii .Jedine ku koncu si viac sledovaná a sekcia sa plánuje o niečo skôr 37-38 týždeň aby jazva nepustila .Každé tehotenstvo a pôrod nesie rizika záleží veľa od teba a tvojho tela načo sa cítiš a koľko zvládneš ci máš aj pomoc keby trebalo ležať a tak ďalej .

evaemah
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dasaa
12. dec 2021

Tiez man 3 cisárske. Tretí cisársky bol v pohode. No záleží od lekára. Mne porodnik hovoril ze najlepšie je otehotnieť po cisárskom 2 až 3 roky ze vtedy sú vnútorné ráni dobre zahojene .Riziko cisárskeho sa berie ak žena otehotnie hneď po roku vraj sa jazvy vnútorné ešte nemusia byť dobre zahojene .Netreba si pripúšťat také veci .Treba byť len trosku opatrná keď je to skoro od druhého cisárskeho.
Všetko dobré dopadne a gratulujem .

nelca0510
12. dec 2021

Podľa mňa je to ok. Uz tu raz jedna mamička písala že má 4 sekcie, a piate dieťa čaká. Čo sa stalo nevieme,diskusiu admini zmazali.

tosomja
12. dec 2021

@lenuska333 prvý 2010, druhý 3/2020, tretí 5/2021. Žiadne riziko, všetko pekne zahojené, ale ďalšie už neodporúčal tak som bola na sterilizáciu. Len som bola viac kontrolovaná.

nikpa
12. dec 2021

@lenuska333 3 cisárske sú bežné. mne pri druhom doktor ešte na sále hovorí, že tak čo, za 2 roky sa tu vidíme pri treťom? Takže nie je to žiadna rarita. Ale zase záleží aj koľko máš od jednotlivých zákrokov, začiatok roka 2020 alebo koniec?

livuska1403
12. dec 2021

Ahoj. Ja som mala prvý 3/2016 druhý 2/2019 a tretí 5/2020.vsetko v poriadku žiadne komplikácie dokonca ani pri treťom tehu som nemala žiadnu špeciálnu starostlivosť ani ku koncu nič.. ako bezne tehu aj keď bol taky malý rozdiel medzi nimi

barbie1981
12. dec 2021

Ahoj mám kamarátku ktorá má 8 detí a z toho 7 sekcií, všetko vždy dopadlo v poriadku

luciador
12. dec 2021

@barbie1981 To fakt? Waaau ... 👍🙂

lenuska333
autor
12. dec 2021

@dasaa ked budem rodiť tak to bide mat maly 2 a pol roka dufam ze to je dostatocna doba

lenuska333
autor
12. dec 2021

@nikpa druhy cisarsky bol 2/2020 a termin by som mala mat podla mojich vypoctou 8/2022

sablinka
12. dec 2021

@barbie1981 Fúha, no to už je fakt veľké riziko

nikpa
12. dec 2021

@lenuska333 podľa mňa môžeš byť v kľude, nerozumiem prístupu tej sestričky, jej komentár bol absolútne neprofesionálny.

dasaa
12. dec 2021

@lenuska333 tak to máš dobre potom .Nemusíš sa báť a co povedala sestrička tak to neber vážne.

lukasko12
2. mar 2023

@nikpa takže 2 roky odstup je dobre zvladnem to bez problémou

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre