39tt a 4. poradňa. Rovno si ma tam nechajú?

ada1570
28. okt 2019

Ahojte Baby, som v 39tt a v stredu idem na 4. poradnu. Väčšina mojich kamarátok mi hovoria že už tam zostanem pretože štyri poradne a dosť. Aký máte na to názor vy? A čo si 100% nezabudnúť do pôrodnice .

evkamotka
28. okt 2019

?? To je aka blbost, este kamosky nepoculi o prenasani? Ak sa babo este nepyta, pojdes na poradnu aj o tyzden. Termin je predsa orientacny, caka sa este tyzden aj dva a aj potom nastupis do porodnice na vyvolavanie PLANOVANE (ak by si uz dlho prenasala)

deti95060810
28. okt 2019

ja nemám takú skusenosť...zakaždým ma pustili domov...dokonca som raz aj prenášala...Neboj sa, všetko dobre dopadne...Držím palce.

ada1570
autor
28. okt 2019

dobre dakujem

evkamotka
28. okt 2019

Do porodnice si nezabudni to, co pise tvoja porodnica na stranke. Niekde daju takmer vsetko niekde takmer nic. Ak nemaju na stranke, cekni si to napr v skupine danej porodnice u inych mamiciek

renatka1985
28. okt 2019

4 poradne a dost som este nepocula teda... Vsetko zavisi od toho, ako dopadnu pasy a vysetrenia. Ak bude dovod, tak ta hospotalizuju, ak nie tak ta poslu domov.

ada1570
autor
28. okt 2019

minulu stredu som bola otvorená na špic prsta

ukulela
28. okt 2019

@ada1570 prveho som prenasala - 7-10 dni (mala som 2 terminy🙂 ... ten posledny tyzden som bola tusim 2, ci 3x na pasoch,posledny den mi doktor hovoril, ze ak cez vikend neporodim, v pondelok mam nacupitat aj s kufrom na vyvolavacku. do rana sa to rozbehlo same .... takze neboj, dok ti na poradni povie. mozno ta zavola az o tyzden, mozno na pasy skor. ak ti nieco nie je jasne, poriadne sa ho popytaj, radsej ver doktorovi, ako kamoskam. drzim palce.

alenkay7
28. okt 2019

@ada1570 určite odsávačku

evkamotka
28. okt 2019

@alenkay7 preco urcite? Mne dali elektricku a kazdy den vymienali nastavce za sterilne. Zavisi kde bude rodit. Mali ich dost

ada1570
autor
28. okt 2019

Je tu nejaká baba ktorá rodila na Myjave?

budemematbejby
28. okt 2019

@ada1570 ja tam este len idem rodit ale fakt je ze podla mojich info ak mas zrely nalez tak ta nenechaju prenasat ale porod vraj vyvolaju

jani321
28. okt 2019

@ada1570 ja som bola asi 5 týždňov otvorená na špic prsta. Až keď mi plodová voda odtiekla, tak až potom som začala viac "otvárať". A rodila som 4 dní po termíne.
@alenkay7 no napr. u nás v PB pôrodnici nemali voľnú odsávačku a musela som narýchlo zháňať, lebo dcerka sa nechcela prisat.

nika3136
28. okt 2019

@ada1570 Rodila som 40+5, nikto si ma nikde nenechal, len som chodila častejšie na prehliadky (už si ale nepamätám ako často).
A čo si nezabudnúť do pôrodnice podľa mňa?
Krém na bradavky. Jedna základná a super vec. Zbytok si pozri na stránke pôrodnice čo dostaneš, ak ti niečo bude chýbať, rodina ti môže doniesť. Bezprostredne na pôrod však potrebuješ doklady a papiere, prezúvky (hneď dvoje...jedny do sprchy keď budeš chodiť), ja som potrebovala košeľu - niekde dávajú svoj munďúr, uterák, ponožky, mobil a nabíjačku ak by to dlho trvalo. S tým by si sa asi pri pôrode zaobišla. (Mne trebalo ešte popôrodné nohavičky, po pôrode mi nasadili - vložku mi dali, toaletný som mala pri sebe, ak nemáš vykonanú prípravu tak aj holiace potreby, pol litra čistej vody).

malinajahoda
28. okt 2019

@ada1570 ja som rodila minulý rok vo februári.

evalin88
29. okt 2019

Ja som rodila ako prvorodička v 41 tyzdni a nechali si ma v nemocnici az 1 den pred porodom ( vyvolavany porod) ale mozno zavisi od nemocnice.

ada1570
autor
30. okt 2019

Dnes som bola na poradni a poslali ma domov s tým že v stredu o týždeň mám prísť s kabelu už na príjem ak teda dovtedy neporodim

sasha07
22. nov 2019

@ada1570 mna doktorka nechala do 40 tt potom už som sa musela hlásiť na prijme ..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre