Ahojte baby,momentálne som 36+2tt a hrozí predčasný pôrod
Máte niektorá skúsenosť v tomto týždni alebo v podobnom týždni tehotenstva s pôrodom?
Ďakujem
Info - máme 2950g
@ria2001 hrozí znamená ze môžeš týždeň dva tri potiahnuť ci? 😉😉
Mala sa narodila v 37+2 s 2320gr všetko bolo ok
Ja som rodila 36+5, odtiekla mi predčasne plodová voda. Následne vyvolávanie pôrodu, ale úplne bez kontrakcii. Skončili sme sekciou. Synček 2690g, všetko úplne v poriadku. Bol drobček voči ostatným, ale i napriek tomu hneď sa prisal na dojčenie a do mesiaca-dvoch sme váhu dobehli...všetko bez problémov
Ja som rodila posledného 35+6 a narodil sa krásny 3kg chlapček. ( Mne robili cisársky, krvácala som do maternice ) malý bol dva dni v inkubátore ( slano okysliceny mozog následkom krvácania ) ale inak normalka. Mal silnú žltačku 2dni pod lampou preto sme boli aj 2dni dlksie v nemocnici. No nieje sa čaji bat. Všetko normalne robil. Sedel, stvornodkoval, chodil v 13tich mesiacoch, teraz v septembri nastupuje do škôlky už je z neho veľký chlap
@hennyinnsbruck Tak pokiaľ hrozí predčasný,stanovený dátum asi nieje.. Samozrejme môže to príst kedykoľvek ,preto som potrebovala poradiť od mamičiek,ktoré majú podobnú skúsenosť 🙂
Je to ten strach o maličku..
@ria2001 to mi je jasne, skôr to bolo na ukludnenie že ešte aj 2-3 týždne môžeš potiahnuť 😉😉
Neboj sa malinka bude v poriadku😊😊
@hennyinnsbruck Ďakujem pekne 🤗
Syn sa tak narodil,mal 2900g 49cm,uplne v poriadku,normalne donoseny
Ja som lezala presne od 36+2 v nemocnici a dr.hovoril ze uz mi nejdu ani nic pichat, kedze su pluca vyvinute. Mala sa nakoniec narodila presne o 7dni. Bud pokojna ❤
Moja sa narodila 37+5 podla vypoctov doktorov, inak sa mala az o dalsie 3 tyzdne (vieme presne pocatie, lebo bola na prvy sup 😂) a uplne bez problemov a mala 2850g :D
Ja ked som sa narodila som mala 2700g tiez som isla skor 🙂 .. cize uz teraz je tvoje maličké tažšie 🙂 .. a som v poriadku 😄
Ahoj, ja som rodila pred mesiacom v 36+3 tt a maly je uplne zdravy a v poriadku. 3030 g a 48 cm.
Nerobili ziadne rozdiely oproti inym deťom 🙂
@ria2001 No napr mne sa dcérka narodila 37+2 mala krásnych 2880g ale plucka mala pozadu a prevážali mi ju sanitkou do Nitry kde ju týždeň sledovali a mala liečbu. Teraz mala jeden rok a zistili jej detskú astmu. Tehotenstvo bez problémov my doma všetci zdravý , druhá dcérka má 5r a všetko bez problémov. Takže ťažko povedať
Aj ja som rodila na 37 tyzden . Maly mal 2730 gramov a 48 cm . Je uplne zdravy . To je uz dobrý tyzden nemaj boja ❣
Ved to uz je babo donosene, mne sa dcerka narodila 36+1tt a mala 2950 gramov a uplne v poriadku na 3 den sme uz isli domov z nemocnice😊
@ria2001 36+2 je už fajn, dnes sa rodia detičky oveľa skôr a sú zdravé. Ak ti hrozí predčasný pôrod už si mala mať pichnute kortikoidy na rýchlejší vývin pľúc, dávajú sa v priebehu dvoch dní, niekoľko injekcií, už si to presne nepamätám. Asi nepredpokladaju komplikácie inak by ťa už poslali rodit do inej, lepšie vybavenej pôrodnice. Tak sa zbytočne nestresuj ;)
V pohode, hneď prvý deň mi vyvolavali pôrod. Krpana v poriadku.
@ria2001 vôbec si nepripúšťaj, že by bol predčasný aj keď hrozí môžeš kľudne vydržať aj do 40tt ešte aj prenášať a ak by bábo už je úplne donosené v tom 37tt
@ria2001 bud v uplnom klude. Ja som rodila dcerku 37+4tt mala 45cm a 2500g. Porod nastal prirodzene a je a aj hned bola uplne vporiadku. Nemas sa uz davno coho bat. Mas v brusku hotoveho cloviecika👏🏼
Druha dcera sa mi narodila v 37 tt. kvoli preeklampsii, je uplne v poriadku, porodna hmotnost bola 2800g. Mala novorodenecku zltacku, co ale hned podchytili a domov sme sli na 2.den..
je ovela zivotaschopnejsia a nebojacnejsia ako prva dcera, ktora sa narodila na Termin a mala 3,55kg..
Mne odtiekla plodová voda presne v 37 týždni. Dcérka mala 2270g a 46 cm. V nemocnici sme boli síce 15 dní, keďže dostala silnú novorodenecku žltačku a mne sa zapálila rana po cisárskom. No nemusela ísť do inkubátora aj keď bola taká maličká
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@ria2001 babatko v tvojom tyzdni je uz plne vyvinute,uz len nabera na vahe 🙂