Ahojte maminy.
Rodila som min.rok v januári a teraz v júli ma to čaká opäť.Chcem sa opýtať najmä tých mamičiek,čo rodili takto krátko po sebe ako to u vás prebiehalo.bolo to rýchlejšie,ľahšie,menej bolestí...či to bolo rovnaké príp.horšie?Dali ste si aj epidurál?ja som pri 1.nemala.využili ste nejaké ,,zlepšováky,,na zmenšenie bolesti?moj 1. porod trval vyše 16 hodín,tak preto sa pýtam,či to bude teraz aspoň o niečo kratšie 😉
ďakujem za všetky odpovede.
ahojte, mna to tiez caka a som zvedava. Prvy porod som mala rychly ale intenzivny 😀 tie bolesti myslim. Ale bol vyvolavany. Je nejaka pravdepodobnost, ze aj druhy porod budu musiet vyvolat? Kvoli prenasaniu myslim.
Terina, mas uz premyslene, ako zvladnut dve deti? Ja mam niekedy z toho obavy ze az. Neviem si predstavit napr. krmenie, uspavanie /dcera nevie zaspat sama ani cez den ani vecer/, chystanie na prechadzky,...Bojim, bojim
Tak baby mňa to tiež čaka 🙂 po roku a pol 🙂
Jaroe ja mam tiež strach ako zvladnem 2 deti,vobec si to neviem predstaviť,ale kamoška mi hovori: neboj s dvomi je to lahšie ako s jednym 😀 ale moc jej neverim 😝
PS dufam že druhy porod bude kratši.prvy bol vyvolavany a trval 11 hodin.bez EPI ale super mi pomohla vana s teplou vodou 🙂
Nebojte baby, zvládnete. Ono to začne byť trošku sranda keď začne to menšie chodiť a potom keď si začnú navzájom brať hračky, ale určite by som to nevymenila za väčší vekový rozdiel. 😉
Ja som prvého rodila 7,5hod, druhého 5hod. Pri obidvoch som mala epidurálku.
jaroe:no, neviem,či sa dá premyslieť ako zvládnuť 2 deti 😒 jednoducho sa o nich budem musieť postarať a hotovo.na začiatku - ten prvý rok bude asi najhorší.zvyknúť si na to,urobiť si aspoň nejaký ten režim čo sa týka hlavne spania obidvoch detí,jedenia a pod.a po roku si myslím,že to už bude lepšie.teda dúfam....
Čo sa týka vyvolávania porodu.u mňa prišli bolesti sami,ale keďže som sa prestala otvárať ,keď som bola otvorená na 7 prstov,tak mi museli pichnúť aj oxitocín a to už boli vtedy iné bolesti.
mne tiež každý hovorí,že 2.porod je lepší.tak uvidíme.lebo už začínam mať z toho strach.dúfam baby,že tie čo o chvíľu budete rodiť,tak tu potom napíšete ako to prebehlo 😉 teda,ak budete mať potom na to čas.
terina, no ja mam dve deti a narodilli sa mi po 11 mesiacoch. a co sa tyka porodu tak druhy porod bol teda riadny frmol prva kontrakcia okolo 9- tej rano a rodila som 12,15. do nemocnice som prisla okolo pol 12. no a ani neviem ako a uz bola mala na svete. bolesti minimalne. ale teda posledny mesiac pred porodom tak to boli muka. starsia nevedela este poriadne chodit a ja som bola strasne strhana. ale teraz je to v pohodicke- dokonca by som stihala este jedno miminko 😀 a co sa tyka mojej psychiky tak som sa velmi bala ci zvladnem dve deti, zo zaciatku som zo slzami v ociach zvazovala potrat. ale som nesmierne stasna ze mam svoje dve baby. vsetkym vam drzim palce a verte mi- kazda zena to zvladne, laska nas nastartuje, no nemozne na pockanie a zazraky do troch dni. 😀
@grenadinka ja som na tom bola skoro rovnako ako ty. ja mam rozdiel desat a pol mesiaca a tiez starsi syn este nevedelporiadne chodit...zaciatky boli tazke..ale nikdy som neloutovala,že mame deti takto skoro po sebe...Co sa tyka porodu...prvy cca devat hodin a druhy-bolesti mierne,ako pri menzese,ale ked neprestavali,ze sa pojdem ukazat do nemocky, tam ctg-pytali sa ma,ci som citila nejake bolesti,kontrakcie, lebo na grafe sa nezobrazilo nic,uz som mala pocit,ze ma chcu poslat domov...No po vysetreni-otvorena na pat prstov 😕 😉 🙂 😀 sup,sup-prijem,klystir,vtedy sa to rozbehlo naplno a ani neviem ako a mala bola na svete...A presne-teraz mam pocit, ze stiham viac ako s jednym dietatkom...
@bebebrumik ale skoro vzdy su tie druhe porody jednoduchsie 😀 uvidime aky bude treti. a kolko ti maju deti?
@grenadinka ...kuk-mam v profile 😉 Chcela by som aj tretie, ale nie v najbližsej dobe-o take tri,štyri roky...aj ked-mam už po tridsiatke, uvidime... 😎
ahojte maminy
tak nas caka to iste... prve dieta som rodila v april 2009 a teram mame termin september 2010 a velmi sa tesime a ani na sekundu ma nenapadlo, ze to nezvladneme.... ja som mala prvy porod v pohode, spontanne mi odtiekla plodova voda a maly bol do troch hodin na svete, tak ocakavam ze druhy porod bude malina 😀 aj ked nemusi to byt pravidlo 😒
@bebebrumik jej, uz ti je teraz fajne ked aj druha uz skoro beha, ak uz nebeha, a prosim ta ako dlho si potrebovala surodenecky kocik. mne sa uz starsia celkom dobre vybeha popri kociku ale niekedy nevladze, tak musim chodit s velkym tandemom. joj chceme tiez este dieta ale skor tak za dva az tri roky.
😀
@grenadinka ano,Timi už beha,ale vonku musim na nu ešte poriadne dohliadat,aby sa nezdruzgala,ona chce vseko vidiet,vyskusat a hlavne rychlo,rychlo... Co sa tyka kocika-nemali sme surodenecky - mame trojkombinaciu a dokupili sme golfač a von sme chodili dvaja,teda bud ja a manžel,al svokrovci,rodicia, kt.vsak byvaju trochu dalej...a akonahle vedel David dobre chodit,tak išiel peši popri kociku /dobre sa unavil a potom cez obed dobre spal/,samozrejme riešili sme nie velmi dlhe trasy...
@bebebrumik no tak super, uz aby aj moje boli velke. lebo starsia uz sice beha ale je sialena a stale niekde bura 😀 , a mala tak ta sa uz pomaly chapori sediet 😅 , ale dufam ze v zime to uz bude lepsie uz by mala behat aj mala. ale ty si to mala dost na prd, ked si nemohla ist sama von. 😒 ale zas teraz mas o starost menej- co zo surodeneckym kocikom. ja uz teraz zhanam kupcov 😖
@terina25 , no každopádne druhý pôrod je lepší v tom, že aspoň vieš, čo Ťa čaká 😀 .ja mám vekový rozdiel 1rok a 7 mesiacov a druhý pôrod bol o čosi rýchlejší...Ja som si kúpila tvz. babyboard za kočík, na ktorý sa dieťatko postaví...Dostali sme sa všade, sami 🙂 .Želám teda rychlý pôrod a spavé" detičky....Lebo ešte sme sa moc nevyspali...prvý polrok bol pre nás náročný ale už je dobre...
@grenadinka , @bebebrumik - babulky to ako sa vam podarilo tak rychlo otehotniet? 🙂 bola to nahoda aj popri dojceni? my sme to s muzom od porodu par krat skusili...takze je sanca ze by som mohla otehotniet? mali ste uz aj mrchu nez ste otehotneli?
@zuzanka.j 🙂 ja som dojcila malo aj prve aj druhe, no už dlho sa liečim na vysoku hladinu prolaktinu v krvi aj sme davali pozor a aj tak sa podarilo otehotniet...a mrchu po porode som mala-presne po sestonedeli... pravdupovediac aj sme chceli deticky po sebe, nemuselo to byt až tak skoro, ale nemenila by som už za nic na svete...Su krasne,zdrave,robia nam radost... S manželom rozmyslame ešte nad jedným, len nevieme kedy...Asi až ked budu chodit do školky...Možno,ak sa to nepodari zase skor... 😎
@siska76 🙂 takže aj ty maš dve deti? Ake stare a s akym odstupom?
@zuzanka.j tiez Ti odpoviem, dojcila som nejakeho 5a pol mesiaca vylucne, ziadne odstriekavanie, krmenie z flase, ziadne ine tekutiny a menzes dosiel po 3 mesiacoch. Tak sme skusili a vyslo to. Vraj dojcenie funguje ako antikoncepcia, ked je tzv. ekologicke, my sme mozno nieco z tych zasad porusili, netusim.
dakujem vam za odpovede 🙂 . ja som este mrchu nemala a stale dojcim, tak snad sa nic nestalo. ale keby aj, tak by sme sa tesili 😉 my chceme tiez coskoro druhe babo 🙂 🙂
@bebebrumik tuto trochu vyššie som to adresovala tuším "Terinke" rozdiel 1rok a7mesiacov, 1. je chlapček 2. dievčatko, robia nám veľkú radosť...
@siska76 veď práve,že viem,čo ma teraz čaká...možno keby som nevedela aký je porod,tak by to bolo lepšie.dnes som bola aj na poučenie o epi pre istotu.ja len dúfam,že to bude kratšie a menej bolestivé.kamoška napr.čo rodila min.rok v decembri,tak nemala žiadne bolesti,prišla do porodky otvorená na 8 prstov a za 55 min.porodila.tak toto sa mne asi nestane...a to bol jej prvý porod.
ešte sa bojím aj toho ako dcérka príjme bračeka.a takisto rozmýšľam,keď budem sama doma ako budem napr.krmiť deti.jedno kojiť a druhému dať jesť.takisto ako to bude,keď napr.jedno zaspí a druhé sa zobudí,kedy si ja oddýchnem.bude to teda veeeeeeeeeľmi zaujímavé 😒
nemáte nejaké nápady ako to zvládnuť resp.ako ste to vy vyriešili napr.s jedením...
@terina25 v prvom rade ta obdivujem na co si sa dala.ver mi,ze to urcite zvladnes.ja som sice mala 2 rocny rozdiel,ale prvy syn sa mi stale budil v noci na mlieko a mal aj plienku...niekedy som nevedela koho mam prebalovat uprostred noci ako prveho a komu mam dat jest prvemu...najhorsie som mala,ze mne manzel robi len nocne,takze ja som s detmi v noci sama a musela som si pomoct....boli casi,ked mi bolo do revu,ale da sa to zvladnut a dopredu sa tazko radi,lebo mozno sa teraz bojis a narodi sa ti dieta,ktore bude uplne ine ako to prve a nevies dopredu na kolko si ta bude vyzadovat.....musis si najst system,postupne.
@cmulinko ĎAKUJEM 😉 Ja som 2.bábo chcela,ale určite nie tak skoro,min.tak o 3 roky.ale tak čo už.tak to vyšlo a o potrate som ani neuvažovala.veď je jedno,či bude bábo teraz alebo neskor. 😉 Tak sa teraz potrápime a máme ,,pokoj,,
moj muž robí aj denné,aj nočné.ja som zase radšej,keď má nočnú,lebo dcérka spí krásne celú noc.takže teraz som si už zvykla,že v noci sa vyspím.aj keď má niekedy také noci,že sa zobudí,ale väčšinou len kvoli zúbkom alebo chorobe.ináč spí krásne - klop klop.je aj strašne dobré dieťa.vobec neplače.budem vďačná Bohu,keď aj synček bude taký dobrý ako ona.aj keď je zase pravda,že tie prvé mesiace sme ju nosili len na rukách a už som až plakala,čo ma tak bolel chrbát-k tomu mám aj skoliózu,takže si vieš predstaviť,čo to pre mňa bolo ju celý deň nosiť.ale teraz je straaaaašne dobrá.možno aj práve vďaka tomu noseniu.
len si fakt neviem predstaviť ako budem napr.malého kojiť a čo bude robiť dcéra,keď bude hladná.lebo ju som napr.kojila aj 40 min.v kuse a len po ležiačky kvoli chrbtici.neviem ako ju zabavím aby tak dlho vydržala.
Terina,no mam vllastnu skusenosť...mam medzi chlapcami 15 MES.rozdiel....pekne...ale uff 😝 je to individualne..zaleži ake je miminko..to moje bolo nenormalne naročne.....aj je 😀
niekdo to tu pisal ze prvy rok najtažsi....no nielen prvy rok...moj nazor je taky že ten rok ubehne veeeelmi rýchlo...a teraz,,,stredny syn ma dva a pol..obdobie vzdoru ako vyšite...ukazkove podla knižiek....a začina uz aj najmenši..včera zrovna scena koli tatrovke... 😀 čo ten vydržal revat...a jedovat sa... 🙄
kazdopadne prajem rýchly porod a potom nech nabehnete na system ktorý vam bude všetkym vyhovovat...nech malinka čo najmenej žiarli(moj syn sa najprv len tak otukaval...pozeral že je niekdo ešte mensi od neho..a tak a potom to zacalo..tahal ho za vlasy..a kadečo ine...nemohol ani na chvilku ostat sam...lebo vzdy niečo najmenšiemu vyparatil... 😀 )
no a veeeela trpezlivosti 😉 🙂
u nas to bude tiez velmi zaujimave... medzi surodencami bude 17 mesacny rozdiel, prvy je chlapcek a druhe bude dievcatko, velmi sa tesime aj ked Misinko uz teraz velmi vystrkuje rozky a je velmi aktivny a priecny 😅 a ma jednu babiku ktoru zvykne nosit tak ze ju taha za vlasy, vyzera ako daky vrah ked taha mrtvolu 😀 hadam to nebude robit so sestrickou 😅
😀 ivanulienka... 😀
@terina25 rozdiel do dvoch rokov je vraj ideálny, lebo dieťatko nestihne žiarliť a nemudruje, nech maminka to nové bábätko vráti 🙂 ....No ja keď som sa chystala dojčiť, vždy som staršiemu nachystala niečo na hranie a musel čakať, boli aj ťažké dni ale ono sa to nejak spraví, sme predsa ženy, my toho zvládneme, že ani netušíme, koľko je v nás sily...neboj, nakŕmiš na striedačku", upraceš, navaríš, ožehlíš, pohráš sa a po roku si aj v kľude vypiješ kávu, oholíš nohy obe naraz 😀 alebo vytrháš obočie 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
ahoj terina.
ja som rodila prvykrat 17 hodin, samotne tlacenie trvalo 40 minut a nakoniec maleho vytiahli kliestami, pretoze som ho nevladala vytlacit. mala som aj epidural...bolesti celych 17 hodin strasne.
no a druhy porod bol super rychly..v nedelu som sice od rana mala take bolesti ako na ms, ale dali sa v pohode zvladnut, uplne slabucko ma pobolievalo brucho..s prestavkami..na obed som este chatovala s kamoskou, ktora keby ma nehnala do nemocnice, nech ma spon prezru, kto vie ako by to dopadlo 😀 ..o tretej som dosla do porodnice, o stvrtej ma vysetrila lekarka a ze som na 5cm otvorena..potom klystir a vtedy sa zhorsili tie bolesti..o piatej sup na stol a 17:20 bola mala na svete..takze druhy porod bol stokrat lepsi ako ten prvy..drzim palce nech ti to dopadne minimalne tak dobre ako mne 🙂