14 dní prenášanie a strata krvi pri pôrode

3. dec 2023

Mamky mali ste niektorá pôrod, že ste prenášali 14 dni, babatko pri porode stratilo veľa krvi a napilo sa veľa plodovej vody? Dakujem za odpoved

pribinak
3. dec 2023

Bábätko stratilo veľa krvi? Hm, áno deti sa môžu napiť plodovej vody ak sa niečo skomplikuje, ale stratiť veľa krvi môže rodičia, nie dieťa

autor
3. dec 2023

@pribinak a ako dostanú z babatka vodu von?

pribinak
3. dec 2023

Tak závisí od množstva vdýchnutej vody, ak je dieťa v ohrozeni tak sa odsáva laryngoskopom, dieťa dostáva kyslík, ATB, ….
Ale ja nie som lekár, toto treba konzultovať s neonatologom

lienka.7
3. dec 2023

@autorka nie som síce lekar, ale pokiaľ je tej vody viac, proste ju z babatka "vysaju" (neviem ako inak to napisat), plus nasadzuje sa ATB , aby sa chránili pľúca. Takto to aspoň mala sestrina malá. Bola v nemocnici potom cca.mesiac.

autor
3. dec 2023

Dakujem baby pomohli ste mi. Budem sa pýtať ošetrujúceho doktorky

rivini
3. dec 2023

Je 14 dnove prenasanie legalne? Mna uz po 7 mich poslali na vyvolavacku…

rebrambora
3. dec 2023

@rivini prenasala som este viac, ale nie na SR.

pribinak
3. dec 2023

@rivini je, ja som tiež prenášala viac ako 7 dni.

autor
3. dec 2023

@rivini bývam mimo SK

anavixy
3. dec 2023

Babatko by stratilo vela krvi len ak by sa predcasne oddelila placenta, vody sa dieta moze nadychnut, vznikaju potom rozne problemy s dychanim, zapal pluc, napit vela vody sa moze tiez, ta sa dostane von normalne tak ze ju vyzvracia, stravi, alebo sa odsaje zo zaludka pidla potreby, vsetko je to individualne a treba to naozaj riesit s personalom odd, kde ste. 🍀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre