Ahojte. Viete niekto niečo viac o návrhu, že by otec mohlo mať po narodení dieťaťa nárok na 10 dní voľna ? Viem iba že existuje nejáky takýto návrh, ale žiaľ nič viac, myslíte že to pôjde na schvaľovanie tento rok?
škoda dovolenku by som si dal xD
@jakubkaleta Tak si daj
Počula som o tom ale bohužiaľ to neschválili. Nič iné sa asi ani nedalo čakať. Oni sa stále oháňajú tým, že u nás sa majú matky veľmi dobre lebo majú tri roky preplácanú materskú a v ostatných štátoch to nie je. Je to síce pravda ale aj sú v celom tomto systéme také diery, že bude ešte veľmi dlho trvať aby sme sa ozaj mali tak dobre ako to oni prezentujú. Lebo u nás sa to berie iba tak ako keby to dieťa potrebovalo k životu iba mamu a na otcov sa ohľad neberie a ani na to, že tej žene by možno aj celkom dobre padlo keby pri nej mohol byť v nemocnici kým ich nepustia domov.
@dajna8 to ze maju zeny za Slovensku 3 roky matersku nie je pravda, to nie je materska, ale rodicovska. Materska je vo vyske vyplaty,ktoru zena poberala v praci pred nastupom na matersku, rodicovska je par supiek, ktore rodinu(ak manzel nezaraba nadstandardne) uvrhnu do docasnej biedy....
Skoda, ze to neschvalili :/ Mne manzel v nemocnici velmi chybal, chodil za mnou kazdy den ale co su to nejake dve hodiny ked sme zvyknuty byt spolu stale. Na jeden den si zobral dovolenku ale potom ho uz potrebovali v praci takze sa nedalo svietit. V takomto smere mame u nas este velke medzery
Ste si isté že sa už o tom rokovalo? Veď to Fico 1.5. este len tak vypustil do éteru aby boli preferencie. Bolo to v jednom balíčku so zvýšením príplatkov za sviatky a víkendy.
Baby ak potrebujete často nejakú radu pridajte sa do našej skupiny
https://www.modrykonik.sk/group/9131/detail/
@evittam zarobi tolko dost ludi... ale nerozumiem uplne o com je tato polemika - ja pracujem a odvadzam vysoke odvody bez hornej hranice preto by som prijala aj matersku z mojho platu nie z pkatu niekoho kto zaraba a odvadza menej ako ja - chapeme sa? Ja som len polemizovala s tenerife ze materska v sr je vo vyske platu co objektivne nie je pravda kedze nikde ako 100% cistej mzdy definovana nie je... k nicomu inemu som sa tu teraz nevyjadrovala...
Zienky a ako dlho sa pobera materska?Myslim kolko mes.?berie sa do uvahy aj tie 6 tyz.pred porodom.
teda v tom, ze materska je 100% platu
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
vieme. navrh nebol schvaleny, takze nic nebude