Ahojte mám otázku možno pre niekoho nepríjemnú ale potrebujem to vedieť ktorý gynekológ podáva tabletku na prerušenie tehotenstva ?
Na Slovensku tabletku nedostaneš, nie je to povolené.
Raz tu niekto pisal, ze ti ju podaju len v nejakej nemocnici v Ba.
No práve som citalaa že zevraj aj na Slovensku ju povolili minulý rok tak náhodou sa pýtam ci ma niekto skúsenosť ci je to pravda
Na slovensku asi ziadny :-/ Stredovek, no.
Drzim palce nech sa doberies svojich prav. Pohladaj neziskovky co by ti vedeli poradit v tvojej situacij.
Prosím len nie potrat :( budete šťastná keď si to necháte
@nikolkaniki88 na slovensku potratova tabletka schvalena nie je. nepoda ti ju ziaden lekar, ziadna nemocnica. najblizsie v cechach. na slovensku klasika "mechanicke" upt.
@lydion20 alebo aj nie. Nechaj to na nu.
@nikolkaniki88 tabletka je na SR schvalena, ale bohuzial nie povolena - katolibanska lobby. Tabletku ti podaju bud v CR alebo v Rakusku. U nas iba klasicky potrat, co na tom, ze je to narocnejsi zakrok. Treba to tej zene dat vyzrat...
Ďakujem vam
@nikolkaniki88 ja som čítala niekde, že ju podávajú niekde v BA asi Ružinov, ale nie na prerušenie tehotenstva, ale po spontánnom potrate, keď telo matky nechce vypudiť zvyšky plodu a sa mi zdá, že tam bolo písané aj do akého týždňa tehotenstva sa to dá.
Chod do Ciech.
Podava sa pri MA na urychlenie samocistenia na UPT ju nezozenies.
@patricia_b
@saxana000
To co myslite je len misoprostol, ten je na vyvolanie kontrakcii na vyprazdnenie maternice, ale tehotenstvo ako take neprerusi. Pouziva sa po MA.
Tablety na prerusenie su viaczlozkove (ak si dobre pamatam).
A misoprostol sa tusim uziva aj na nastartovanie porodu v termine 🙂 Takze je fakt len na zmakcrnie cipku a podporu kontrakcii.
@veselo_neveselo aha dakujem to.som nevedela som myslela ze.to je tato.