Čauko, o pár dni nás čaká lukratívna cesta s deťmi (2 a 5) 450 kilometrov z Popradu do Brna. Pojdeme samozrejme po diaľnici až do žiliny a potom už podľa GPS. V Česku som v živote nebol (áno, hanba, ja viem). Chcel by som sa teda opýtať, či by niekto nevedel poradiť cestou (aspoň na slovensku) nejaké odpočívadla. Také, že by tam bolo aj ihrisko, dalo by sa posedieť, deti by sa kus vybehali, ideálne aj reštika, že "šturime" obed. Diaľnicu poznám bohužiaľ len na druhú stranu - PP->KE, a také nejaké odpočívadlo sa nachádza na Malom Šarišu. Tak niečo také by ste mi vedeli poradiť na trase PP-ZA?
@madeincssr Ono idem prakticky kus nad Brno, google maps ma naviguje cez čadcu a hornou trasou. Bystřice nad Sazavou? Niekde tam do okolia ideme.
@thirstymonk no tak to ides celkom inde ako do Brna.
Cez Čadcu by som nešla, zápchy a kolóny. Skôr cez Puchov, lysa pod makytou na Strelenku a cez Zlín do Brna, alebo Drietoma
Este mi napada salas Krajinka za RK, tam nie je dialnica a smerujes serpentinami okolo Vahu do Kralovian. Je to na takej rovinke na lavej strane cca 200m do vrsku. Je tam vselico, ale aj kopu ludi (popozeraj foto a recenzie napr. na google maps).
@madeincssr Tak ale z mojho pohľadu vychodňara je to jedno jak druhe, chapeš :D Ono ma to naviguje dokonca cez poľsko, ale musím ísť do PP si požičať automobil. Na tom mojom šrote by som nedošiel
@madeincssr Nooo tú krajinku poznam hej 🙂 Bol som tam zo dva razy.
Môj chlap šiel pred 2 týždňami opačne z Čiech ( Ústi nad Orlici) do PP , ale vlakom tiež tou trasou cez Žilinu, to bolo Ok. Naspäť šiel autom. Dlho zvažoval či ísť cez PP na Žilinu alebo cez BB na Trenčin, nakoniec šiel z Brezna a chcel sa hornou trasou napojiť na Žilinu navigačka ho nasmerovala cez kadejaké dediny aby sa vyhol trase cez Strečno na Ćadcu a tá cesta bola masaker. Takže odporúćam poriadne naštudovať mapy. Tiež šiel cez Brno a cesta od hranic po Brno bola katastrofa lebo časť dialnice bola uzavretá a navigačka mu nedávala žiadnu náhradu. Z 5 hodinovej cesty bola 6,5 hodinová.
@lalenka33 No ani nesranduj
Okay, takže rozhodli sme sa, že si spravime obedňajšiu prestavku v žiline. Nejake tipy, kam s deťmi v žiline? Našiel som nejake detske ihriska, najviac sa mi pači holahop, ale bolo by super niečo take, kde ti aj spravia seriozny obed (ako napr. mame v SN Alex park, kde ti mäso s ryžou donesie robot), neže len čipsy a blbosti...
Alebo potom nejaka dobra reštika.
Alebo čo ine mam kukať ešte s deťmi? Kupalisko moc nechcem, na to nebudeme mať naladu v strede takej cesty... možno nejake kolotoče, alebo čo, Niečo, že sa deti môžu vyjašiť a vybehať a potom zajesť vyborny obed.
@thirstymonk pozri napr. Penzion Kamelia. Malo by sa dat zaparkovat pri nom, ked tam pojdete a penzion je na konci revitalizovaneho Parku Ludovita Stura, kde je aj detske ihrisko. Pokukaj foto a recenzie na google maps.
@madeincssr Čau, super, ďakujem za info. Našiel som ten penzion: https://www.google.sk/maps/place/Tajovského+199...
Ale neviem najsť tam to ihrisko. Vieš mi pomôcť?
@madeincssr Či to ihrisko je priamo v ramci tej kamelie? Obchadzam to na streetview z každej strany a niewidze :D
@thirstymonk vonkajsie detske ihrisko je cca v strede pozdlzneho parku Ludovita Stura (klikni na napis "Detske ihrisko v parku Ludovita Stura" na obycajnej google mape a uvidis foto aj recenzie). Neviem ci to na street view dovidiet od najblizsich ciest pre auta. Od najrusnejsej je gabionove oplotenie. Mozno z druhej strany parku z tej malo frekventovanej cesty popri parku.
@thirstymonk prvy tip - hned za modernym zelenym dialnicnym mostom ponad Povazsku Bystricu je v smere na TN/Brno benzinka Shell, ma detske ihrisko a na pumpe je (vraj) aj celkom dobra restika. Na Brno ta to zrejme bude navigovat na TN, cez Drietomu a smer Uhersky Brod, Uherske Hradiste, Bucovice, Slavkov u Brna a kusok po dialnici (na tom useku netreba cesku dialnicnu znamku) do Brna. Je to pekna cesta, Morava je krasna a Brno super.