Ahojte babuľky ako prebieha sekcia v Poprade ? Ďakujeem
@vani190493 kedy sa plánuje ? Ako to prebieha ? Príde sa deň predtým ? Kedy dajú bábätko starať sa na izbu ? Ukazujú aj kúpanie a také veci ? Proste všetko o Tom gynekologička mi nič nepovedala o tom ..ďakujem
Malá som síce neplanovanu, ale podelím sa o skúsenosti. Sekciu som mala večer o šiestej, trvá to 15 - 20, minút, následne prevoz na gynekologicke odd, kde ma zospodu na posteli umyli, dcérku mi doniesli ráno, hneď priložili na prsník. V priebehu dňa preložili na novorodenecke odd. Lekár skvelý, sestry katastrofa. Držím palce. Ukážka kúpania a prebaľovania trvala minútu a bolo to o ničom.
@vani190493 a po akom čase ti priniesli už bábätko na stálo aby si sa starala ? A ako to je so sprchovaním ? A kedy stávajú na nohy ? Pomáhajú pri tom ?
Na nohy ma postavili na druhý deň okolo obeda, pomáhajú áno. To je v pohode to postavenie sa. Do sprchy chodíš sama, sú nové, no nie vždy, to vyzerá dobre tam. Sekciu som mala štvrtok večer a v sobotu večer mi dali dole náplasť, teda sestrička sa pýtala, či dá ona, či si dám sama, ja som povedala, že sama, mala som vstrebatelne stehy.
@vani190493 myslím, že v sobotu už nastalo. 😉
Ahoj.
Môžem sa podeliť s mojou skúsenosťou.
Na plánovanú sekciu prídeš deň predtým po obede. Vezmú ťa na príjmovú ambulanciu. Dáš im všetky papiere, dajú ťa na pásy a potom ideš k lekárovi, ktorý ťa skontrolujte a nakoniec ideš na izbu. K večeru prišla sestra ktorej povieš meno pre dieťatko a podobne.
Ráno ti spravia klistir a zacievkuju ťa,potom čakáš kým si po teba prídu.
Po zákroku ideš na intenzivku a tam ti potom prinesú malé 😊. Na druhý deň ráno tá stávajú na nohy a potom ideš na normálnu izbu (ak je všetko v poriadku). A na ďalší deň ti prinesú malé nastalo. Samozrejme ak si ty a malé v poriadku.
Mne ukázali aj kúpanie a pri odchode mi povedali aj o obliekaní, a celkovo o starostlivosti o bábätko 😊.
Takto to prebiehalo v mojom prípade 2x🙂
Minulý rok som mala síce neplánovaný ale možno ti pomôže moja skúsenosť. Mne doniesli malú na kojenie hodinu po pôrode. Kúpanie a prebaľovanie mi ukazovali možno aj 0,5 h, Sestrička mi pomáhala a pozerala na mňa či to robím dobre, samozrejme predtým mi to najprv pekne vysvetlila. Na noc som mala malú pri sebe až v posledný deň, dovtedy mi ju brali.. Bola som za to aj celkom rada, pretože som si mohla lepšie oddýchnuť. A za mňa aj sestričky aj doktori a jedlo boli úplne super
Ak môžeš chod do SL - manžel pri pôrode sekciou, bonding okamžite na sále, všetko krásne nové čisté a personál jedna báseň.
Čo konkrétne máte na mysli?