Ktorá základná škola v Poprade je podľa vás najlepšia?

9. jan 2023

Ktorá ZŠ v Poprade je podľa vás najlepšia, resp. kam by ste prihlásili svojho budúceho prváka ?Mám totiž dilemu, kam to moje dieťa prihlásiť. Potešili by ma nejaké osobné skúsenosti, alebo rady. Ďakujem za odpovede.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
9. jan 2023

@ninka297 Dakujem za odpoved, zvazujeme Francisciho, ale fakt este nie sme rozhodnuti.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
9. jan 2023

@ninka297 ďakujem za info, aj toto pomôže pri zvažovaní🙂

simona139469
9. jan 2023

Ja osobne som chodila na ZŠ mládeže ( spojená škola Dominika Tatarku) a potom som u nich prestúpila na 8rocne gymnázium a som nadmieru spokojná 😊

autor
10. jan 2023

@simona139469 ďakujem krásne za odpoveď, musím si to naozaj dobre premyslieť, aké vyzerá že asi sú všetky školy tunv PP fajn🙂

alenka7777
29. jan 2023

Nie je škola ako škola. Odporúčam zs letná, za mládeže.

76california
29. jan 2023

prikláňam sa k spojenej škole Letná, majú blokové učenia a prvky pri výučbe, ktoré prebrali z alternatívnej školy (spred 15 rokov...)

alenka7777
29. jan 2023

Teraz je čerstvo zverejnený rebríček škôl. ZŠ letná skončila na 1. mieste v prešovskom kraji.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jedinecna888
12. mar 2023

@76california prosim vas ake to je blokove ucenie? je v niecom ine ako trebars ja jarnej skole?

76california
12. mar 2023

@jedinecna888
áno, systém je iný (letná pôvodne prebrala alternatívne prvky z prvej alternatívnej školy, ktorá vznikla po revolúcii v Poprade),
napr. nezvoní tam zvonček vôbec, a tie bloky sú - ak to nezmenili - 2x 45min, čiže vidím výhody hlavne v tom, že časovo je to lepšie rozvrhnuté, napr. telesná výchova - kým sa detičky oblečú, už aby sa vyzliekali, je to dosť natesno pri tých klasických 45min. Pri 90minútach je to už iné, mne ako rodičovi to prišlo oveľa kľudnejšie, viac systematickejšie, pre učiteľa taktiež - dokončenie učebnej látky na nosných predmetoch Mat, Sj, väčšia flexibilita, a určite dôležitý je aj výber pedagógov, bol na veľmi dobrej úrovni. Aj jazyková škola, aj umelecká škola sídlia resp. vyučujú v tej istej budove.
Žiadne "taxikárčenie" po Poprade.

alenka7777
12. mar 2023

@jedinecna888 tak ako sa píše vyššie, jeden blok trvá 90 minút. Niektorým deťom to vyhovuje, iným nie.