Detská pohotovosť v Poprade

matka0087
25. jan 2023

Ahojte,mamky. Prosím nesúďte ma potrebujem len radu ohľadom dcérky. Včera sme boli u pani doktorky s dôvodu že malinká mi odmieta čokoľvek papať a mala hnačky. Tak teda som s ňou šla a bez vyšetrení usúdila že je to črevná chrípka. Prišli sme domov podali sme kvapky na bruško ktoré nám predpísala hnačky prestali ale v noci sme boli hore do pol 5 rána pretože dcérka začala kašľať,kychať celá červená a nevedela spinkať... Každých 15 minút sa nám budila... Tak ráno sme s ňou znova utekali k pani doktorke nech mi ju poriadne prezrie pretože som mala strach ... Prišli sme k nej a povedala som jej všetko že malinkej sa ťažko dýcha,ide jej soplik za soplikom, má suchý dráždivý kašeľ až takí že ju napína na zvracanie a nechce papať ale tekutiny nám pije. 5 minút čo ju pozrela a povedala že zápal hrdielka nemá že to všetko môžu byť aj zuby idú nám zadné stoličky. Lenže neverím jej že to je tak... Dcérka sa má ešte horšie a ja chcem ísť večer s ňou na pohotovosť aby mi ju poriadne prezreli keďže naša doktorka to vyšetrenie odflakla. Dávam jej sirup od kašlu aj čipku od horúčky ale nezaberá nič každú hodinu to je horšie. Myslíte že na pohotovosti nám niečo dajú?? Ďakujem za odpovede... A prosím blbé komentáre si nechajte pre seba keď neviete poradiť neodpovedajte,blbé reči nám teraz nepomôžu ...

kacena4
25. jan 2023

prepac alenevhces blbe komentare tak co cakas?2x ste boli u pediatricky a aj tak chces istna pohotovost? ak je v ohrozeni zivota chod ak nie sed doma liecte saa cakaj kym zaberu lieky ktore davas

margaretka21620
25. jan 2023

@matka0087 myslim, ze jej nieco daju.. Pripadne mozno nechaju v nemocke pokial sa jej stav zhorsuje... No na druhej strane teraz je kopec virusov... Urcite chodte ak sa naozaj stav nezlepsuje a trva to dlhsie....
My sme tak boli s dcerkou... Mala cca 2 roky. Dr nam stale predpisuje urcite lieky... No nam sa to nezdalo... Sli sme na pohotovost a tam predpisali ine a tie pomohli.... Ja by som urcite s dietatom sla....nakolko by sa mi to nepozdavalo.... Pripadne spravia dake vysetrenie a zistia snad nieco...

Druha moznost je, ze aj tam povedia, ze to moze byt so zubkov

martinaju
25. jan 2023

@matka0087 tak a kolko ju mala pozerat? Ved popočúva a pozrie hrdlo a vidi. Teraz je taka chrípka moj maly mal ciste dychanie a nemal zapal hrdla ale kašlal o dušu a drhlo ho, sople mu tiekli, nechcel jest, prehanalo ho, mal teplotu. Treba prečkať na chrípku ti nikto nič neda

Odsavat sople, inhalovat, sirup od kašlu, naisvin do nosa a tiež solny roztok na toaletu nosa, od horucky ak bude tak nurofeln/paralen.

nikdenikto
25. jan 2023

Dávaš poriadne lieky na horúčku? Často chodia deti poddávkované. Na pohotovosti je toto prvá otázka. Neviem no, ísť 3. krát behom 2 dni k lekárovi, je to také no....ešte si predstav to ubolené dieťa v čakárni na pohotovosti niekoľko hodín.

tanyan
25. jan 2023

Pozri prípadne v príbalovom letáku tých prvých kvapiek či to nie je vedľajší nežiadúci účinok.
Avšak ak máš pocit, že sa stav stále zhoršuje, tak radšej jedna zbytočná návšteva na pohotovosti hoc aj s drsnými komentármi ako niečo zanedbať. Je to tvoje dieťa...

matka0087
autor
25. jan 2023

@margaretka21620 skočím dnes večer ďakujem 🙂

matka0087
autor
25. jan 2023

@nikdenikto radšej ísť 100 krát ako 2 krát a potom neskoro ... Je to moja dcérka mám strach to je normálne

matka0087
autor
25. jan 2023

@nikdenikto áno dávam tak ako mi kázala doktorka

matka0087
autor
25. jan 2023

@martinaju pozrela hrdlo a povedala že tam nič nemá a potom že to môžu byť priedušky ale nemusia .. ja trvám na tom aby moje dieťa bolo poriadne vyšetrené a to asi každý kto má strach o svoje dieťa ... Lieky podávam tak ako mi prikázala doktorka ... Ja len nechcem nič zanedbať a preto chcem ísť na pohotovosť možno že oni nato budú mať iný názor ako naša doktorka ... 🙂

martinaju
25. jan 2023

@matka0087 tak v prvom rade mala dieťa popočúvať. Každa mame strach o svoje dieťa ale teda asi by som neťahala dieťa 3 krat za dva dni lekarovi keby to nie je vážne, nachytať ďalšie choroby. Ale to je na uvážení vas, nikto nevidi v akom stave je vaše dieťa.

anavixy
25. jan 2023

@matka0087 a ako ti teda prikazala davat tie lieky? Najdu sa aj medzi lekarmi experti…
A aku ma teda teplotu? Klesa po podani liekov? Ako casto musis davat lieky? Co vobez znamena, ze kazdu hodinu je to horsie??

matka0087
autor
25. jan 2023

@anavixy každú hodinu to je horšie s kašľom... Lieky dávam každé 4 hodiny ... Teploty má riadne ... hodinu do zadu mala 39.8 a teraz zase ma 38.7 takže teplota raz klesne potom vystúpi hore ...

anavixy
25. jan 2023

@matka0087 a kolko teda davas tych liekov? Myslim silu v mg

agnes28
25. jan 2023

@matka0087 teraz je taká chrípka. Dokáže dieťa riadne zložiť. Nepíšeš ako stará je dcéra... ak má pár mesiacov, tam by som bola opatrná, ak má 2 roky, pockala by som pár dní. Je to vírus, treba liečiť priznaky. Lekarka ju videla, čo viac chces? Silou mocou antibiotiká?

matka0087
autor
25. jan 2023

@agnes28 Dcérka má 17.mesiacov ... Nie silou mocou antibiotiká ... Ja chcem dcérke len to najlepšie tak tu nepíšte takéto sprostosti keď vidím svoje dieťa ako trpí tak sa jej snažím pomôcť

matka0087
autor
25. jan 2023

@anavixy toľko koľko píše na krabičke

anavixy
25. jan 2023

@matka0087 no a sme doma, treba davkovat podla vahy!!! Nie podla veku, opakuje sa to v kazdej jednej teme o horucke uz pomaly aj v spravach a aj tak ste schopne dieta poddavkovat a potom sa cudovat, ze za hodinu ma zasa horucku. 🤯

agnes28
25. jan 2023

@matka0087 tak rob čo ti kazala lekarka. Chápem že pri prvom dieťati je mama ustrachana a precitlivela, ale to neznamená že ti tu piseme sprostosti

agnes28
25. jan 2023

@matka0087 ešte je dôležité, kedy jej choroba zacala?

martinaju
25. jan 2023

@matka0087 na krabičke je zle davkovanie dceru máš poddavkovanu jasne ze jej neklesaju teploty. Nurofen das vahu deleno dva a tak podas.
Maly mal teoloty 3-4 dni dva dni nic a potom znova 5 dni dva dni nic a proste takto sme si zili 3 tyzdne. Kaseol otrasny. Nie antibiotika nedostal. Zo sirupu na kasel sa mi vysypal, sirup sme mali okamzite vysadit 4 dni ame nemohli davat ziadny potom som kupila ambrobene a ten pomohol. Drobec ma 16m. Boli sme s nim u lekarky ale teda nechodila by som kazdu chvilu lebo ozaj je plno chorých. Na pohotovost a do nemocnice len ak neklesa teplota v prípade ze dieta nepodavkujem. Ak mas problem s davkovanim na tu pohotovost zavolaj. Osobne som mala celkom strach ze sa dostaneme do nemocnice a donesieme si este nieco lepsie ako tuto super chripku. Je ok sa bat ale zbytočne nestresovat. Maly mal 39,6 potom ked som zistila ze ma teplotu 38 zrazala som od 38 lebo. Tak skus skôr zražať ale daj sirupu tolko kolko treba alebo daj čípok. Ked potrebujes poradit tak na tu pohotocost zavolaj ale aj tak ti kazdy povie ze teraz je taký vírus.

nikdenikto
25. jan 2023

@matka0087 no tak dávaš tak ako je na krabičke alebo ako ti kázala lekárka? Lebo o nurofene je počuť všade že dávkovanie na krabičke je uvedené ako minimálna dávka, ktorá je zväčša slabá. Ak má dcéra napríklad 12kg, neboj sa dať 6ml v jednej dávke (môžeš 3x6ml za 24h myslím, prosím ak sa mýlim opravte ma baby. Skratka, váha delená 2.) Inak, za mňa sú oveľa účinnejšie čipky. Rýchlejšie zaberú a dlhší účinok jednoznačne.

belona
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
belona
25. jan 2023
timea301196
25. jan 2023

@matka0087 robíš chybu na krabičke aj blbosti
Nech sa páči

katie253
26. jan 2023

@matka0087 určite navýš dávky liekov. Daj si celodennú dávku podľa kíl a daj deleno 3. Ako tí baby píšu. My sme tiež takto skončili na pohotovosti so synom, tam mi povedali, že bolo poddimenzované dávkovanie liekov. Tiež mu nešla dole teplota.

matka0087
autor
26. jan 2023

@timea301196 nerobím žiadnu chybu a blbosti ale dávkovanie na nurofen sirupe píše úplne inač... Tam je 2,5ml na 15kg

lenickalienicka
26. jan 2023

@matka0087 prepac ale vsetci sa ti tu snazia vysvetlit, ze davkovanie na krabicke nurofenu je zle- hovoria o tom pediatri, cela medicinska obec, sestricky. Je to snad vsade. Na obale je napisane minimalne davkovanie ktore vsak nezabera pri vacsich teplotach. Ak ma 15kg mas jej dat 7.5ml 3x denne.

lenickalienicka
26. jan 2023

@matka0087 nech sa paci, tu mas aj priamo odporucanie zo siete Benu lekarni : https://www.benulekaren.sk/ako-davkovat-lieky-o...

matka0087
autor
26. jan 2023

@lenickalienicka ďakujem pekne 🙂

matka0087
autor
26. jan 2023

@lenickalienicka tak a s kadiaľ som mala vedieť že dávkovanie tam je zle napísané ??