Ahojte, je podľa vás cena 120-130€ za takúto tortu ok? S tým, že kvety na zdobenie si mám doniesť sama. Náplň klasika maslová s malinami, mesto Poprad. Nikdy som tortu nekupovala a po tomto zvýšení cien surovín a energií netuším, koľko si pýtajú cukrári. Neútočte na mňa prosím, že chcem tortu za 10€, fakt netuším, po koľko teraz idú torty, tak sa pre istotu pýtam, či by som vedela zohnať aj lacnejšie. Ďakujem.
Veľkosť je dosť skreslena...každopádne kľudne aj viac...
@canis_lupus mala som veľmi podobnú tento rok za 170 eur
@canis_lupus podľa mňa je cena v poriadku. Teraz nedávno som dávala robiť narodeninovú. Cena 60€. Pred tým bola 40€. Takže predpokladam, že svadobná je minimálne dvojposchodový, tak cena je primeraná k dobe.
@klarissa25 pre cca 30 ľudí, veľkosť ani kg presne neviem, len sa má opýtali, či chcem väčšiu pre 50 ľudí alebo menšiu 😃 Že pre tých 30 by to malo byť akurát
@canis_lupus nie som cukrarka, ale peciem torty pre rodinu a samozrejme nepytam si za to peniaze. Z mojho pohladu dost zalezi, ake suroviny su pouzite. Maslo islo neskutocne hore, rovnako ine suroviny a cena energii tiez. Za tortu na obrazku (neviem odhadnut priemer) by som ale 120-130 Eur dala uz aj so zdobenim, zvlast ak su to len kvietky a ziadne narocne modelovane postavicky z marcipanu (predpokladam, ze kvietky su zive a nie rucne modelovane).
Ak chces lacnejsiu, urcite zozenies, ale pozor na to, aby to nebolo na ukor kvality - ze na miesto masla pouziju Palmarin a podobne.
@laila22 som to hovorila chlapovi a on že WTF, že on kupoval tortu naposledy tak za 40-50€ 😂 Mne to príde ako v pohode cena, ale tak pre istotu sa pýtam. Keď bude rýpať, ukážem mu toto vlákno 😃
@canis_lupus v r. 2015 som platila za 1kg torty 12€ u pani ktora robila na objednavku (nie cukraren), torta bola 2poschodova 8kg, neviem aku vahu ma táto a rozmer, takze treba sa podla toho riadit
@vikusjk žiadne postavičky ani marcipán (inak mi povedali, že marcipán momentálne nevedia zohnať, nechápem, ale ja som ho aj tak nechcela). Ale zas beriem od nich určite koláče, tie majú v pohode ceny (klasické minikoláče 60 centov, tartaletky menej ako 2€) a majú super recenzie, tak kľudne tých 130€ dám.
Tak vieš sú cukrarky co pýtajú 15e za kilo a iné 20e za kilo veľakrát je rozdiel v kvalite a chuti
@canis_lupus od koho v PP berieš tortu?máš odskúšané?cena je ok
@veronicka88 Sonáta. Ja som ešte nikdy takto nebrala veľké množstvo koláčov a tortu, preto sa aj pýtam. Ale v ich cukrárni nám vždy veľmi chutí.
@canis_lupus sonata je fajn☺️ja mám svoju cukrararku súkromnícku....nedám na ňu dospustit. Len som s apytala lebo už sme mali od viacerých. A teda aj dosť no ehm hnusne mokré rozličné torty. Ja však dávam na overenú kvalitu🤭🤭🤭
Ano, 120 za tortu pre 30 ludi na Poprad je uplne standardna cena.
@veronicka88 no som fest zvedavá, aká bude. Ale z tých kvetov som bola prekvapená, že mám doniesť svoje, aby mi ladili ku kytici... Však to je jedno, či ladia alebo nie 😂 Ale zas ja som závislá na punčových rezoch, mala som ich asi vo všetkých cukrárňach v PP a v Sonáte je najlepší 😋 Tak som si povedala, že Sonátou nič nepokazím, a hlavne robia aj tartaletky, cakepops a iné moderné koláče.
@canis_lupus jj myslím že to bude dobre❤️slov ešte do Fontány ku novému kostolu na punč a na špice🤭🤭🤭oni majú tiež veľmi dobre kolaciky
@canis_lupus my sme mali na svadbu síce už pár rokov zo Sonáty zákusky, slané aj torty ..všetko bolo výborné. Dodnes si občas niekto spomenie na naše zákusky
Cenu vždy ovplivnuje použity material, velkost a zdobenie. Nepišeš ani predpokladanu vahu ani rozmer tak sa je tažke k tomu vyjadrit. Na druhej strane 120 - 130 eur za svadobnu tortu je podla mna dobra cena. K tym kvetom vidim dve možnosti bud sa im nechce zhanat alebo mali v minulosti zle skusenosti z nevestami, ktorym kvety neladily z vyzdobou a kyticou, kupit uplne rovnake je nemožne, lebo nevieš aky maju odtien tie čo použiju na vyzdobu a riešit nespokojnu nevestu je fakt sranda 🤦♀️🤷♀️🤷♀️. Osobne si myslim ked vam chutia ich zakusky tak ste stavily na istotu a bude to v poriadku.
@canis_lupus podľa mňa štandardná cena,ja som sa vydávala pred 7 rokmi a moja babka mi dala urobiť podobnú tortu a viem, že už vtedy stála 180€.