Kde by ste kupili dom? Poprad, Kezmarok, Velka Lomnica, Nova Lesna, Hozelec?
Prip ina dobra lokalita?
Nevieme, ktorym smerom sa vybrat 🙈
Za mňa Nová lesná ale iba za to že odtiaľ mám priateľa a teda verim že z Ba sa tam neskôr pohneme❤️ si na dedine medzi horami a predsa maz blízko Poprad 🙂
Poprad alebo Kežmarok.
Mesto je mesto. Všetko naokolo nech je akokoľvek krásne, je len dochádzanie či do prava, či do ľava. Som z mesta a bývam na dedine. Keď sa budem najbližšie rozhodovať, tak jednoznačne mesto.
@riamia91 Toto mas pravdu s tym dochadzanim, neuvedomila som si to hned.
Zvazovali sme Novu Lesnu, je to krasna obec Vysokych Tatier.
Áno, Nová Lesná je krásna obec, vraj s najkrajším výhľadom na Tatry. Ja som kedysi bývala v Kežmarku, akože není to neviem aké wau mesto, ale mne prirástlo k srdcu, čiže ho preferujem viac ako Poprad. Hold uvidíme, aká ponuka sa nám naskytne. Teraz bývam asi 10r v Ždiari a poviem ti, krásna obec s krásnym výhľadom, ale v zime zima, v lete zima, stále zima. Sústavne máme nie že nasnežené, ale sme zavalení daktoré dni v zime, že nič nerobíme, iba šufľujeme, frézujeme. Dnes je 29.5.2023 a ešte sme asi nemali večera, kedy by netrebalo trošku zakúriť. Ždiar je moja srdcovka, no nie dedina na trvalé bývanie. Aj pre deti, určite lepšie bývať v meste. Tanečná, hudobná atď...
@riamia91 A v Kezmarku sa ti ako byvalo? Teraz je velmi biedna ponuka rodinnych domov, nie je velmi z coho vyberat ☹
Nova lesná veľmi veľa spoluobčanov a Kežmarok tiež ..ja bývam v Poprade a inde by som nešla 🙂 Kežmarok nieje mesto 😅 nemáš tam žiadne obchody nákupné centrum a centrum mesta prázdne po väčšine ...môj nazor 🙂
Hm a kde tu nemáme spoluobčanov? Je ich stále viac a viac. Ísť do Kauflandu na nákup je zážitok, v meste detto, obchodné centrá, na sídlisku sú neustále v kontajneroch, celé tlupy
... a bude len horšie.
Asi do Popradu.. ale Nová Lesná sa mi tiež pozdáva.
S manželom nie sme Popradčania, ale keď sme rozmýšlali, kde na Slovensku sa usadiť, vybrali sme si Poprad. A dobre sa nám tu žije. 😉 Aj za mňa teda Poprad a i keď žijeme na sídlisku a je to tu fajn, veľmi sa mi páčia časti Veľká alebo Spišská Sobota...
veru, ponuka biedna a ceny stále privysoké...
Och sme v PP,ceny msakaer,domy takmer žiadne v ponuke,už tri roky hľadáme....Poprad je dráhy na život....čo je krásny ti nepoviem,lebo som originál Popradčana a mám na nho skreslený pohľad. My sme odišli aj sa vrátili a sú dni kedy ľutujeme a dní kedy sme spokojní. Tazko
Vyrastala som v pp a za mna ma mesto vela plusov - dialnica, za 4 v ba, za 3 na vychode, hodka ke, 45 min presov, za cca hodinu si v polsku alebo za 2 roznava... Stoji ti kazdy vlak, vratane icecka - priame spojenie s viednou. Skoly su vsetky stupne a aj velmi dobre, do popredia davam nemecku bilingvalnu sekciu gympla. Obchody su tiez. Ale teda ako mesto sa mi nepaci.
@guiseppinka Fakt a preco sa ti Poprad nepaci, ked ma tolko plusiek?
@veronicka88 Ano, toto je sialene, aj my pozerame domy uz dlhsi cas, ponuka ziadna a tie co su v ponuke su pomaly na urovni BA ☹
Neviem. Ako mesto nie je pekne - namestie.. poznam x krajsich miest... Ale napr aj teraz byvam v meste, ktore nie je pekne, ale je ako poprad - kompletna infrastruktura - skolky, skoly... Uzasna zmrzka😂 ale namestie nema ziadne a hlavna ulica je hlavny tah... Cize kym sme nemali obchvat, tak si swdis na zmrzke v cukrarni a okolo teba kamiony...
@lumaba16 no áno.pozemky 120eur/M2 lebo Telensky a novostavby so 400m2 pozemkom v holostavbe za 320tis
Teplica je fajn,ale kúpiť tam dom je dnes pre normálneho človeka takmer nemozne
V Kežmarku je to s cigánmi už extrémne, tam by som nešla.
@pipi31 Aha, tak preto su tam lacnejsie domy, ako v Poprade? Kde je ta situacia lepsia?
My sme spokojni s Velkou Lomnicou. Su tu novovybudovane ulice rodinnych domov,je tu pokoj, blizko priroda,kopce,super vzduch a ked chceme mame PP blizko na vybavenie vsetkeho a vzdy sme do 10 minut tam. Za mna top. 👌
@pipi31 oni sú všade! Aj v Poprade.
V Kežmarku už vyslovene nebývajú, ale je ich pomilu jarmilu, tak isto aj PP. Aj okolite obce... aj v N.Lesnej, Veľká Lomnica, Huncovce, Rakúsy, okolité obce okolo PP a všetko sa to zhromažďuje v mestách či KK a PP.
Obce bez spoluobčanov ako obyvateľov... Smokovce, Tatranská Kotlina, Ždiar, Vlková, Mlynčeky... a to len pár čo mi napadlo takto z fleku.
@barbora237 len tá dopravná špička ráno a poobede 🙈
@veronicka88 Popravde, o 14 hodine je najlepsie byt mimo dediny. Ale ranko o 7 a poobede od 15,ked chodim pre maleho do skolky, nemam nikdy problem ist smerom na PP. Alebo ja mam stastie a auta ma odchadzaju? 😂😂
@barbora237 áno no veď vieme o čom hovoríme.my v Lomnici ani domy nepozeráme nakoľko z a do roboty chodíme v Tom najhoršom.
@veronicka88 Jasne treba si zvazit priority, tiez by som nestravila pol zivota v zapche. 😊 Ale ak maju iny pracovny cas ako v Tatravagonke (vtedy je stahovanie narodov),tak VL odporucam vsetkymi desiatimi.
Prisťahovala som sa tu pred 30-timi rokmi a hoci mesto je čoraz krajšie a okolie tiež, Tatry zbožňujem, príroda top, ale spoluobčanov je stále viac a sú naozaj všade, proste cestuju na nákupmi a do mesta /taxíkmi... Som rada, že deti odišli odtiaľ a ja tiež dúfam časom odídem niekam západnejšie.. Pritom drahe nehnuteľnosti / lebo Tatry a pritom ponuka práce biedna s biednym platom. To je Poprad bohužial ☹
@la_dolce_vita za mňa úplný suhlas
Mne je to veľmi ľúto, mám to tu veľmi rada, ale taká je realita. Príde mi rodina a začínám sa hanbiť ☹. Pre turizmus tiež nepekná vizitka. Počula som, ze v KK už bieli nechodia ani nakupovať do Kaufl. a Lidla.
Poprad💗