Aký je život v Poprade?

7. nov 2020

Ahojte,
rozmýšľam, že začnem nový život v Poprade, som sama a mám jedno škôlkarske dieťa. Je tu niektorá, čo sa do PP presťahovala a neľutuje ? 🙂 Svoju prácu môžem vykonávať online, ale hľadala by som si novú, keďže ma nenapĺňa pracovať z domu (stále sama, mimo kolektív). Prípadne ste začali život v novom meste a ste spokojné ? Žijem na okraji východu, nemám tu takmer žiadnu rodinu a necítim sa tu dobre. Ťahá ma mestský život.
Ďakujem.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anavianavi
7. nov 2020

Ja pochadzam z Popradu a rada by som sa vratila. Mne by zivot tam vyhovoval. Si v meste, ale ludia sa navzajom poznaju a priznavaju sa k sebe. Krasne vyhlady, kopec moznosti na sport, pekne miesta v pripode, kaviarne, turisti, kulturny zivot. Na zeleznicnej trati aj dialnici. Pre dieta tiez vhodne.

autor
7. nov 2020

@anita1978 prečo nie ?

autor
7. nov 2020

@anavianavi ďakujem, presne to sa mi v PP páči

guiseppinka
7. nov 2020

vyrastala som v poprade, ako samotne mesto centrum sa mi nepaci, podla mna su aj krajsie namestia. ALE obcianska vybavenost je velmi dobra, su tam kvalitne zakladne skoly (tie, ktore boli kedysi slabsie, tak sa vytiahli a naopak tie, ktore boli super, tak ich drzi len meno, takze treba overit), su tam kvalitne gymple - nemecka bilingvalna sekcia na tatarku, kukucinka ako matematicky gympel, stredne odborne skoly rozneho druhu... v podstate som nikdy neriesila nejako dopravu, pretoze v PP stoja vsetky druhy vlakov, kedze to je hlavny tah a napr. az pred par rokmi som naozaj ocenila polohu popradu - za 4 hodky si v bratislave, za 2 v bystrici, za 45 min v presove, do hodiny v kosiciach, je to kusok od polska. vdaka dialnici a polohe na hlavnom zeleznicnom tahu nie je problem sa dostat vsade. co sa tyka prace tak to musim povedat, ze neviem, lebo pracu som tam nikdy neriesila...

autor
7. nov 2020

@guiseppinka ďakujem za info

sili82
12. nov 2020

Ja som povodne z Levoče, od 19tich dom tri roky bývala v Košiciach a potom sme sa manželom presťahovali do Popradu. Ja som veeeelmi spokojná. Škôlky, školy super, vybavenosť dobrá, páči sa mi aj námestie, v Tatrach mozes byt kedykoľvek, stále sa tu niečo opravuje, rekonštruuje, naozaj sa mesto stará, aby to tu vyzeralo pekne. Peši sa v pohode dostaneš všade, MHD má teraz nové autobusy. Obchodné centrá super, stavia sa tu dosť nových bytoviek, mesto sa rozrastá. Ja by som odtiaľ neodišla ani za milión.

danieli
12. nov 2020

Byvam pri Poprade, ale som tam denne, svagrinka sa pristahovala z mensej dedinky do PP a je veeelmi spokojna, neexistuje aspon podla mna dokonale mesto, skor ide o to, co hladas, mestsky zivot aspon mimo korony je tam pestrejsi, poloha mesta, vsade mas blizko, tatry dostupne elektrickou, hrady aquaparky, v kazdom druhom hoteli bazen a wellness

vlucifuk
12. nov 2020

Ahoj. My sme sa s manželom pred pár rokmi prisťahovali do PP z UK. Manžel nie je Slovák, ja z Popradu nepochádzam,takže tu nemáme nikoho, ale keď sme rozmýšľali, kam sa vrátiť, Poprad bol pre nás jasnou voľbou. Mne sa na Poprade páči práve to,že je to taká veľká "dedina",kde veľa ľudí pozná veľa ľudí,ale nie každý každého,že sa všade dostneš pešo,ak máš zdravé nohy,že máš kedykoľvek na výber- bazén,kino,cyklochodník,hory...Kultúra tu podľa mňa funguje na dobrej úrovni.Ak sú nejaké koncerty,známe divadelné predstavenia,väčšina sa zastaví aj tu.Školy,škôlky sú,tiež si myslím,na dobrej úrovni,a je ich viac,takže si môžeš vybrať.My sme si prácu našli relatívne rýchlo,ale pred tými pár rokmi to bolo jednoduchšie.Nehnuteľnosti boli lacnejšie,ale v tejto sfére je situácia asi rovnaká na celom SVK.My prisťahovanie sa do PP neľutujeme.Bývali sme v oveľa váčších mestách i v menších,ale tu sa cítime doma a ja som rada,že práve v tomto kúte Slovenska vyrastajú naše deti.

terus00
13. nov 2020

Ja som z dediny pri Poprade, ale od svadby, čiže 7 rokov bývam v Poprade a som tu velmi spokojna. Vyhovuje mi to tu viac ako na dedine. Len chcem upozorniť, ak by si sa tu chcela sťahovať, je tu problém nájsť podnájom a keď už, tak za posledné 1-2-3 roky riadne stúpli ceny podnajmov, tak aby si na to myslela dopredu. Nové byty stávajú pomerne ,,vo veľkom,, tak kúpiť byt by nemal byť problém, záleží samozrejme, ako si na tom finančne, keďže aj ceny bytov sa za posl roky zdvojnásobili.

alenka7777
6. dec 2020

Ja som sa po 7 rokoch v ba vratila do rodneho pp. Pre mna idealne mesto. Ani dedina,, ani velkomesto. Kvalitne skoly pre deti. Prekrasna priroda, vela moznosti,...

bambii5
29. jan 2021

Ja som rodená Bratislavčania, 25 rokov som bývala len tam 🙂 ale kvôli priateľovi som sa sem presťahovala a on tiež nie je z Popradu ... A neľutujem 🙂 bývame v centre takže úžasné všetko blízko a mám tu všetko čo v Ba .. iba rodičia chýbajú 🙂))

modraslamka
7. mar 2022

Moje rodne mesto♥️ milujem

lugri
11. feb 2024

@bambii5 nechyba ti viac tepla a slnka ako si mala v Ba?