Ahojte nemáte niekto formát A3 orámovanie na technický výkres. Ďakujem
Myslím toto
To viem ja to chcem čisté
Moja otazka bola jasne napísaná. Za odpovede a rady odveci ma nezaujímajú. A keď si potrebujete hladkať ega. Prosím
no, ale @viestta ti napísala správne. Tam je presne popísané, ako sa ten rámček robí. Môžeš ho nakresliť v programe, alebo ručne. Nevie, či je v nejakom programe toto orámovanie automaticky. Nám už chodia výkresy, ktoré to majú. Ale v škole sme ich pekne kreslili ručne. Napr. v Catii musíš mať tzv. Startmodel. Inventor to má napr. automaticky.
A mať pripomienky do každej založenej témy a rozdávať nevyžiadané rady je tiež diagnóza.
@mirdita konstrukterske progamy to maju v sablonach, ked nemas tak to vies v kazdom programe nakreslit, pripadne sa to da nakreslit aj na papier, tak ako nas to pred rokmi ucili na technickom kresleni. Ked som robila na konstrukcii, mali sme predtlacene pauzaky, potom sme to vyberali s kniznic v autoCAD-e. Keby si polozila konkretnu otazku napriklad: Nemate niekto sablonu oramovania technickeho vykresu A3 v pdf (alebo dwg a lebo akomkolvek inom) formate, tak by bolo jasne co sa pytas. Takze aka otazka, take odpovede.
Co myslis oramovanie? Orezany vykres je 420x297, neorezany je po 5 mm na kazdej strane