Platba v eurách alebo v zlotých v Poľsku

9. máj 2022

Ahojte , áno aj my chodíme do Poľska na nákupy a vždy platíme kartou v zlotých . No počúvam od ľudí, že treba platiť v eurách, že sa to viac oplatí .. ako to vlastne je ? 🤷‍♀️ Ďakujem

blondinka95
9. máj 2022

Prečo by malo byť výhodnejšie platiť v hotovosti v eurách, ktoré si oni musia zameniť v zmenárni za zlote čo ich niečo stojí, ako ich mena?

mikadooo
9. máj 2022

Fakt? By som nepovedala. Veď výmenný kurz v zmenárni (valuty) je vždy menej výhodný ako výmenný kurz pri bezhotovostnej platbe... Tak mne to nejak nesedí 🤔. Asi treba zobrať výpis z účtu a pozrieť sa na históriu zlotého v ten deň a prepočítať si, akým kurzom rátala banka a aký kurz bol trebárs niekde v tatrabanke pri prepážke 🤷. Čo sa týka vekslákov, tak tu totálne netuším, či také niečo ešte funguje.

lumka333
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
radiah
9. máj 2022

Čo si ty.... Pri platbe kartou zvoľ VŽDY ponuku zlotý!!! Vtedy sa vyplatí 🙉🙉🙉

whiteflower87
9. máj 2022

No podla mojich informacii platba v zlotych je vyhodnejsia. Pred tyzdnom som bola v polskej ikei. Kedze som bola pri samoobsluznej pokladni pri platbe som videla na terminal. Pytalo sa ma ci chcem zaplatit uz teda neviem kolko zlotych alebo 190 eur... Dala som zaplatit v zlotych realne mi z uctu odislo 174 eur.
Toto je moja skusenost. Rada sa necham poucit ak hovorim zle a je to vyhodnejsie v eurach.

liz_lemon
9. máj 2022

@lumka333 pri platbe kartou nikdy nie EUR

smoulingirl
9. máj 2022

V eurách sa občas oplatí v hotovosti, lebo niekedy je kurz, ktorý dajú v obchodoch oveľa lepší ako bankový. A kartou je to vždy výhodnejšie v miestnej mene.

augustinka666
9. máj 2022

maš pocit že v polsku maju eura? keby chceli aby si platila v eurah ta si to zapnu majju tie zlote asi z dakeho dovodu

marryen
10. máj 2022

@augustinka666 Ona sa pýta na platbu kartou. A predstav si, že nám vždy dávajú na výber pri pokladni či chceme zloté, alebo eurá. Tak asi koli tomu sa pýta, čo je výhodnejšie. Nielen že si jej nepomohla, ale ešte z nej aj robíš blbú. 😠

Autorka: nám lepšie vychádzajú zloté.

dori2
10. máj 2022

najvyhodnejsie je vzdy kartou v zlozych. poliaci si hadzu horsi kurz ako ma nasa nbs

bety19
10. máj 2022

platba kartou v zlotých

janjedinak
17. sep 2022

platba kartou na zlotý ,tam je kartový poplatok

janjedinak
17. sep 2022

SLSP---K Space účtom banka poskytuje v cene mesačného poplatku aj bezhotovostné platby platobnou kartou za tovar a služby. V prípade, ak je transakcia zúčtovaná v inej mene ako je EUR, banka účtuje podľa sadzobníka aj poplatok za spracovanie transakcii v inej mene, a to vo výške 2% z transakcie, max. 3,00 EUR za transakciu.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz