Ahojte,chcela by som ísť do Osvienčim. Bol tam niekto ? Chcem sa informovať, či je potrebné si lístky zakúpiť vopred,alebo na mieste. Nikde na internete to nemôžem nájsť...
tam sa neplati nic, teda ak nechces sprievodcu, vtedy sa plati
@liz_lemon áno,chceme aj sprievodcu...
Pozor,bez sprievodcu zdarma pustia dnu až o 17,15,čo je neskoro.Rozklikaj si rezervácie na odkaze,čo som tu dala.Nájdeš,čo ti vyhovuje.My sme to objednali a zaplatili vopred.
Aj na vstup zadarmo treba lístky.boli sme pred dvoma dňami.
@evakozickova idete ako väčšia skupina alebo jednotlivci, pár osôb? Vstup dá sa kúpiť aj na mieste, len môže byť problém, ak chcete aj slovenského ci českého sprievodcu, aby sa dalo pridať k nejakej skupine (v zmysle ci práve vtedy tam bude nejaká skupina so slovenským alebo českým sprievodcom). My sme raz boli dve rodiny (12 osôb) a bol s tým problém, napokon sme šli s poľským sprievodcom a tlmočila som ja.
Ak idete ako skupina, treba zrejme vopred sa ohlásiť.
@jaskolka idem len ja s priateľom... Len ja sa v tom nevyznám. Bola by si taká dobrá a pomohla mi ? Ktoré s tohto si mám rezervovať ? Budem veľmi vďačná...
@cloviecka a kupovali ste si lístky na mieste ?
@evakozickova to prve individualne. My sme kupovali na mieste listky. Ak ides bez sprievodcu,staci ti kupit na mieste. Objednavat sa oplati,ak chces aj sprievodcu. Ale kludne aj dopredu objednaj,ak vies datum,kedy chces ist.
@evakozickova to prvé, individuálne. Oni vás zrejme priradia do inej skupiny.
Keď tam idete prvýkrát, ozaj odporúčam ísť so sprievodcom. A ešte si pozri, či chcete vidieť len Auschwitz 1,alebo aj Auschwitz 2 (Birkenau.)
@jaskolka ďakujem veľmi pekne 😊 akurát v najbližších dňoch nemajú voľné miesta, škoda...
@jaskolka chcem sa ešte informovať... Ak si aj zakúpim lístok, príde mi nejaký email alebo sms,s ktorým sa preukážem na mieste ? Nemôže sa stať že nás oklamu ?
@evakozickova to neviem, ale malo byt niečo také prísť, ako doklad. Ja som tak ešte vstupenky nekupovala, tak v tomto neviem, ako to funguje
@evakozickova áno, na mieste
@adinam prečo púšťajú bez sprievodcu až po 17:15? Ja som našla slovenskú stránku a tam je to napísané inak... Pýtam sa bez rypania, lebo aj my s priateľom máme záujem na výlet a spoliehala som sa na to, čo som našla na nete, ale tu v diskusii čítam iné 🙈
@levandulova111 podľa mňa preto, aby sa im"neplietli "organizované skupiny so sprievodcom a jednotlivci bez neho. Tam často je až" tlačenica "niektorých úsekoch, takže zrejme preto.
@jaskolka no lenže na tej slovenskej stránke je bez sprievodcu zdarma vstup mimo 10:00-15:00... Preto som bola prekvapená, lebo adinam píše že púšťajú bez sprievodcu iba po 17:15..
@levandulova111 možno tam nedávno boli, a mohlo sa tam niečo zmeniť a ešte to na stránke neaktualizovali, ktovie..ja tiež tak viem, že od 15.00 sú vstupy bez sprievodcu.
@levandulova111 my už máme lístky rezervované... Je lepšie ísť na isto ako keď nevieš ako bude. Je to dosť ďaleko,mrzelo by ma keby som takú cestu išla zbytočne...
dievčatá,keď si preklikáte rezervácie na link,ktorý som sem dala,je to tam jasne napísané.Vstupy zdarma zrejme skracujú pre veľký záujem v sezóne.Záleží od konkrétneho dňa,ale skôr ako 16,45 som nenašla.To je veľmi krátky čas na prehliadku.Lístky sa objednávajú cez danú stránku.
@adinam a ešte sa chcem teda spýtať, keď tam človek teda ide so sprievodcom, je to lepšie ako bez sprievodcu? Ešte som na takej prehliadke nebola, tak neviem ako to funguje, v podstate mám predstavu, že so sprievodcom sa ide podľa nejakých osnov a bez sprievodcu sa môžme pohybovať ľubovoľne?
@levandulova111 bez sprievodcu chodíš po areáli síce "kdekoľvek" ale nemáš k tomu nijaký výklad, vysvetlenie a podobne. V podstate len chodíš a čítaš. Je to obrovský areál, so sprievodcom obzerás len isty počet, a potom tie smutne známe komory a pece. Neviem ci to nie je aj tak, že napríklad sú baraky v " v rôznych jazykoch" trebárs pre slovenskú skupinu, poľskú, maďarsku, kde sú tie vysvetlivky hlavne v tých jazykoch. To sa týka hlavne Auschwitzu 1, potom v Birkenau máš už iba tie drevené baraky, nie všetky sú otvorené a prístupné.
Na prvú návštevu určite odporúčam sprievodcu, ten výklad ma svoj význam
@jaskolka ďakujem za info ... 😊
Ahojte, chceli by sme ist do Osvienčimu (4 osoby), ale na stránke www.auschwitz.org v deň, ktorý chceme ísť už nie je voľné miesto so slovenským sprievodcom. Ak by sme si vybrali v daný čas sprievodcu s iným jazykom je možné sa pripojiť k slovenskému? Ďakujem.
@erika3030 my sme si vybrali poľskú sprievodkyňu.Ten istý čas išla aj slovenská skupina so sprievodcom v slovenčine.Bol to nafúkaný,arogantný chlap poľskej národnosti,ktorý nás odmietol zobrať do svojej skupiny.Všetko záleží od šťastia,na koho natrafíte.Snáď pochodíte lepšie,ako my.Držím palce.😉
Ďakujem adinam za skúsenosť. My sme rozmýšľali tak, že v daný deň ide v ten istý čas aj anglicky hovoriaci sprievodca, kde sú voľné miesta a je jedno aj pri slovenskom sprievodcovi, žeby sme si to zarezervovali a uvidíme, či sa nám pošťastí pripojiť.
@erika3030 zaujima ma, ako ste pochodili, boli ste so sprievodcom nakoniec? chceme ist tiez, ale na stranke ukazuje uz iba jedno volne na slovensky vyklad, a my sme 4
V prvom rade ide o silný emotívny zážitok /neodporúča sa deťom do 14r./ My sme na vstupenky čakali v rade cca 1,5 hod. Pri kúpe musíte predložiť občiansky preukaz. Ten vám skontrolujú ešte raz pred prehliadkou. Prehliadky v CZ a SK jazyku su len v júli a auguste 2x do dňa. Dostali sme červeno bielu nálepku, ktorú si umiestnite na viditeľné miesto na odeve. Obsahuje skratku krajiny, my sme mali CZ a čas prehliadky. Na samotnú prehliadku sme čakali zas asi hodinu, ktorú sme strávili obedom v blízkej reštaurácii. Pred vstupom vás skontrolujú ako na letisku. Dostanete slúchadlá, skontrolujte si, či fungujú. Najskôr absolvujete prehliadku Auschwitz I. v Osvienčime. Následne vás bus /chodí každých 10 min. tam aj späť zdarma/ zavezie so Auschwitz II. v Brezinke, vzdialenej asi 3 km. Auschwitz III. nemci zlikvidovali, čiže neexistuje. Odporúčam oba tábory.
@badimeria nám neponúkali kúpiť si vstupenky do oboch táborov. Pýtali sme len: "prehliadku po česky" a šli sme do oboch.
https://www.auschwitz.org/