Ahoj, chcela by som sa spýtať tých ktorí chodia nakupovať do Poľska či je to výhodnejšie a či sa tam dá platiť v eurách alebo je lepšie že peniaze zmeniť na zlotý
@marika1918 my hranicime s Pl, sme dedina hneď vedľa. Chodíme tam pravidelne,hlavne na potraviny. Oplatí sa platiť zlotymi.
@marika1918 boli sme,jedna cestu sme mali 1,45h …takze sme previezli..kupovali sme plienky a drogeriu a nejake potraviny,detske umele mlieka ..isli sme skor len tal sa previest..ale inak ked si spocitas cestu a porovnas s cenami tu tak sme neusetrili :D
Tak ja by som s cestou problém nemala keďže to až tak ďaleko nemám len neviem ako to tam chodí aký obchod je vhodný a vlastne aj platba atď tak ešte rozmislame lebo proste tie drahoti čo tu máme tak to je hrozné
@marika1918 ja chodím raz za 2 tyždne približne.... Dcéra pije hipp 1 tam ma víde na 9,5 za 550g tu stojí 22,90 500g plienky ktoré ja kupujem ma vydu na 5e za 50ks včera ma maslo 200g vyšlo na 90 centov .... Treba si prepočítať sem tam niečo lebo niektoré veci sa neoplatí
@marika1918 áno biedronka je super a drogéria tam je lacná.
A cenu sú tam napísané v eurách alebo si to treba preložiť?
My pri každom zdražovaní ideme na nakup do polska a vzdy potom prideme na to ze sa to neoplatí. Jedine tak mlieka maslá, drogéria. Keď si to potom spatne prerátaš tak to nemá význam. A väčšina potravín u nich chutí inak. Veľa vecí sme potom vyhodili čo sa nedalo jesť.
@marika1918 v poľských, ale kurz je stále dobrý ,okolo 4,6
@martinusik91 no ja neviem čo kupujete, ale nám chutí. Kupujeme tam aj majonézy,ochutené kečupu, omáčky, cestoviny. Maslo je výborné odtiaľ, mascarpone super cena, mozzarella ....
@marika1918 ahoj, ako odporucali vyssie chod do Biedronky, daj si do google letak Biedronka a pozri si co je v akcii (tento tyzdem boli tusim plienky Dada - my ich pouzivame a za nas su super). Taktiez odporucam vybavit si kartu Biedronka - mas potom dalsie extra zlavy (pri prvom nakupe vybavis ale tusim sa neda hned pouzit, treba sa zaregistrovat a potom uz mozes pouzivat). Pripadne pozri aj stavebniny ak potrebujes, to sa tam tiez oplati.
My sme s pohraničia a biedronku raz za týždeň otočíme , berieme mlieko maslo drogériu, džúsy jogurty syry parky šunky a podobne niečo chuti dokonca lepšie ako u nás … máme kartu moja biedronka ceny sú v PLN musíš si prerátať … majú pri použití karty akcie napríkad že kúp 3 ks (maslo napríklad ) a máš za výhodnejšiu cenu od ks … nakúpime vždy lepšie ako na SVK … manžel chodi na turnusy do zahraničia tak chodíme najmä keď je doma veľa sa vari a berie si aj so sebou , keď je doma veľa spapame a keď je preč a som sama so synom stačí mi robiť malé nákupy na SVK. Žijeme zvyčajne zo zásob so synom .
@marika1918 je to vyhodnejsie. Ale ak nie si z pohranicnych oblasti,tak sa ti neoplati ist na nakup. Skor to spojit s vyletom alebo uz potom vacsi nakup