ahojte, vie mi niekto poradiť nejake tipy na nakup v Polsku ? chceli by sme ist na velky nakup potravin ale nikdy sme neboli ani na trhovisku v Leluchowe ani v tej ich Biedronke takze neviem na co si dat pozor, co sa oplati, co ani nie ci treba menit zlote proste vsetko, ak niekto chodi pravidelne bola by som rada za nejaky popis instrukcie atd :D olati sa kupovat aj take ako muka, cukor , ryza ci skor maso syr? resp od ktorej rana do ktorej popoludnia je trhovisko otvorene cez vikend ? a ta biedronka staci stiahnut apku a pipnut na pokladni ci to treba nejako aktivovat ?dakujem krasne
my chodíme do biedronky a nemôžem si vynachváliť.. minule som tu písala ceny základných potravín čo tam kupujeme a ani mi neverili...
majú tam perfektné akcie ak máš kartu.. tú si vieš cez appku zadovážiť v mobile...
napr. minulý týždeň mali akciu, že kúpiš 15ks fľaškových Pilsnerov a ďalších 15 ks máš zadarmo.. takže muž si nevedel vynachváliť :D
ja tam vždy platí kartou v zlotych a super..
@bibka26 ja nakupujem 99% vsetkeho v polsku. ceny sa nedaju porovnat. su aj veci co sa moc neoplatia- napriklad mlieko, ale vacsina veci je velmi vyhodna. od ovocia a zeleniny cez masove a mliecne vyrobky, kozmetika, prikrmy pre deti, my kupujeme skratka vsetko. stiahni so ich aplikaciu biedronka a po registracii mas este nozsie ceny na niecom. potom sa oplati platit kartou ale pri pokladni ZADAT ZLOTE! nie eura. mne na velkom nakupe minule ich a nas prepocet spravil rozdiel 10€
@bibka26 vždy plať v lokálnej mene a nie v € s DCC , vtedy sa použije kurz banky a nie kurz obchodníka. SLSP má teraz kurz devízy za 1€ = 4.5845 PLN
https://www.slsp.sk/sk/kurzovy-listok
Od piatej minúty to máš spomenuté aj na prevádzky
https://www.youtube.com/watch?v=9k301M4ZEw0
Prípadne ak ti mobilná appka umožňuje zablokovať DCC na karte si zapni, ak by sa ťa obchodník nepýtal a rovno dal sumu v €.
@bibka26 Biedronka je super, môžeš kľudne platiť kartou (platiť v zlotých). Ako píšu vyššie, stiahni si aplikáciu a zľavy majú ozaj pekné. V aplikácií máš aj leták, takže si to vieš doma v kľude pozrieť, prípadne prerátať a naplánovať nákup.
My nakupujeme v Biedronke vsetko a vzdy som maximalne spokojna..tu potom vzdy zaplacem kedv nadisich potravinach kupim par veci a 50 eur.. ja tam kupujem aj mrazene ovocne pirohy..tie su dokonale, mliecne vyrobkt, vajcia, kozmetika, drogeria rad radom.
My keď chodíme tak väčšinou kartou platím, vopred si pozriem aj letáky, keď ideme, že čo cca a teda zakaždým aj kozmetiku nakúpime do foroty, mliečne výrobky, to tak najčastejšie. Plus také polotovary ako pirohy, tie sú brutálne.
ďakujem vám za rady
@martinp288 to ked idem platit kartou mam povedat pri pokladni ze chcem platit v zlotych..? Ci to si treba nastavit nrjako? Dakujem
@kacenocka2 v krosne je tiez biedronka?
@slavomira236 Pri platení povedz že chceš platiť kartou. Termínál keď načíta kartu, tak hodí možnosť výberu, či Zlote, alebo Eura. Niekedy sa to spýta aj predávačka.
@martinp288 dakujem
@slavomira236 ano .tam kde je trh a za tou križovatkou..je to viditeľné
@martinp288 mam to dobre stiahnuté?🙂
@kacenocka2 ano 👍
@vierkaaa85 ďakujem..a pri platbe kartou sa oplatí zaplatiť radšej zlotymi, takže mam im povedať?🙂
@kacenocka2 oni sa napr.vzdy pytaju ked prilozim kartu ze ci pln alebo eur a povedia co stacit..na terminaly to aj pise napr. Pln 4 a eur 5 alebo zelene pln a cervene eur.
@kacenocka2 áno
Ceny v obchodoch. https://www.dlahandlu.pl/koszyk/typ/wszystkie,9...
Konverzia
Konverzia je dynamický prepočet meny, ktorý ponúka banka alebo prevádzkovateľ platobného terminálu. To znamená , že pokiaľ sa rozhodnete vybrať hotovosť alebo platiť s konverziou, táto služba vám umožní to priamo v eurách. Platby s konverziou nie sú výhodné, nakoľko každý prevádzkovateľ si určí kurz prevodu meny a tým pádom to pre vás pri aktuálnom kurze nemusí byť výhodné.
Platba kartou alebo výber z bankomatu v zahraničí bez konverzie je možnosť, ktorú by ste mali voliť. Pri zúčtovaní sa používa devízový kurz, čo znamená, že ak zaplatíte v mene štátu kde platíte, vaša banka prevod zúčtuje svojim kurzom, ktorý je väčšinou výhodnejší. Platbu alebo sumu na termináli neuvidíte hneď, ale pozrieť si to môžete v internet bankingu a samozrejme bez poplatku.
@niekto2hy ako? Bude to pre nás aktuálna záležitosť tak o 3 hodiny 😆
@belasy_motylik Adapter.
@sajmonka_1216 pred Vianocami bolo vlhčené utierky 7 ks box za smiešnych cca 4,5e
@bibka26 do biedronky stačí karta ja som bola minule na jogurty, ryby, cestoviny, omáčky, je tam aj lacná kozmetika.