Nákup potravín v Poľsku

janinah
28. sep 2024

Aktuálnymi cenami masla pretiekol môj pohár trpezlivosti s potravinovou a cenovou politikou tejto otrasnej vlády a rozhodla som sa chodiť nakupovať do Poľska.Raz za mesiac výlet a velký nákup potravín a drogerie .Kto už takto z východu Slovenska chodíte poprosím info kam presne,mesto,konkretne obchody...
Ďakujem.

blondinka95
28. sep 2024

A ono sa to reálne oplatí keď si zratas náklady na cestu a čas a podobne?
Nerypem, normalne sa pýtam. Byvam ďaleko od všetkých hranic aby sa ma to tykalo tak nemám prehlad.
Ďakujem🙂

stanulienkat
28. sep 2024

Ja kupujem maslo v akcii a dam do mrazaku. Ale mas pravdu, stale ide vsetko hore, len mam pocit, ze posledne mesiace sa to zrychluje. Len ked chces chodit za hranice, spocitaj si naklady vs usetrene peniaze.

gabus543
28. sep 2024

@janinah ahoj my chodievame do Lidlu a Biedronky ale taktiež tam majú daň 23% na spotrebný tovar,8% a 5% na potraviny čiže stále je to o trochu lacnejšie. Chodievame do Pl len preto že náklady na cestu a časovo nás to vyjde o trochu lepšie ako ísť do nášho Lidlu. A nehovoriac že o Tom že v poľskom Lidli majú lepší výber niektorých tovarov a čistota predajne je o dosť lepšia.

viestta
28. sep 2024

Keby som mala ist 100 km tam, 100 km spat, to by som musela ist s dodavkou aby sa mi to oplatilo a plnu dodavku nemam kde uskladnit.

janinah
autor
28. sep 2024

@blondinka95 oplatí...na výlety chodíme tak ci tak,takže kľudne to môže byť nejaký cieľ v Poľsku, mestečko,hrad,termálne kúpalisko...a cestou späť nákup.

nikaeli
28. sep 2024

@janinah viem, že poniektorí chodia do Biedronky v Muszyne.. sú tam pekné veľké záhrady všetkých zmyslov 😉 chodievali sme, keď bol drobec malý (kvôli plienkam), oplatilo sa aj natankovať.. teraz neviem..

janinah
autor
28. sep 2024

@nikaeli super,presne také tipy som hľadala,vďaka
Budem kupovať min.pre dve domácnosti aj pre novorodenca,takže aj tie plienky sú super tip

monika4487
28. sep 2024

Ak mate blizko tak Muszyna. Nebybame na SR, ale nasi rodicia ano. Stale sme to mestecko iba obchadzali a toto leto sme aj do neho zasli. Nakupili sme nasim v Biedronke, boli s nami, tak si povyberali co chceli, cize viac toaletakov atd.. Raz za dva tyzdne tam idu na nakup, cize uz vedia co chcu, co im chuti a co sa im oplati. V Muszyne na kopci sa nam pacila Zahrada voni, nadherne, dole pod tym bol tiez krasny park. Ak si date do googlu to mesto, tak vam aj ukaze zahradu, kde celu tvoria ihriska. Pri kostole je dobra restauracia, uzasne jedlo (v nazve ma med), von ma nejake mensie atrakcie pre deti, obsluha uzasna. A v areali kostola je Biblicka zahrada, nadhera mhslienka a uzasne to je spravene. Ked budeme v tej oblasti, urcite to mesto chceme este preskumat. Cize v takomto spojeni sa tam isto oplati ist nakupit.

monika4487
28. sep 2024

@monika4487 PS: citam, ze mate aj novorodenca. Nas druhy syn mal velke problemy s plienkami. Vyskusali sme asi 8 druhov, az v Biedronke sme nasli Dady plienky a tie mu sadli. Raz za cas tam maju na ne akciu a to sa naozaj oplati vtedy tam nakupovat.

maminkadeticiek
28. sep 2024

@stanulienkat A aku ma konzistenciu rozmrazene?

niekto2hy
28. sep 2024

@maminkadeticiek Taku istu,ako pred zmrazenim.

stanulienkat
28. sep 2024

@maminkadeticiek ako nove😀

sarandon
28. sep 2024

@viestta my mame 100 km tam a 100 spat. To je 11 litrov benzinu,cize do 15 eur. Len na 1 kartone bezlaktozoveho mlieka usetrim 6 eur,takze ano.

lulua15
28. sep 2024

@janinah už sa to neoplatí vôbec tiež všetko im šlo hore. Známy chodili od korony do Poľska super tam nakúpili ale už nie v tomto čase. Je tam už draho

jaskolka
28. sep 2024

My chodíme do Muszyny,svokra býva blízko hraníc, takže vždy, keď sme tam, ideme aj na nákup. Niečo je lacnejšie, ale mne skrátka viac tie veci chutia. Syr, šunka, ovocie a zelenina, neviem prečo, ale je to ina chuť. A majú tam úžasny "sernikovy"tvaroh, ktorý nikde inde som nenašla. Cukríky Tikitaki sú tirz moje obľúbené, takže tie nikdy nechýbajú 😊 Kupovali sme aj plienky, teraz už netreba, ale drogéria je cenovo už v podstate rovnaká ako u nás.

jani18
2. okt 2024

Mi chodíme do poslka na mäso masla smotany a podobne potravinu áno je tam maslo meso všetko oveľa lacnejšie napríklad jeden obrovský kus karé tam zaplatíte 20 eur ale bývame od tade 3 hodiny cesty takže koli tomu sa to veľmi neoplatí ale je jedna vec koli čomu tam chodíme je ta kvalitná to je dokonale a hlavne keď si kúpite smotanu na šľahanie to mate husté ako maslo aj polievky sú oveľa lepšie takže čo sa týka kvality potravín tak utekajteee mi chodíme do biedronky na potraviny