Morské oko - Poľsko

elenajezova
23. mar 2024

Prosím vás, chcem sa spýtať. V lete chceme ísť do Poľska na Morské oko. Nemáme auto, budeme odkázaní na autobus. Tak sa chcem spýtať, či sa týmto autobusom dostaneme k východiskové u bodu na Morské oko. Či je to autobus do tej Lysej Poľany.

elenajezova
autor
23. mar 2024
elenajezova
autor
23. mar 2024

Ta Tatranská Javorina, Lysá Poľana je už v Poľsku?

elenajezova
autor
23. mar 2024

To je ten východiskový bod prosím?

la_dolce_vita
23. mar 2024

Myslim ze je to hranicny prechod. Ak je to konecna busu, tak odtial sa dostanes po ceste na parkovisko pred trasou na Morske oko. Vybera sa tam vstupne. Bola som viackrat, je to pekny vylet, hoci masovka. Rozmyslam ist tiez busom a potom zozadu na Rysy. Ale to pripada do uvahy v lete.

jimi1985
23. mar 2024

Ano z Lysej Polany sa dostanes na Morske oko. Chodia tam pravidelne aj busy,nie taketo linky,ale turisticke busy

elenajezova
autor
23. mar 2024

@jimi1985 takže z tejto Lysej Poľany sa ešte dostanem nejakým busom k tej asfaltke, ktorá ide hore? Či? A tie kone chodia odkiaľ?

elenajezova
autor
23. mar 2024

@la_dolce_vita aj my ideme v júli... A tie kone, čo sa dá odviezť, chodia odkiaľ prosím? A musíme ísť aj hore, aj dole? Aká je cena? Či sa to oplatí rozdeliť, alebo ísť aj hore, aj dole na koňoch?

oli18
23. mar 2024

Na tvojom mieste by som tam v lete neisla. Hovorim to preto, lebo my sme chodili v lete do Zakopaneho a videli stovky minibusov a aut, vyvazajucich turistov na Morske oko. Len tazko sme sa predierali pomedzi zaparkovane auta po oboch stranach krajnice na useku desiatok km na polskej strane. Prave to je dovod, preco uz do Zakopaneho nepojdeme, kedze cez prechod Lysa Polana to mame najblizsie. Dokonca som videla zabery v nasej TV, neviem to ani k comu prirovnat. Proste masaker, nik by ma tam nedostal.

veronicka88
23. mar 2024

Juj morkie oko v lete....to je samovražda rovnakú a sa Tatram medzi Vianočnými sviatkami. Pevné nervy zelam

elenajezova
autor
23. mar 2024

@oli18
@veronicka88 to verím. Napriek tomu to riskneme...🤣

la_dolce_vita
23. mar 2024

@elenajezova kone idu od parkoviska a vstup je par drobnych, dalo sa platit kartou. Za kone netusim cenu, bola som peso vzdy v zime a aj vtedy bolo vela ludi.

barla5
23. mar 2024

@elenajezova autobus ide na Lysu Poľanu, to je hraničný priechod. Odtiaľ chodia také dodávky na parkovisko Pálenica Bialczanska, cena 5 zlotých alebo 1€. Je to asi 1,5 km. Na Pálenici sa kupuje vstup do národného parku. Odtiaľ chodia aj tie konské povozy, cena hore 90 zlotých, cena dole 50. Ceny z júla minulého roku. Povozy nejdú až priamo k Morskemu oku, ešte si musíte vyšliapať asi 1,7km.

elenajezova
autor
24. mar 2024

@barla5 ďakujem veľmi krásne za podrobné vysvetlenie. Takže dá sa ísť aj tak, že hore pešo a dole na koňoch?

barla5
24. mar 2024

@elenajezova áno, dá, alebo aj opačne. My sme sa odviezli hore, obišli celé pleso a ešte sme vystúpili k tomu hornému plesu a potom pešo dole.

elenajezova
autor
24. mar 2024

Ja to chcem naopak kvôli tomu, že radšej chodím hore ako dole. cestou dole strašne trpia nohy a hlavne nechty mi vždy otlačí cestou z kopca. a ešte skôr na asfaltke. aký je tam sklon tej cesty? Koľko je to prevýšenie? Ďakujem.

elenajezova
autor
24. mar 2024

A to mám pohodlné a určite nie lacné turistické topánky. Ale aj tak vždy prídem o nechty na palcoch...😒

barla5
26. mar 2024

@elenajezova je to dlhá trasa, tak sa ide celý čas mierne do kopca. V turistických topánkach po asfaltke je ako za trest. Ja si na asfaltky obúvam niečo ľahšie, v lete aj sandále a turistické topánky do ruksaka.

rainee
30. jún 2024

Ahojte my sa tam chystáme tiež v júli. Rátame za to bude masaker, preto chceme ísť hneď ráno povedzme o 7,8 už tam parkovať. Predpokladám že GPS nás bude navigovat na najbližšie parkovisko, teda dúfam. Niekde som čítala ze tam už chodia aj elektominibusy od parkoviska k oku, tak by ma zaujímala cena a ci su už v prevádzke. Bývať budeme v Zakopanom tak možno aj rovno odtiaľ by sa dalo dakym mini busom dostať ze by sme nešli autom?