Lieky z Poľska

16. apr 2023

Kupujete niekto lieky v poľsku? Finančne sa to dosť oplatí, preto by ma zaujímalo čo sa dá napríklad v poľsku kúpiť také, čo tu nemáme alebo je to na predpis. Všimla som si ibuprofén 600mg ktorý je u nás na predpis, viete ešte o niečom?

lelia
16. apr 2023

Ja kupujem Groprinosin, to je vlastne Inoprinosin, ktory je u nas na predpis.

autor
16. apr 2023

@lelia a pomáha? Mne totiž v lekárni povedali, že výskumy veľmi nepotvrdili bohvieaky efekt.

majkaaa318
16. apr 2023

Ja som tam kúpila sirupy od horúčky pre deti keď bol u nás výpadok. Vyšli lacnejšie, účinok je rovnaký. Ešte mám pripravené v zásobe sirupy proti kašľu pre deti. A pre seba som tam kúpila krém Acnederm, čo je náš Skinoren. Len to dávam kupovať manželovi, ja by som si viac navyberala keby som šla osobne.

slavicek8
16. apr 2023

Každý štát má vlastnú liekovú politiku. Závisí od mnohých vecí, napríklad aj od mentality/ trendov v spoločnosti ( samozrejme z rôzneho dôvodu nebezpečne či návykové látky sú viazané na recept v civilizovanom svete všade 🙂 )

Takže napríklad u nás kúpite bez receptu Panadol ultra či pleumolysin ( v Čechách nie), ale nedostanete Fenistil kvapky (v Čechách áno) a Ibalgin 600 ( ale v Poľsku áno). Pokiaľ kupujete v klasickej lekárni, dodržiavate dávkovanie, a ste si doma vedomí kontraindikácií, pokojne si kúpte. Napadá mi len poznamenať, pri vyšších dávkach ibuprofénu stúpa len antiflogistický, nie analgetivký účinok 🙂

duunlo
16. apr 2023

Isoprinosine predpisuje snad kazda alergo-imunologicka ambulancia, takze asi nejaku ucinnost snad ma.

lelia
16. apr 2023

Ak nasadis hned, ako zacina nejaka choroba, tak u nas zabera.