Zdravím da sa platiť v polsku s eurami alebo len zlotý? Kde sa dajú premeniť peniaze eura na zlotý
Ako kde. Ale s extra nevýhodným kurzom. Karta alebo zlotý. Neviem aké máš podmienky vo svojej banke - ja mám jednu špeci kreditnú kartu na cestovanie ktorá ma dobre podmienky na platenie v cudzích menách (aj vyberanie z bankomatov).
My sme všade platili eurami alebo kartou, zloté sme vôbec nemali.
Eurami sa dá platiť len v pohraničí, aj to len tam, kde to umožňujú, nie je to samozrejmosť.
Poliaci prepočitavaju kurzom 4, pritom aktualny kurz je 4,33, takže odžubuješ len seba. Keď platíš kartou, VŽDY!!! plať v zlotych, nikde nie v eurach, tie rozdiely sú tam skoro 10%. Inými slovami - terminál mi ukáže, že či chcem , trepnem zaplatiť 118€,a lebo 520 zlotych (čísla si vymýšľam). Dám 520 zlotych a z účtu mi stiahne 103€, inak by mi stiahlo 118€ a tých 15€ to je teda kua veľa podľa mňa.
Môžeš platiť bezplatnou kartou Revolut, alebo vybrať z bankomatu, kurz majú takýto
pri platbe a bankomate nepoužívaj DCC
Takmer všade - ale a hrozným kurzom vydajú zlote. Najlepšie platiť kartou, mať nejaké drobné zloté. My vyberáme z bankomatov priamo tam, ak treba - pozor, nie ATM.
Plat kartou. Eura vsade nezoberu a ak aj zoberu npr.Biedronka v pohranici - vydaju ti zlote. Jedine na trhu sa da platit € a vratia ti €.
Z vlastnej skúsenosti buď karta alebo zlotý, my sme mali problém vždy pri platení parkovania