Cesta autom na trhy do Krakowa

1. dec 2024

Ahojte, viete mi poradiť? Chcela by som ísť si synom na aute do Krakowa na pobyt na 4 dní, na Vianočné trhy z Prešova. Len sa obávam šoférovania v takom veľkom meste, keďže doteraz som bola najďalej na aute v Tatrách a Zakopanom. Autobus nepripadá do úvahy, syn má problém vydržať v ňom a hlavne keď je tam viac cudzích ludi. Myslíte, že by som zvládla takúto cestu autom? Hotel nemusí byť priamo na námestí, kľudne 2-3km ďalej, do 30 minut peši, aby som sa vyhla rušnej premávke, hlavne električkam a tak. Je potrebna aj nejaká dialnična známka, alebo poplatok za cestu autom v Poľsku? Ďakujem pekne

viestta
1. dec 2024

Ak sa chces vyhnut rusnej premavke, tak hladaj hotel niekde mimo centra, kde bez problemov aj zaparkujes. Aj v Krakove funguje MHD a aj taxiky. V hoteli ti poradia spoj

leniel
1. dec 2024

v Krakowe s autom nepochodis (zila som tam), hladaj hotel s parkoviskom a potom po meste presuny urcite elektrickami/taxikmi. Ale elektricky funguju super a ich siet je husta a casta, my sme to vzdy riesili takto. Hlavne turisticke miesta su ale samozrejme dostupne na pešo, len sa kus nachodite 🙂

colsami
1. dec 2024

2-3km od namestia najst hotel bez toho aby si sla cez rusne ulice a centrum - blbost 🙂 to je trosku vacsie mesto ako Presov, ved aj v Presove ked zaparkujes 2km od centra, uz ides autom po rusnych uliciach.

Najdi si kludne hotel v nejakej okrajovej casti, kde zbehnes elegantne z obchvatu a vyhnes sa velkej premavke. Maju tam vsetko vyborne pokryte elektrickami a autobusmi az do okrajovych casti. Sadnete do elektricky a za 20min si v centre.

letfenixa
1. dec 2024

Boli sme v Krakowe cez jesenné prázdniny, bývali sme v hoteli Felix, cca 7 km od centra, bezproblémovo sme sa po meste pohybovali električkami a peši.

maranco
1. dec 2024

Na mobil si daj hlasovú navigáciu, držiak do auta a nabíjačku.
Predtým si prejdi známe okolie so zapnutou navigáciou aby si sa naučila ako funguje.

madeincssr
1. dec 2024

AITORKA, prve si pohladaj ubytovanie s parkovanim v cene (hotelove a sukromno-ubytovacie portaly, alebo aj google vyhladavanie ci google maps). Das do navigacie v mobile (staci google maps) a dovedie ta tam.

oli18
1. dec 2024

Radim hotel Metropolo Golden Tulip, cenovo priatelny, s velkym prazdnym bezplatnym parkoviskom. Ak dobre zijdes z dialnice, prides az k nemu. Z vypadovky hluk nepocut, pytame si izbu do lesika. Je to velky hotel, nikdy nie je obsadeny. 150m je konecna viacerych elektriciek. Pozri na Bookingu. V lete sme isli z Po Flexbusom, bol poloprazdny, listok jeden 9,90€, druhy 12, 90€. Pozri ich stranku, je tam obsadenost autobusu. Z Po o 9,30 hod, v Kr cca o 14,00 hod. Mozno by synovi nevadilo menej ludi.

cukroska
3. dec 2024

V prvom rade treba hľadať hotel s parkovaním .Teda u nás je priorita číslo jedna. Keďže problém s parkovaním je a veľký ako všade. Potom sa už dá aj pešo aj električky premávajú každú chvíľu. My sme sa teraz vrátili. A problém cez víkend s parkovaním brutálny. V pondelok uz OK.

yosi
3. dec 2024

A čo chceš vedieť? Veď je to len nejakých 200 km. Buď pôjdeš na Bardejov alebo cez Tatry. Krakow je normálne mesto ako každé iné. Majú tam presne také isté križovatky a cesty ako v Prešove, akurát ich je tak 10x toľko