Ahojte, chcela by som ísť do Krakowa s deťmi na pobyt do hotela Hyatt Place Krakow. Je to cca 30minut peši do centra. Len ma zaujíma, či je ťažká cesta do Krakowa? Za hranicami Slovenska som na aute ešte nebola. Jazdím väčšinou iba v Prešove a okolitých dedinách. Ani električky tu nemáme.
Je tam komplikovaná cesta, veľa električiek, alebo sa to dá zvládnuť? Sú potrebné aj nejaké poplatky na ceste do Krakova, platí sa niečo? Zaparkovala by som pri hotely s autom a chodili by sme iba peší, alebo na verejnej doprave. Pripadne nejaké tipy na výlety, zaujímavé miesta v Krakove poprosím. Ďakujem
My sme boli dokonca priamo v centre v Krakowe na aute a dalo sa. Iné je tam každý deň bývať a dochádzať ale takto výletne je to v poriadku
@petracandle je tam veľa elektriciek, zložitých ciest? Alebo tam majú všade semafory? Pozerala som si cestu do hotela cez Google maps a myslím, žeby som to mohla zvládnuť. Aj keď mam trochu obavy.
Čiže na poľských cestách nebudem platiť nič? Neide sa tam aj po diaľnici, platených úsekoch? Ďakujem
Z vychodu som casto chodievala do Krakowa - najlepsie zo smeru PO cez bardejov. Pozri, cesta je jednoducha, ale ak si zvyknuta len na Presov a jeho okolite dediny, i tak to pre Teba bude vyzva. Jasne ze zvladnes ale ano, zapotis sa. Vacsinou semafory, ale aj kruhace atd. Par mensich miest prejdes, rataj zapchy, ak nepojdes vo vyslovene dobrych casoch. A ano v samotnom Krakowe az do najkrajnejsich casti je aj vela elektriciek a chodia nonstop.
Ved daj si par krat Kosice autom, urob si s deckami vylety tam a uvidis co cakat 🙂 Po ceste do Krakowa urcite zazijes podobne situacie (a este vo vacsom).
v posku nepojdes po platenej ceste, jedine ak chces ist do katovic na navstevu, tam su platene dva useky. v krakove sa mi nestalo aby nesli semafory, cize netreba sa bat. autom sa dostanes aj do centra. parkovanie trosku problem ako vsade vo velkych mestach, ale da sa platit platobnou kartou.
osobne si myslim ze cesta cez bardejov smer Nowy Sącz je sice kratsia o cca 20 km ale casovo dlhsia, cez novy targ je rychlejsia aj ked mesto je poobede preplnene. Nowy Sącz je zase velke mesto oproti targu. je uz iba na tebe aku cestu pouzijes a netreba sa bat a uzivat si vylet
cesta do krakova je vcelku pohoda. platit budes akurat na sk dialnici.
neviem kadial pojdes. bud poprad- novy targ, alebo bardejov a hore do polska, ale bude lepsia cesta cez novy targ. trosku je targ poobede preplneny, ale za targom otvorili uz novy usek.