Ahojte. Uvažujem nad operáciou zväčšenie pŕs vlastným tukom. Je mi zatiaľ len 16 a pol, ale už si šetrím. Mám 75A a čítala som že to zväčšia len o jednu veľkosť, žiadna výhra ale šak čo už. Ma niektorá z vás skúsenosti? Koľko to tak stojí? Kedy dostanem konečný výsledok? A este sa chcem spýtať aj keď mi 16, je ešte možnosť že mi možno prirodzene nárastu? Nemyslím že mi už narastú, preto tá operácia
A telo sa ti môže zmeniť aj keď budeš staršia, napr. po pôrode. Moja mamina nikdy nemala prsia až potom keď mala mna. Tým, že ja deti nechcem, tak som odkázaná na operáciu.. ale opäť môže a nemusí to byt tvoj prípad a hlavne máš na to všetko ešte čas 🙂
@nicoletta98 ďakujem za odpoveď. No lenže, ja mám menší problém s tými implantátmi, nemám problém že tam možno budem mať jazvu alebo ísť pod nôž. Skôr sa bojím tej bolesti čo bude potom a čítala som že není ojedinelé aby sa to nanovo spravilo. Nechcem čakať až keď budem tehotná, to by ma už zničilo. Čítala som že to stojí menej, ale bojím sa že to bude bolieť s tými implantátmi.
@nicoletta98 ešte aj to, že tie prsia nebudú mäkké a každých 10 rokov sa to bude musieť meniť a ešte aj to keď budem tehotná sa to bude musieť vybrať. Radšej počkam či mi nárastu do 18 a potom pôjdem no ked nie
S impl bežne ženy ostanú tehotné, to máš odkiaľ ze sa musía vybrať?
S vl tukom je to docasne, do roka budeš tam kde pred op.
A co cakas, ze to nebude boliet? Bude v kazdom pripade. Je to zasah do tela, navyse vlastny tuk moze robit cokolvek a co ked jedno prso budes mat o cislo a pol mensie, pripadne zle poklesne. Osobne radsej implantat, pripadne kaslat na to. Aj tak vela muzov velke prsia neznasa a pridu im neeesteticke. Ja by som to nerobila, kym nemas partnera a nemozete sa porozpravat, ze ci to je nejake potrebne riesenie.
Ja mam prsia 75D a cely zivot bojujem s tym, ze jednak ich casom uz taha gravitacia dole a tiez cely cas mi ludia cumeli na prsa. Plus vela bluzok nemozem skrz prsia obliect, lebo vyzeram ako taky balon potom. Este si mlada, by som si to naozaj zvazila
Zeny, prestante blbnut a neradte 16 rocnej implantaty. 🙄
Autorka, pozeras na implantaty realisticky, plus si vezmi do uvahy fakt, ze vela zien ma zavazne komplikacie, ktore sposobuje cudzie teleso v tele. Vyckaj, tvoje telo je stale vo vyvine…navyse, male prsia maju ovela viac vyhod ako velke 🙂
@guudy nemyslim si osobne. Veľa chlapcov mi povedalo že som plochá, neraz sa jeden kvôli tomu jeden rozišiel so mnou, že som mala malé prsia (mala som 14). No hádam ešte narastú aspoň to jedno číslo
@kiki68 keby sa dalo, by som si rada vymenila
Pozri, tvoji rovesnici su pubertiaci. Ked dospeju, ti normalni zistia, ze sa partnerka nevybera podla velkosti prs. A ty to zistis tiez… Medzi takymi normalnymi vyberaj ;)
Urcite nevymenila, nevies co to je za vahu. Si predstav, ze ked chces bezat, tak vez sportovej podprsenky to nedokazes bez dost hnusnej bolesti. Myslim, ze nevies ale je to ohromne problematicke mat vacsie prsia. Plus musis cvicit, inak hrozia deformacie a bolesti chrbtice. V tehu sa k tomu pridaju dve cisla navyse a to je este horsie. Tiez z rastu prs v puberte mas na nich biele strie. Nemozes mat vela podprseniek, nakolko to vyzera hrozne a nesedia. Ako toto vazne chces?
Ale tak mas 16 rokov, ja som v tom veku tiez chcela kraviny a dnes som rada, ze som nesla do ziadneho tetovania, ani piercingu. Lebo si to v 39 neviem predstavit mat nejake tetovanie na chrbate. A diery niekde v lici po piercingu. Toto vsetko ma totiz nasledky. Ked teraz pojdes do implantatov, v 30tke ich mozno budes musiet menit zase. Alebo v 40tke. Plus nevies ako sa zmeni postava
V takom veku o chlapcoch vazne ani neuvazuj, to ries od 25 vyssie. Teraz su na urovni lepsieho skolkara. Skoda casu, maximalne par rande a dovi
V puberte som bola hrda na svoje prsia, teraz po detoch by som radsej brala male, ale pevne Acka, ako tie ovisnute, sama stria 🙂 podla mna su i tak male prsia elegantnejsie, s velkymi prsiami mnoho veci vyzera vulgarne. Chces priatela, ktory je s tebou kvoli prsiam? Hadam nie. Ale to pochopis neskor.
Osobne by som nešla na zväčšenie a to ich mám take malé ako moja 9 ročná dcera 😂🙄alebo by som ešte vekovo dozrela a pockala či je to nutne a aj malé pešia sú fajn 🙂 nemusíš nosiť podprsenku ,super sa beha,neboli chrbát 🙂
Ešte pár rokov to nechaj tak, mne napríklad pomohlo pribrať, tuk sa tam doplnil aj sám. A nehľadaj frajera, ktorý je s tebou len kvôli tvojmu telu, máš predsa aj iné prednosti.
Neboj sa. Prsia rastu a menia sa cely zivot. Ja som mala male prsia, bola som aj velmi chuda a športovala som. Nikdy to žiadnemu priatelovi nevadilo, Ved hadam nie kvoli prsiam ma ľúbil. Tak si to uvedom aj ty. Ked budes mat 25 rokov tak sa rozhodni. A ked sa niekto rozide s tebou kvoli prsiam, tak to nie je vztah. Ale ty budes mat asi ine priority ako skolu, ked v 14-tich si uz ukazovala prsia.
@guudy prečo blbnut , to sú fakty a ked mám odporúčať medzi zväčšením tukom a implantátmi, tak poradím to lepšie … nikto jej neradi ísť na operáciu zajtra, ani by ju nikto nezoperoval v takom veku.. bude staršia, možno na tom bude stále trvať, tak nech vie, k čomu sa prikláňať… aj ja som snívala o implantatoch a perách od dosť skorého veku, a jedno z toho už mám, do druhého idem… bude staršia, uvidí, možno jej to vôbec nebude ani treba alebo už ich nebude ani chcieť a bude mat iné priority
A chlapcov neries… ty sa máš sama pacit sama sebe v prvom rade , môžeš sa pacit aj chlapcovi zo zlata keď nebudeš spokojná sama so sebou, tak ti to bude na prd 🙂
Prosím ta nebráni! Mala si 14 a pokial to dospely chlap pivie, ze si plochá tak je kkt a nevhodný pre teba! Hladaj muža, ktoremu sa páčia menšie prsia a celková ty! Nie umelé prsia na tebe. Hnalaa by som takeho vieš kam.
A ty si isto zbehlo na nete - pozri youtube a krásne ženy, ktoré hovoria o problémoch koli implantátov. Myslím ze o tom hovorí aj jedna SK modelka. Mali riadne zdravotné problémy a až časom horko ťažko prišli na to, ze za to môžu tie implantáty. Mnohé si ich dávajú skôr vyberať ako voperovat.
Poznám dist žien, ktoré sú "ploche" a maju super manželov.
@nicoletta98 tak nepises nic o negativach implantatov….vid moj prispevok o zdravotnych komplikaciach…
A pacilo by sa Ti, keby si mala 152 cm a prsia 80G-H? Som ako taka gula, prve do miestnosti vojdu prsia, az potom ja. V kuse musim nosit podprsenku. Po 40-ke a 4 odkojenymi detmi, s gravitaciou...No nevyzera to dobre a ani sa dobre necitim. Ani behat nemozem, podprsenku zohnat je problem, saty, bluzky, boli ma chrbat...Velke prsia posobia vulgarne. Tiez som si to nevybrala, bohuzial, ale keby sa dalo, dam Ti aj 3/4 mojich. Moja sestra mala take A-cka cely cas a v kuse na to hundrala a teraz po dietati ich ma tak akurat a stale pekne a ja? Nuz, nie pekne.
Ja asi pojdem na zmensenie, ak sa prestanrm bat a ked dokojim posledne dieta.
No ak chces to menit uz potom cely zivot po 10 rokoch?
Neviem, ja by som Ti poradila popracovat na sebavedomi, na velkosti prs to nestoji a chlapi, co Ti take povedia, nie su vyzreti jedinci. Chlap, ktory stoji za to, Ta bude mat rad presne taku, aka si. Ale si na najlepsej ceste neustaleho vylepsovania sa kvoli komu? Kvoli chlapom? Keby este kvoli sebe. Ale toto je lepsie nechat vyzriet, tieto rozhodnutia.
Ja mozno pojdem do upravy az po 45+, ak mi to bude sposobovat aj nadalej problem s chrbtom. S vekom sa tieto veci len zhorsuju. Aj to hovorim, ze mozno. Lebo ked treba vybrat slepak, ci zlcnik, tak moc nemas na vyber, ale dobrovolne pod noz je pre mna take...no...
@kiki68 suhlasim s Tebou, mam mega prsia...Sesterka nosila 70B-C, po prvom dietati mala 80F, po druhom po porode nosila 80H...strasne jej narastli, mne sice len o cislo, ale ja som mala velke stale. Okolo 20-ky tak 75C-D, neskor som zacala kupovat 75E-F, to bolo uz tazsie zohnat a za nemale peniaze. No a ked som este aj pribrala a mala tak tretie a stvrte dieta, tak som na velkosti 80G. Ostara. Pobehnut na bus? Zabudni.
Ďakujem všetkým za odpovede, ale ja by som kľudne bolo spokojná s prsiami aké mám. Problém je ten, že ss cítim plochá keď stojím medzi spolužiakmi. Nikdo nemá Áčka, len ja. Hádam ešte narastú..
Poviem ti uprimne radsej zapracuj na sebabedomi ako kvoli chalanom si zvacsovat prsia. Ja som bola tiez plocha,smiali sa mi a este aj strojcek som nosila akoze fasa pubertu som mala. Uzila som si posmechu. Ale nikdy som sa z toho nezlozila. Zamrzelo ma to,ale nic katastrofalne. V tomto vwku je normalne,ze chalaniv zaujimaju prsia. Ale o take hovada hadam nemas zaujem. Najdu sa aj normalny chalani. Vekom sa ti postava meni a mozu sa ti prirodzene zvacsit. Mne sa zvacsili az o dve cisla. Keby som mala ist na plastiku,tak jedine po porodoch. Nemienila by som investovat tolko penazi do prs. Zvlast,ked po rokoch musis menit implantaty. A mnoho zien aj po porode chodi na remodelaciu,lebo predsa telo sa meni. Uvedom si,ze implantaty,to musis len investovat dozivotne. Stoji ti to za to?
@nicoletta98 prepac, musela som si odbehnut. Este doplnim, ze v tomto veku je psychika vacsinou este nestala a formuju sa nazory. Aj na svoj vyzor. Preto som vyslovene za podporu mladeho cloveka k sebaprijatiu a sebalaske. A nepodsuvat chirurgicke zasahy do tela. Moj nazor ako rodica, mam doma takmer 17 rocnu 🙂 Alebo ak uz ma prebehnut debata, tak objektivna, so vsetkymi pozitivami aj negativami.
Autorka, este raz, kvalita a hodnota cloveka sa neposudzuje podla velkosti podprsenky, ok? ❤️
Mas len 16 preboha...tam by ta skor malo zaujimat vzdelanie a buducnost a nie plasticka operacia ked si este stale v procese zmien 🤦
Radšej si našetri rovno na plastiku pretože tuk sa časom rozpustí a budeš na tom ako si bola + môže to byt nesumerne keďže tuk je tuk a nikdy to nebude implantát. Mne nenarástli, tiež som čakala takze ja to idem riešiť operačne 😁 ale predtým než pôjdeš do plastiky by som pockala pár rokov, či budeš stále stotožnená s takým zásahom do tela a tvoje telo je stále vo vývine, takze zmeniť sa môže aj to, čo sa u druhých nezmenilo alebo naopak 🙂