Prosím vás vie mi niekto v skratke opísať ako ste sa starali o nos po tomto zákroku? Viem ze treba vyplachovat vincentkou. Môže sa nos aj natierať octanovou masťou keď bol robený zatvorenou metódou (nie je vonkajšie šitie). Po akom čase ste cítili ze nos už neopucha? Ďakujem
@janinah nie zvnútra nie, len z vonka na nos potierat
Ja som bola na septorino v auguste a nos stale puchne aj teraz, je to normalne tak cca 1r to trva.
Stale som preplachovala vincentkou cca mesiac od op, ziadne maste som nepouzivala. Na noc a sport si ho tejpujem to pomaha s opuchom.
Drzim palce nech si spokojna a cim skor ok
@dianadd jej ďakujem za odpoveď. Prosím ťa nevieš ci sa môže aj inhalovat inhalatorom vincentka ? A po akom čase sa ti dalo volne dýchať nosom? Prosím ťa a odkedy sa môže normálne smrkat?
Kúpite nosnú masť v lekárni oni Vám ju namiešajú v roku 2006 stálo pár korún pozdejšie okolo 2eu je to mentolová mastička jemnučká krásne pomáha po tejto operácii,mne bola super.
Smrkať ažke´d odpuchne mne to trvalo tou nosnou mastičkou asi mesiac čo som si jemne utirala nos po výplachu vincentkou a natieraním,jemne chladila a aj uvolňovala nos keďže je mentolová neštípe nedráždi fakt jemnučká
@alison11 ďakujem pekne. Je to bez predpisu áno?
Smrkat tak opatrne som zacala az tak 6tyzdnov od op. Nepredpisal vam dr kortikoidny sprej do nosa? Ja som si ho mala striekat 2x denne po dobu cca 1-2mes podla pocitu. Volne dychat som zacala asi hned ako mi dali dole sadru ak dobre pamatam
@dianadd nie žiadny kortikoidny sprej mi nepredpisali
V tom čase bol bez predpisu skúste
Octanovu masť myslíte dovnútra? To určite nie.. poučia na kontrole po operácii.