Dobrý večer prosím vás má niekto ten istý problém so sankou a bol na operáci? Chcela by som o tom vedieť viac poprípade niekto koho to čaká. Ďakujem
@liduska87
Nosenie strojčeka pred operáciou je individuálne. Ale u dospelého cca 2-3 roky. Ono záleží na tom aj aký typ operácie budú robiť. Zuby musia po posune sánky do seba zapadnúť. Niekedy je potrebné operovať aj hornú čeľusť.
Schudla som za 6 týždňov cca do 6 kg.
Mne posúvali len spodnú sánku. Operácia v BA, 5 týždňov tekutá strava, 6 týždeň som mala už kašovitú. Po operácii prvé 3 dni veľký opuch, potom to začalo pomaly miznúť aj modriny až po krk. Nemala som bolesti, oni aj pichajú injekcie proti bolesti, aj infúzky. Strojček sa zafixuje pri zákroku buď gumičkami, alebo aj drôtikmi.
Po zákroku som bola týždeň v nemocnici. Tým čo operovali aj hornú čeľusť nesmeli pár dní smrkať.
Po operácii je častá necitlivoť sánky, dolnej pery, aj dolných ďasien. To sa ale zlepší.
Po 6 týždňoch som chodila na rehabilitáciu, treba to rozcvičiť, keďže je to dlho fixované, otváranie úst, lebo pri fixácii svaly aj kĺby stuhnú. Tam mi ukázali niekoľko jednoduchých cvikov.
Operáciu hradila poisťovňa, síce bola som už niekoľko rokov do zadu. Ale určite je to stále hradené, pretože je to aj zo zdravotných dôvodov.
Určite neľutujem, že som do toho šla.
Po operácii som ešte 6 mesiacov nosila strojček.
Dá sa to zvládnuť.
@liduska87
Obvodný mi vtedy dal na predpis tekutú výživu + domáca tekutá strava.
Ale nosenie strojčeka je individuálne . Ja som mala strojček dlho. Je to individuálne u niekoho je možné nosenie aj 1-1,5 roka.
V ČR sú asi s tými operáciami popredu /surgery first/, ale aj tu sú odborníci v BA, KE, asi aj BB.
Mala som strach z operácie, ale chcela som to podstúpiť.
Samozrejme liečba fixným strojčekom niečo stojí, to poisťovňa nahradí od 18+
@liduska87 ja mám strojček už dva a pol roka ,dve operácie za sebou a tretia ma čaká bude má to stáť asi šesť tisíc ,ale posledná operácia bude len preto ,že ja niesom úplne spokojná s čeľusťou tak si ju budem plne hradiť, všetko treba prebrať s chirurgom a ortopedom ty dvaja musia spolupracovať
Náhodou niekto fotku pred a po operácii by nemohol poskytnúť
Viete mi dobrého a hlavne nie draheho celustneho ortopeda odporučiť
V meste bydliska, alebo niekde v okolí. Ortodoncia je už v každom meste - hádam. Vo väčších mestách niekoľko. Neplatí sa naraz, pri kontrolách, nasadzovanie strojčeka a ukončenie sú síce drahšie.
Treba to dobre skonzultovať, ja som mala jednu operáciu, vyzerám lepšie ako pred operáciou a strojčekom. Väčšina ľudí je operovaných 1x, buď sa posúva sánka, alebo hor. čeľusť, alebo obe naraz . U dospelých je niekedy treba rozšírenie čeluste operačne + hyrax expander. U detí sa dá veľa riešiť bez operácie. U dospelých len chirurgicky.
Ahojte, mam rovnaky problem a na operaciu sa odhodlavam uz dlho. Vedeli by ste mi odporucit dobreho orto chirurga?
@liduska87
Krivá sánka, problémy so skusom?