Platická operácia - muž je proti

15. jún 2024

Ženy zaujíma ma Váš názor
Po dvoch deťoch, sa mi veľmi zničila cela moja postava. Bohužiaľ je to tak. Niečo som pribrala, to schudnem časom, v tom až taký problém nevidim.
Problém je však ako vyzerajú moje prsia. Dve deti dojčené…asi nemusím hovoriť viac. Bohužiaľ pomôže len plastická chirurgia, na toto žiadne cvičenie nepomôže. Chcem podstúpiť mastopexiu (úpravu a zmenšenie prsníkov celkovo, ak by sa dalo, iba s vlastným tkanivom, ideálne bez implantatov, ale o tom rozhodne predsa lekar čo treba spraviť), hlavne preto, že sa necítim v tomto tele dobre. Financne by som si to hradila ja. Muž o tom ale nechce ani pocut. Že či chcem vyzerať ako tie umeliny. Mne nejde o to aby som vyzerala ako umelina, ja chcem aby prsia vyzerali ako tie moje povodne. Teraz si nemôžem dať ani tielko keď je vonku 35’C, vyzerá to hrozne. Hanbím sa aj sama pred sebou, necítim sa dobre. Keď som to vravela mojej mame (stará škola) reakcia bola podobná. Muž je ale vyslovene proti. Ja nechcem niekomu robiť teraz napriek, ani vyzerať ako umelina, chcem sa cítim opäť “fajn vo vlastnom tele”. Som pomerne ešte mlada, ale cítim sa ako uviaznutá v tele 60rocnej pani.
Ist do toho? Kvôli sebe. Aj keď majú všetci reči a Vás vlastný muž je silne proti.

anajka266
15. jún 2024

Ak to chceš, túžiš po tom a si si 100% istá,že ti to pomôže, tak choď do toho. Sebavedomie je dóležité pre vlastnú spokojnosť a vyrovnanosť.

mandymoore123
15. jún 2024

Ahoj. Ja som podstúpila mastopexiu rok po narodení dcérky. Neľutujem . Žije sa mi oveľa lepšie. Čo sa tyks mastopexie, nie je to taká náročná operácia ako pri silikónoch - je tam oveľa rýchlejšie zotavenie a neboli to tak veľmi po operacii,nemusíš riešiť výmenu silikónov v budúcnosti.Úplne ti rozumiem. Manželovi by pomohlo keby možno nejakú premenu mastopexie aj videl. To predsa stále budú tvoje prsia, tvoje tkanivo. Len zdvihnutejsie
Odporúčam ti navštíviť skupinu silikónové prsia tu na MK, sú tam skúsenosti žien aj s mastopexiou. Držím palce 🧡 my ešte plánujeme druhé bábätko , no ak by sa mi prsia vrátili do podoby ako predtým ( s ktorými som nebola stotožnená) tam by som zvážila operáciu aj druhý krát.

melanta
15. jún 2024

Choď na konzultáciu aj s mužom. Nech aj jemu lekár ukáže, ako prirodzene môžu prsia po takom zákroku vyzerať. Veľa ľudí si pod plastikou pŕs hneď predstaví otrasné melóny. Tak nech vidí, že toto nie je tvoj prípad. A tiež s ním hovor o tom, ako ťa psychicky ťaží stav tvojich pŕs. Že ti to berie sebavedomie a sebalásku. Ak ťa miluje, to mu predsa nemôže byť jedno, keď sa takto cítiš. Ak mu to je jedno, ako sa cítiš, tak potom môže byť aj tebe jedno, čo si on o takom zákroku myslí.

autor
15. jún 2024

@anajka266 zneistuju ma tie negatívne reakcie, ale viem že takto do konca života vyzerať nechcem. Viem že sa hovorí ze vzhľad nie je dôležitý, ale keď mám problém sa na seba pozriet v zrkadle?…

petulda333
15. jún 2024

V prvom rade schudni a potom to ries

laurita285
15. jún 2024

Nemá mužíček poškodené ego a nebojí sa tak náhodou že ho opustíš? 😀 tak chce nech máš psie uši aby si šúchala nohami a bola spokojná s nim? 😀

fido69
15. jún 2024

Koľko máš rokov? Čo budeš robiť, keď budeš mať 50 rokov a zistíš, že nieken prsia sa menia, ale celé telo? Ako napísala @petulda333, najprv schudni a potom rieš akékoľvek úpravy. 😉

autor
15. jún 2024

@mandymoore123 ďakujem tvoju reakciu a skúsenosť. naozaj je to jednoduchšie? príde mi to dost masaker, cely ten T rez a vyformovanie nového prsníka. myslím že vlastného tkaniva mám aj dost, len ho treba zdvihnúť o dost vyššie. my už mame dve deti, viac nechceme. teraz ešte kojim, ale po ukončení kojenia chcem ist určite na konzultáciu, už mám vyhliadnutého aj doktora. chcem teraz postupne začať chudnúť, aby to nebolo naraz, aby som si tu váhu drzala niekoľko mesiacov, až potom konzultácia a pripadne operácia

autor
15. jún 2024

@fido69 mám 29. áno viem že telo sa vekom mení, ale určite nie tak rýchle a zasadne ako po pár mesiacoch tehotenstva a dojcenia. a je mi to nepríjemne z hľadiska pohodlia a hygieny.

trgypadl
15. jún 2024

Daj na svoje pocity,reci okolia neries,partner by Ti mal byt oporou a pochopit Ta,je to Tvoje telo

betulinka1
15. jún 2024

Podla mna ked schudnes, tak aj muz uvidi, ze ako sa zmenili a ja by som zobrala muza na konzultaciu s dr. Ze to nebudu silikóny a iba uprava. Mozno bola jeho prva reakcia taka neohrabaná ale podla mna postupne ho budes vediet presvedcit. Plus ked su vacsie prsia aj bolieva chrbat a to mas druhy argument, preco je lepsie ist do toho a cim skor tym lepsie.

anajka266
15. jún 2024

@autor je to tvoje telo,tvoja vec a tvoje rozhodnutie. No mysli na to,že aj po operácii sa prsia ešte vekom, zmenou váhy atď menia. Niektoré ženy chodia na tieto operácie opakovane. Ale to ti na konzultácii povedia. Inak ak si donedávna kojila,je ešte šanca,že sa prsia spevnia, niečo málo vieš ovplyvniť aj cvikmi.

dixitka
15. jún 2024

Išla by som do toho, ak to nie je pre vás priveľká finančná záťaž. Treba to mužovi dobre vysvetliť, nech si nemyslí, že budeš mať melóny namiesto pŕs :D ale je to tvoje telo - tvoje rozhodnutie. Prípadne skús argument, že je to ako nechať si opraviť predné zuby - ak má človek na to peniaze, nebude chodiť štrbavý, len aby sa z neho nestala umelina 🙂

petkavka
15. jún 2024

Tak ja by som odporucila jednoduche kroky, ktore vsetko vyriesia. 1. Zacat pravidelne cvicit, tak aby si mala svaly miesto tuku 2. Zdravo sa stravovat a schudnut 10kg (odhad) 3. Zacat sa o seba vela starat (pekne oblecko, upravene vlasy) ...A tak po pol roku- ked bude manzel vidiet, ze sa skutocne o seba staras, cvicis a zdravo sa stravujes, tak mu mozes navrhnut, ze by si rada mala aj prirodzene vyzerajuce poprsie. Rozhodne to ale neroztrubuj do celeho sveta (budes na smiech). Ako dievcata pisu - zober manzela na konzultaciu a spolocne najdite prirodzeny vysledok. ...Zatial mam viac pocit, ze chces rychle riesenie za malo usilia. A este to pustas do sveta.

pictbridge
15. jún 2024

Ja by som do toho nešla. Tiež som mala niekedy stavy ale prešlo ma to. Ja mam zase zničené brucho aj ked som po abdominoplastike/ to bolo ale zo zdravotných dôvodov/ neurobili mi to pekne. Niesol spokojná ale zvykla som si. Čo sa týka úpravy pŕs nikdy by s tým nesúhlasil. Tak isto ani pery a ďalšie tieto pre nás zbytočnosti. Zaujíma ma názor manžela a nikdy s takými úpravami nepôjdem proti nemu . Jednak sú to strašne prachy / rátaj s tým ze sa to môže aj pokaziť a bude treba viac zákrokov/ rodinu by som nikdy neošudila o cca 5000 eur na cecky😁

sashabb
15. jún 2024

Nerozumiem prečo argumentuje, že budeš umelina? Aká umelina? z čoho? Že ti dr. upraví prsia? veď implantát nechceš. On to ma chudátko asi trošku pomýlené 🙈 Osobne by som mu to jednoducho oznámila. Tvoje telo, tvoje rozhodnutie. Ver tomu, že pokiaľ by sa takéto zmeny s telom diali chlapom, tak idú všetci rad radom na operáciu. U neho je zrejme problém žiarlivosť, no to ti samozrejme nikdy neprizná.

autor
15. jún 2024

odpisem hromadne
Muž to určite nemysli nejako zle voči mne. Skôr v tom zmysle že to nepotrebujem, že je dôležité že som zdravá a obe deti boli dojčené, že nech som na seba pyšná. Áno som, ale fyzicky sa nemozem na seba ani pozriet. Trápi ma to.
Nie je to momentálny osial, riešim to v hlave od prvého dieťaťa. Dlho som hľadala aj chirurga, s ktorého štýlom a výsledkami som spokojna a stotožnena, že takyto nejaky vysledok by som chcela.
Schudnúť až 10kil nepotrebujem, skôr takých 5 aby som bola na pôvodnej váhe. Preto pisem že schudnutie nie je až taký problém. Stravu a cvičenie si viem spraviť, schudnúť schudnem to viem. Len s tými prsiami nespravím nič. Na takýto veľký problém ani cvičenie nepomôže, to viem aj sama už teraz.
Starať sa o seba starám, to musí byt samozrejme. Len s tými prsiami sa trápim. Veľa veci zo svojho pôvodného satnika sa kvôli prsiam hanbím nosiť. Začala som nosiť voľnejšie vrchy aby to nebolo vidieť, ale nechcem sa zmieriť s takýmto riešením že to budem cely život riešiť ako to zakryť.

komplikovana
15. jún 2024

tvoje telo patri iba tebe a rozhodnutie nieco na nom zmenit tiez. Manzel ma pravo vyjadrit svoj nazor, ale nema pravo ti nieco zakazovat. Nie si jeho majetok. Je dost pravdepodobne, ze ste si to poriadne nevykomunikovali. (aj to tvoje psychologicke hladisko )

lenkakravcova
15. jún 2024

V prvom rade ak chces schudnúť, tak najprv schudni. Až potom ries tie prsia operačne.
Lebo je dosť možné že sa ti ich tvar dosť zmení keď schudnes. A bude celá tá operácia zbytočná. Alebo ju budeš musieť absolvovať na dva krát. Len vyhodia peniaze.
Čiže začni tým chudnutím a potom uvidíš koľko čoho kde, to až potom..

sara07
15. jún 2024

najskôr schudni, spevni telo
a potom chod na konzultáciu , tak po roku cca
ked už budeš na stole by som si dala aj bruško urobit, ono proste tu kožu čo sa natiahne nevycvičíš nespevníš
ja som si myslela že tiež pôjdem na plastiku prs ale to ma prešlo , zatial ostalo len to brucho a teraz som v štádiu že ani to nie už
kvalitné prádlo vie urobit vela uplne divy, podvihne , zmenší, vytvaruje
plavky detto , no ano už len celé a nejak radšej dávam na masaže a kvalitné oleje prachy

ivik4
15. jún 2024

Ja by som sa v takejto zasadnej veci ako je citit sa velmi zle svojom tele vobec neriadila nazorom nikoho, ani muza.
Neviem si predstavit zit po zvysok zivota tak ze mi nieje prijemne, nie este ze si nedam tielko. Chod do toho

ahhola
15. jún 2024

Na takyto zakrok by som ti prikyvla🌞. Tvoji vypenili hned ako poculi "plasticka" v hlavach im nabehli silikóny, aj ked tu ide o ine, ako som pochopila, zmensenie a to ta hned po odlahceni "vystrie" lebo toto je zbytocne zavazie na chrbticu. Pozri, 40.tnicka xy a si dala uplne odstranit prsia, kvoli zlej BRCA a co mala robit, ked jej bol zivot milsi, ako zenska ozdoba, nakoniec spravila to aj Angeelina, ale odvtedy jej hrabe, zda sa mi.

biglovemom
15. jún 2024

Isla by som do toho .
Moje telo ,moje rozhodnutie 😊

juliacenc
15. jún 2024

Za mna radsej vacsie bomby ako sfuknute vacky co sa stalo po x rokoch dojcenia mne. Ja si ich chcem dat vyplnit tukom, ale este stale kojim. Uvidis, chod na konzultaciu, a uvidis ako sa rozhodnes

benit
15. jún 2024

Suseda mala po 2 detoch podobny problem a este kazdy prsnik inej velkosti. Ona mala celkovo male prsia a bez tvaru. Minuly rok si dala upravu a aj implantaty. Jefine co jej vadi, ze si nedala vacsie. Inak je nadmieru spokojna. Ze vzdy mala a, dala si b. Ale je velka zena, zniesla by aj c.

milanemila
15. jún 2024

Ved ukaz muzovi fotky pred a po na internete. V dnesnej dobe uz sa da dosiahnut krasny prirodzeny vysledok. Ja som na tom inac rovnako ako ty (v podprsenke su ok, ale na holo smutne pozeraju dole :D) tiez kojim druhe dieta (prve skoro 2 roky a druhe uz tiez vyse roka) a tuto operaciu som dostala od muza ako darcek za porody 🤷🏼‍♀️ Teda poprosila som ho nech mi nekupuje sperky a blbosti, ale ze toto by ma potesilo ked dokojim a zastabilizuje sa mi vaha.
Podla mna je fajn sa s muzom o tom bavit a brat do uvahy aj jeho nazor (mozno ohladom velkosti/tvaru neviem no) ale na konci dna je to tvoje telo a mne by osobne bolo luto, ze moj muz ignoruje to ako zle sa citim a ma s tym taky obrovsky problem.

milanemila
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mandzula
15. jún 2024

@autor chapem aj teba a zaroven aj tvojho muza, ktory sa mozno len boji, ze sa ti pri zakroku moze nieco stat, kedze kazdy zakrok ma urcite rizika.

kluska
15. jún 2024

skus este cviky na prsia od hana milly, daju sa tym vytvarovat. Operacia je zasah do organizmu. Skusila by som najprv tie cviky, ja som ich cvicila, ale iba mozno mesiac, ale vysledok som citila, inac vyzerali prsia v podprsenke a apropo neviem preco by si nemohla nosit tricko bez rukavoch alebo na ramienka, ved staci len dobra podpira. A dokonca aj plavky take najdes, na sposob podprsenky, len su drahsie.

https://www.youtube.com/watch?v=HxUt6jU3Lzw

ja som cvicila 1, 2 a 3 asi 5x do tyzdna

autor
15. jún 2024

Cvičenie bohužiaľ nepomôže. Budem konkrétna. pred detmi som mala plne C, pevne. fakt som nemohla byt spokojnejšia. nebol problém si dať šaty bez podprsenky, take čo mali nariaseny vŕšok, nepôsobilo to ani vulgárne, a ja som sa citila prijemne. už počas tehu to boli Dcka. dost vaha aj na chrbticu pre mna. No a počas dojcenia, z jedného som dojčila viac ako z druhého a dostala som sa na velkost E, bohužiaľ s veľkou asymetriou. samozrejme že prsia aj splaskli a keď som dokojila prvé dieta to už vyzeralo naozaj hrozne. nechcem vedieť čo bude po druhom. mne sa reálne stalo že prsia mi klesli o 10-12cm. to nemusím hovorit že je to nechutne keď sa mi šúcha koža o kožu pod prsnikom, strašne sa tam potim. tým že prsia nie sú už pevne, dost často mi vybehne bradavka z podprsenky a ani o tom neviem. možno to znie ako banalita, ale sú to naozaj pre mna veľmi nepríjemne veci. nedokážem si dať obtiahnuty vrch lebo ta asymetria je hneď vidieť. celé zle. toto sa nijakým cvičením nezlepší. iba chcem aby som konečne nemusela riešiť čo si môžem a čo nemôžem obliecť. moct si nedat podprsenku, jednoducho mat tu možnosť, že môžem, bez toho aby sa okolie nepozastavovalo keby to videli.