Plastika pŕs a PN kvôli práci

laurikasarinkaq
25. okt 2023

Pekný večer chcem sa opýtať či niekto riešil podobnú vec ako ja . v decembri som objednaná na plastiku pŕs (neriešila by som zväčšenie ale mam ich skoro po zem po veľkom schudnuti 🥲) .
Ale keďže si nemôžem brat dovolenku v práci , ako by ste riešili pn ? Keďže pochybujem ze mi bude platiť v práci papier z plastickej operácie keďže nejde o zdravotný problém .
Potrebujem vyriešiť nejakú pn tak aby som ešte po operácii v práci nemusela aspoň ďalší mesiac robiť nič namáhavé (máme v práci viac pozícii čiže keď budem mať dobrý dôvod alebo teda papier nejaký ,tak ma dajú na ľahšie pozície ) napr.Kolega bol po operácii kolena tak bol na pozíciách kde nemusí behať hore dole .
Budem dva týždne pred vianocami doma a potom ďalší týždeň máme v práci vianočnú dovolenku čiže potrebujem od nejakého lekára na tie dva týždne pred vianocami pn , potom týždeň mam vykrytý dovolenkou v práci a na nasledovný mesiac potrebujem byť ešte krytá nejakym potvrdením ze som po úraze napr a nemôžem robiť nič namáhavé .
Za akým lekárom by ste išli alebo čo by ste robili v tomto prípade ? Pripadne nejaké iné návrhy ? Prosím žiadne škaredé komentáre , veľmi dlhu dobu som sa psychicky trápila kvôli Tomi ze mam prsia horšie ako 80 ročná žena fakt otras . A keď mam konečne peniazky na to si tento problém vyriešiť chcem to za každú cenu . Ďakujem za pochopenie ❤️

mamamasama
25. okt 2023

Bola som za obvodakom, nakolko som mala bolesti po operacii. V pohode mi dal PN. Po tyzdni som bola v praci.

laurikasarinkaq
autor
25. okt 2023

@mamamasama a treba udávať nejaký dôvod pn ? Lebo keby dáme že som napr chorá , tak to neni dôvod na to aby som potom po operácii mala v práci menej namáhavé pozície .
Pýtam sa ako hlúpa ale nikdy som na pn v práci nebola tak neviem ako to funguje

eeffka
25. okt 2023

@laurikasarinkaq uprimne... myslis si ze novw prsia si nikto nevsimne? Normalne odporucanie lwkara n lahsie prace docasne. Nie je sa za co hanbit

slavka1988
19. nov 2023

@laurikasarinkaq obvodný nech napíše pn chrbtica to myslím že pomôže aj v práci v prípade neurológ

ankapuska79
13. dec 2023

@laurikasarinkaq ahoj ako si to vyriesila? Pozri plastik ti automaticky ma dat pn ,nakolko je to operacia,mna toto tiez caka ,len ani zaboha sa neviem dostat k dr aby mi napisal papier na mri nakolko ja mam implantaty uz 18 rokov a citim nieco ze sa mi deje ,pichanie a diskomford v strede hrudnika .a kde si bola? Ako zvladas bolest?