Plastika nechtového lôžka

thirstymonk
4. jún 2024

Ahoj, absolvoval niekto tento zákrok z dôvodu zarastajúceho nechta? Mám ten dar, dokonca na obidvoch nohách a keďže spony od pedikerky zatiaľ nepomáhajú, skúsim ešte jednu (bo stojí zakaždým 18€ len tá spona) a ak nič, tak by som to riešil razantne.
Vedel by mi dať niekto k tomu info - najmä či mu to aj reálne pomohlo, alebo ani nie? Či sa za to platí, ako sa to robí, či v anestéze, či je to dlhá operácia, alebo je to coby-dup... ambulatne, alebo v nemocnici...? Každé info mi pomôže.

Ja mám tieto problémy asi od 12 rokoch a riešiť som to začal v 16, keď mi na to prišli rodičia (jak inak, však som chlap, dačo vytrimem). Raz som bol s tým u chirurga, vrazil mi nožnice pod necht, odštikol. Pol roka, kym to nedorastlo bolo dobre. Potom zase zle. Zase som šiel do chirurga po pol roku, vtedy mi tam pichol nejaku umrtvovačku a dosť mi to tam katoval skalpelom a neviem čím všetkým, vtedy mi asi tak 2-3mm celého nechtu odfaklil až do lôžka. To mi pomohlo opäť tak na rok a znova dorastol ten debil tak, ako bol aj predtým. Tak neviem, či už toto bola akási "plastika", alebo čo to vlastne bolo...

Ďakujem

domidb64
4. jún 2024

@thirstymonk ahoj, môj muž toto absolvoval asi nejakých 6 rokov dozadu. Tiež sa dlho trápil, všetko možné skúšal..až sa odhodlal na plastiku.. a odvtedy má pokoj 👍 Tiež to mal na obidvoch palcoch, dokonca oboch stranách nechtu..takže dosť zlé..teraz úplne normálne, pekne zdravé palce aj nechty. Takže z jeho skúsenosti ja by som to určite odporúčala. Robili mu to v takom centre v BA, kde sa špecializujú na rôzne kožne problémy ..samozrejme súkromné, takže áno platilo sa. Tam bola cena v závislosti či len jedna strana nechta alebo obe. A prebiehalo to v lokálnej anestéze. Hojenie už samozrejme je proces sám o sebe, preväzovanie, stehy atď..to bola tá nepríjemnejšia časť, ale s tým treba rátať. V každom prípade stálo to za to. Snáď ti to pomôže 👍

thirstymonk
autor
4. jún 2024

@domidb64 Okay, jasne. My tu panubohu za chrbtom máme ledva chirurga, aj to len v stredy... :D Takže asi to budem riešiť takto. Zavolám a spýtam sa, či robia niečo také, je dosť možné, že nerobia a že budem musieť ísť do okresu. Čo sa mi nechce, ale dá sa to zvládnuť. Keďže to bude nesúkromne, predpokladám, že to zatiahne zdravotná poisťovňa.
Ja mám tiež obidve strany na obidvoch palcoch, takže bude folklór.
Dám pedikerke šancu ešte mesiac (ešte jednu sponu) a keď sa nič nezmení, tak bohužiaľ.