Ahoj,
potrebujem radu ako sa postaviť k situácii. Chcela by som si dať spraviť prsia, žiadne Mega balóny len normálne pekné malé prsia, ja nemám totiž nič som plochá hruď. Mám 25 rokov, peniaze svoje našetrené no priateľovi sa to nepáči. Ja viem že jemu sa nepáčia ani umelé ani veľké prsia. Na jednu stranu je to moje telo a moje rozhodnutie ale na druhej strane rešpektujem aj jeho pocity. Neviem čo mám robiť.
takéto operácie by som ja riešila, keby som už mala vlastné bývanie, peniaze na účte a nevedela by som čo s nimi. Čiže niekedy po 2 deťoch, kedy tie prsia už budú mať konečný tvar.
Je to tvoja vec, ale načo?? Načo sa hyzdiť niečím takým umelým ak už chceš naozaj tak si to nechaj po deťoch.
Tak ak s nim planujes zostat, tak to nema zmysel zvacsovat prsia, bude to pre neho vkus odpudive. Vela muzov neznasa velke prsia a umele, boja sa ich, je im to neprijemne. Vela muzov to ma asociovane s tym, ze ich prsami zadusis alebo co. Akoze toto som citala viac krat a aj pocula priamo od muzov ( vies ked robis s chlapmi a ja som par rokov robila v takom odvetvi), tak ked sa na konferencii nadrulali, no pocula som snad vsetko. A boli tam presne dve skupiny “ jedna jeej prsa a druha fuuuj . Okrem toho to moze priniest problemy pre Teba z cudzieho materialu, budes mat uz navzdy jazvy.
https://www.modrykonik.sk/forum/plasticka-chirurgia/silikonove-prsia-22/?page=2#post-88478870 prečítaj si túto diskusiu
Autorka, poraď sa v tejto skupine. https://www.modrykonik.sk/group/2363/
Určite je tam aj množstvo žien, ktoré mali podobnú dilemu. Ak nemáš žiadne prsia a máš z toho traumu, tvoj partner by o tom mal vedieť a ak ťa nevie podporiť v tom, aby si si dala urobiť prirodzene vyzerajúce dvojky, tak ja by som zvážila, či toto je partner do života. Lebo aj o tomto je vzťah
Podporiť v niečom, čo sa mne príliš nepáči, ale pre partnera je to dôležité. Reakcie nado mnou považujem za primitívne a neraď sa nimi. Hlavne nie názormi ako kiki, niektorí si myslia, že silikóny rovná sa melóny. Raď sa ľuďmi, ktorí vedia, čo je to mať traumu z vlastného tela, alebo ktorí toto podstúpili.
Tvoje telo to bude navzdy, priatel s najvacsou pravdepodobnostou nie… za mna - on moze akurat tak vyjadrit svoje obavy, moze povedat, ze ta lubi a pritahujes ho bez ohladu na tvar a velkost prs, ale nikoho nezaujima ci suhlasi alebo nie. Nie si jeho majetok ani poddana, nepatris mu. A nebude sa musiet ani starat o vase spolocne deti v case rekonvalescencie, takze sa ho to nijako extra netyka.
Takze za mna - zvaz si vsetky pre a proti a ak to naozaj chces, tak chod to toho. Ak sa rozhodnes ze nechces, tak by to malo byt tvoje rozhodnutie bez ohladu na jeho nazor.
Musis byt TY SPOKOJNA a STASTNA SAMA SO SEBOU.
Nie on
Ak mas naozaj tu potrebu, daj si a nehlad na nejakeho chlapa
Smelo do toho 😇
Naprv si pozisťuj všetky "proti", hlavne "breast implant illness". Teraz keď viem viac, by som nešla do ničoho, čo mi môže vyprovokovať autoimunitné ochorenie. Ak máš dobré zdravie, váž si to. To ti píšem ako majiteľka plochej hrude.
@melanta prepáč, ale čo je primitívne na názore, že ja sa tomu čudujem? Podľa mňa skôr treba popracovať na tom, ako prijať sám seba a nie vymýšľať, aké umeliny do seba napchať. V blízkosti mám ženu v preddôchodkovom veku, ktorá si dáva všeličo vpichovat, bola na plastike a nakoniec to dopadlo tak, že člen rodiny, ktorý ju dlhšie nevidel, ju nespoznal. Dnes je kult tela, no ale netreba podľahnúť tomuto trendu
Ja som mala opačný problém a to veľké prsia a mala som z toho iné zdravotné problémy, tak som sa rozhodla si ich dať zmenšiť. Ex sa to nepáčilo, ale išlo o mňa. Už je ex a som rada že som si spravila tak ako som to chcela ja ...
Viem pochopiť ak je žena celkom plocha , že túži po prsiach, ak sú spravené pekne a decentné je to podľa mňa v poriadku. No napíšem len toľko, že najhlavnejšie je keď su zdravé..
Ist🤣ja som to len oznamila.. platila som si sama , moje telo ..a tak jak pindal , tak si ich rychlo oblubil😅
A tie prsia ti budu naco? Zeny si momentalne davaju tie implantaty vyberat, je to bordel a sposobuje vazne zdrav. problemy. Ak mas priatela, umele cicky ti naozaj netreba.
Samozrejme, ze rozhodnutie je na tebe. Ano vidis to vsade okolo seba na nete. Ale ja mam viac kamosiek, co si dali plastiku a teda ani jedna nie je bez problemov. Cize nie dievcata s netu ale realne zeny. Jednej uz viackrát vymenili cca. kazdych 8 rokov, vsade ma jazvy. Povedala, ze po 55 si ich da vybrat, lebo uz nechce mat potom narkozu. Ďalšej ide jedno do prava viac ako ma. Dalsia hovori, ze ich neznasa lebo si neuvedomila, ze uz navzdy tam bude mat jazvu a to uz teraz sa desi výmeny. Podla mna si vsetko naštuduj a aj realne fotky aj realne diskusie. Nie len influencerky ale realne zeny. Ak budes rozhodnuta, tak samozrejme si o svojom tele rozhoduješ sama.
Ja inak nechápem potrebu sa vyjadrovať k otazke ked nesúhlasite s plastickými operaciami , su vam proti srsti a hlavne keď autorka sa pyta nieco uplne iné, myslite si , ze ked ako anonymne užívateľky tu napisete ake je skodlive , nepotrebné etc , tak následne autorka zmeni rozhodnutie?
Ja by som bola taktiez nahnevana.. preco si davat nieco umele ? Ak sa mu pacis taka aka si preco to menit ?
Je to tvoje telo. Tam by to u mňa skončilo.
A prosím, neber si k srdcu niektoré názory tu.
Možnosti máš dve, buď chceš prsia alebo chceš toho debila :D už si len vybrať správnu možnosť.
PS: Neverím, že len v tomto sa správa panovačne a vzťahovačne.
@procrastique nepísala, že je panovačný. Možno len slušne povedal, že sa mu to nepáči. Na tom nie je nič panovačné
@anos18 určite nie je. zaručene :D
Ja by som ti to na tvojom mieste ešte nechala prejsť poriadne hlavou. Ľudský mozog ešte dospieva asi to 30tky a veľa nespokojnosti sama so sebou zmizne (hovorím aj z vlastnej skúsenosti). Je to predsa len zásah do tela. Daj si rok na rozmyslenie a keď do toho budeš stale stále chcieť ísť tak to sprav.
@procrastique ona vie
Nerozumiem tým komentárom keď niekde žena napíše, že si chce dať urobiť prsia lebo trpí tým že ich nemá a ľudia začnú písať "čo by som dala za malé prsia".
Autorka ja ti rozumiem. Nikdy som prsia nemala doslova veľkosť 0. Celý teenage život sa mi smiali že som žehliaca doska. Chodila som kvôli tomu k psychológovi. Mala som 28 keď som si ich dala urobiť. Nič obrovské, teraz nosím veľkosť 36 B a bolo to najlepšie rozhodnutie môjho života. Dalo mi to sebavedomie a dokázala som seba akceptovať. Môj teraz už manžel je s tým zmierený, odchovala som dve deti. Takže rada, ak to tebe pomôže nenechaj sa odradiť. Partner ak ťa nedokáže podporiť v niečom čo ťa urobí šťastnou v tvojom živote dlho nevydrží.
Sú to jeho peniaze?Nie. Tak ti nemá čo do toho hovoriť. Nahodou sa rozidete a čo potom? Budeš ľutovať, že si do toho nešla a nechala si sa ovplyvniť mužom.
Prepáčte, ale to by som nedovolil ani ja, z pohľadu muža vám to poviem krátko. Žienky si myslia často že pre svojho muža nie sú príťažlivé tak sa mýlia, preto že muž vidí ženu inak ako sa vidí žena sama. Páči sa mu a miluje ju takú aká je a páči sa mu na nej všetko myslím tým postavu atd., Nie je treba nič meniť. Muž vie čo jej svedčí keď sa oblečie a iné. Neviem čo by som ešte mohol. Preto muž vie pochváliť ženu, že aká si pekná ako ti to pristane svedčí atd. Toto je môj pohľad a možno aj mnohých iných mužov.
@anonym0001 toto je co za debilny nazor, ze ak ma priatela, tak prsia jej netreba??? V ktorom storoci si sa zasekla, ked mat chlapa je zmysel zivota a nic viac netreba?? A prsia su akoze len pre chlapa, ona ako zena ma byt spokojna ked je chlap spokojny?
A ja sa ti čudujem. Ako sa čudujem každému, kto si nechá čokoľvek umele vpraviť do tela, čo nie je nevyhnutne nutné kvôli zdraviu napríklad