Chirurgické odstránenie znamienka na hlave

sidjebmwk
16. sep 2024

Ahojte, chcel by som sa opýtať, aké je odstránenie znamienka na hlave (medzi vlasmi pri spánku)? Znamienko má priemer cca 0,75cm. Zaujímalo by ma, aké je to s umývanim hlavy po nasadení stehov a či ostáva viditeľná “diera” bez vlasov v mieste výrezu znamienka už navždy.

kittykat22
16. sep 2024

@sidjebmwk diera nezostane, zostane jazva. Ja mam vo vlasoch - este vacsie ako ty a nechcu mi ho odstranovat pokial to nieje nutne. Ale odstranovali mi vela inych, tak ti mozem napisat ako som to riesila. Ak chces co najskor zahojit ranu, tak najskor to mas zalepene ako ti povedia, a ked prides na kontrolu a vysledky z histologie a vybratie stehov, tak ti daju naplast dole. Je dobre si na to davat framykoin zasyp pocas hojenia - na chrastu. Ked ti to daju dole a rana bude zahojena, tak to nechaj vyschnut - nedavaj tam nic. Pockaj kym odpadne chrasta. Potom je dobre ranu premazavat. Ale uz tam nesmie byt chrasta, len cista jazva. Co je ale velmi dolezite, ked sa budes sprchovat alebo kupovat nesmies si namocit ranu pretoze sa bude zapalovat. Neviem preco mi to nepovedali na chirurgii. Najskor sa mi rany hojili vecnost lebo som cez ne dala vodu a bol problem. Potom mi poradila kamaratka, ze na to voda nesmie vobec. Ranu som vzdy prelepila vodeodolnou naplastou a po sprchovani som ju dala dole. Hojenie bolo 10x rychlejsie.

milanemila
16. sep 2024

@sidjebmwk mne odstranovali z hlavy asi 3 znamienka a bola som u plastickeho chirurga, lebo klasicky mi kazdy chcel vyholi stvorcek vlasov okolo, co pri zene a vlasoch skoro po pas je uplne mimo 🤦🏼‍♀️ ziadna diera mi nikde neostala a vlasy som si umyla pred zakrokom a potom opatrne zas asi o tyzden, nic dramaticke.

3petka
16. sep 2024

@sidjebmwk Umývala som si vlasy opatrne až na 3 deň. Mne vyberali niekoľko znamienok, jedno som mala na vrchu na temene a tam mi praskol stich, aj ja mi to trochu zapálilo tak som to potom umývala harmancekom po tomto jedinom mám takú 1,5cm plesinku.

simca06022011
16. sep 2024

treba sa opytat priamo na plastickej chirurgii, lebo ja som tize mala takeho extremneho chirurga tam, co chcel oholit okolo... prost erobit okolo znamienka cirkus ako keby isiel neviem, mozog operovat... maly 0,5cm utvar mi bral a rez 2cm... 3-4 stehy? uplne chore.. predtym ina lekarka mi vyberala vacsie znamienko a iab po jednom dvoch stehoch...
Ja mam inak tize na hrane na spankoch takto jedno a nedala som si to vybrat, prave preto, ze jednak mam tam prirodzene menej vlasov, slabo mi to tam rastie a este aj jazva... inak jazva by nemala ostat okruhla velka, ak sa dobre zahoji, len ciarka... cize okolo normalne vlasy by mali narast
A samozrejme, kym nejdu von stehy, nema sa to mokrit (a prve dni su dost kriticke, tak 3-4 by som to uplne nechala lokalne na pokoji, mne ta aj odliepat zakazali vtedy).. cize umyjes si hlavu ked pojdes na zakrok, potom to prelepis riadne, lokalne to miesto vynechas pri umyvani,a lebo si proste nebudes umyvat vlasy chvillu... naplaste su vodeodolne dost, cize ak sa mi aj namocila pri spche, potom som to prelepila.

betulinka1
16. sep 2024

@sidjebmwk prelepís to takým leukoplastom, ktorý kúpis v lekárni. Povedz lekárnicke na čo to potrebuješ a ona ti odporuci. Prve tri dni si hlavu neumývaj a bude to v pohode.