Dobry den.Pomohli vam v Nurch Piestany s vasimi problemamy? Ci uz Lupus,reuma alebo ine autoimunitne ochorenia? Dakujem
@katherine12 a tak za 17 r asi si pod kontrolou a lieky urcite brzdia ochorenie,nie?
Za tych 17 rokov som bola na liecbe pol roka to mi poskodilo zrak. Potom som mala na skúšku dve lieky tie mi nesedeli odvtedy chodim len na kontrolu a chorobu udrzujem pomocou keto diéty
@katherine12 tak toto by ma zaujímalo. Ak to nieje príliš súkromné, keto diéta a účinky na prospech tvojho zdravia. Kľudne súkromná pošta, ďakujem.
@katherine12 Ano ,som si vsimla,ze strava celkovo ma velky vplyv na autoimunitne ochorenia.Hlavne vylucit muku a cukor..
@jamimo jasne napisem len mam teras male mimino tak hned jak budem mat cas. Ak mas konkrétne otazky kludne pis
@katherine12
@katherine12 prosim Ta vylicil si aj kavu,?Susenu smotanu by som mohla so dat 2x do tyzdna?
@elmivelmi ďakujem za info, ja idem protizápalovú stravu podľa prof. George Jelinek a Swank. Autoimunitný protokol poznám podľa Terry Wahls, Davidd Frej atď... vlastne autori parafrázujú zahraničné zdroje... zaujalo ma to keto-tomu som sa nikdy riadne hĺbkovo nevenovala, lebo mäso veľmi nemusím, redukujem. Bravčové vôbec, hovädzina prvý rok zakázaná, vlastne jem iba biele mäso a ryby. Tieto stravovacie režimy sa v niečom zhodnú, v niečom odporujú. Áno máš pravdu, treba sa tomu venovať, je to súčasťou môjho života. A zatiaľ pomáha 😉
Su tam strasne dobri lekari podla mna, bola som tam len raz ale skutocne ja som v porovnani s BB lekarmi bola v soku, ale doslova. Vysetrenie riadne, vysvetlila, povedala.. urobili vsetko a odporucenie dali lekarke. Mne sa nic extra nepotvrdilo nove, a nebolo potrebne nic viac riesit, preto mna neliecia a nemusim tam chodit, ale s par pacientami som sa tam rozpravala a boli spokojni. Urcite by som tam isla ak je moznost. A to som sledovana reumatologom 12rokov... kde chodim 2x do roka. A tam za hodinu mi urobili viac ako tu v bb...
@simca06022011 môžem sa opýtať, u koho si tam bola ? ďakujem
@mariatheresia Mlynarikova, ale myslim, ze prideluju to tam "random". Ja som sa tam neobjednavala vobec.
@elmivelmi kavu son pila cistu alebo s maslom tzv.bulletproof
@katherine12 dakujem,ta protiz dieta vylucuje aj kavu,ale ja bez kavy tazko. a bola chutnq s tym maslom?
@elmivelmi mne aip vobec nesedelo co sa tyka stravy a presne bez kavy... Ked to dobre vymixujes tak je to uplne super teda podla mna a to jabsom zavislak na capucine tak som si kavu bez mlieka nedokazala predstavit
@katherine12 ja som tiež na capuc 🙂 ale kvôli inej diagnóze som skusobne vysadila to mlieko, perfektne náhrady sú už aj rastlinné🙂 kešu bolo moje top, ale keďže neviem zohnať, tak teraz barista hociktorý.
To len taky typ, ak by teda len ta kava bol problem. Možno za vyskúšanie by to stalo 🙂
@simca06022011
@simca06022011 kedysi ,pred 2rokmi este predavali,sojovy napok od mucaco,alebo tak nejak,ten bol vyborny do kavy,uz ale nieje a toe klasicke sojove napoke mne nechutia
@katherine12 ved to ,ze ore mna vela masa aj chybaju mi tam orechy,ja zasa som aj na syre dost zavisla,cize mne osobne aj syry okrem kavy by chybali.
@elmivelmi nie klasické sójové 🙂 to je hnus ak mne, ale do kávu na vyšľaháme nevidíš rozdiel. A nie sú sójové sú ovsené, orechové🙂 ale to je na každom, ja len tak ze ak by len to bol rpoblem :D
@simca06022011 a mozes dat na to link?Mozno vyskusam,na tu dietu sa odhodlvam uz asi rok😉
@simca06022011 no to by zrejme dost nahrnulo karbohydraty. Kedze tieto rastlinne mlieka su vacsinou toho plne. A to zbytocne znizuje prijem kvoli kaficku. ,😉 Ale jasne su dobre ja som zatazena na kokosove (to sa mi este ako tak zmesti do limitov) a ryzove (to uz je mimo)
Prosím vás ja by som sa chcela spitat ty čo máte autoimunitné ochorenie tak máte také problemi že vôbec ale vôbec nič nevládzete a sté veľmi ale veľmi unavenú že skoro celí deň nie ste schopný nič urobiť
Zdravim chodim tam uz 17 rokov s autoimunitnym ochorenim. Či pomohli asi nie kedze sa s tym neda nic ale minimalne ma kazdeho pol roka skontroluju aky ma choroba progres