Hotelová akadémia v Piešťanoch - je to dobrá škola?

stanka611
28. feb 2023

Ahojte moja dcéra ma veľkú dilemu tento týždeň maju odovzdavat prihlášky a teda ona stale nevie kam ísť na vysvedčení mala dve dvojky prospela s vyznamenanim. Premýšľa nad hotelovkou alebo zdravotny laborant? Ja tak uvažujem ci ta hotelovka je dobrý nápad ked v podstate tam bude robit čašníčku. Bavi ju jazyk a cestovanie. Gympel a obchodnú jned vylucila, te to odmieta. Poradite mi prosim. Ďakujem

pukina
28. feb 2023

@stanka611 hotelka nie je iba robit casnicku. prave ze je to podla mna jedna z tych lepsich skol, poznam vo svojom okoli baby ktore tam chodili a uplatnili sa v cestovnom ruchu, jedna uspesne vedie svoju firmu v gastro sektore..

stanka611
autor
28. feb 2023

@pukina takže myslíš, ze dobry výber?

melanta
28. feb 2023

@stanka611 dobrý výber to je vtedy, ak vie, čo chce robiť a táto škola jej k tomu pomôže. Z tej školy každý rok vyjde viac množstvo absolventov, len časť uspeje v podnikaní v gastre či cestovnom ruchu, len časť sa dostane na dobré pozície a z nhich na manažérske pozície v cestovnom ruchu. Takže ako som napísala na začiatku, ak cche robiť, v čom jej táto škola pomôže, tak je to dobrý výber. Inak nie.

keksik83
1. mar 2023

@stanka611 hotelku v PN poznám viac ako dobre. je omyl myslieť si, že dcéra bude môcť byť iba čašníčka. hoci aj kvalitného čašníka, barmana budú o chvíľu vyvazovat zlatom... mnohí s hotelkou robia manažérov, pracujú v zahraničí, vlastnia gastro prevádzky, mnohí pokračujú v štúdiu na VS (ekonomické odbory, jazyky). škola sa vo vyšších ročníkoch zameriava na marketing, menezment, právo, účtovníctvo, decká získajú sprievodcovsky kurz, celých 5 rokov sa učia dva jazyky (anglina, nemčina, ruština, franina alebo taliancina), môžu sa realizovať ako barmani, baristi, someleri, cokolatieri, zúčastniť sa súťaží, získať kontakty. teraz napr kocka vyhrala v súťaži a chystá sa na cestu do Ameriky na kavovnikove plantaze. škola poskytuje mnoho možností, kazdy ziak je v podstate uceny byť prakticky, vynaliezavy, flexibilny a byť do života. ostane závisí od povahy samotného žiaka.

david294
2. mar 2023

manžel chodil na hotelku a vôbec to nie je o tom že bude z nej iba čašníčka. po hotelke manžel išiel študovať ekonomický odbor na VS a dnes pracuje ako analytik pre finančnú inštitúciu.

laura07
16. máj 2023

@melanta och pane bože. V 15tich presne všetci vedia čo chcú, že? Kriste. 🤦‍♀️